Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus,pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 09 05, 23:31)
o kam ji slegti? sutepi,per nakti pastovi saldytuve ir dengi mase.jei labai norisi formos,tai juk galima ant padeklo sutepti ir be formos dugno,tik su krastais



QUOTE(saintlina @ 2013 09 05, 23:31)
tai galit torto lanką statyti ne ant tortinės dugno, o ant padeklo, ir  sutepti tortą  smile.gif


Ot geras, o aš apie tokį variantą visai nepagalvojau doh.gif biggrin.gif Reikėjo anksčiau paklausti, sutepiau neseniai tortą doh.gif
Atsakyti
Tuo pačiu noriu paklausti apie dengimą. Aš dariau pagal Cipciuko receptą, kur dedasi želatina, medus ir t.t. Dariau tik vieną kartą. Išsiminkė gerai. Uždėjau, lyginau ir pradėjo jis man trūkinėti, sudžiuvo. Ar dėjau perdaug cukraus pudros ir dėl to man taip greit sustingo? Skaičiau, kad iš tos pačios masės ir papuošimus daro, bet kaip pavydžiui padaryti "bantą"? Aš bandžiau daryti, bet jis man toks priplepęs gavosi, o ne toks purus kaip kad turi būti. Ar eina iš tos masės padaryti tokius "iškilusios" papuošimus? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blykstė: 05 rugsėjo 2013 - 23:00
QUOTE(Blykstė @ 2013 09 05, 22:28)
Na, snikerį reikia paslėgti torto formoj, tai todėl ir klausiu kaip tokį suteptą tortą po to persikelti smile.gif  Reiks kažkaip bandyti, nes vis palieku ant tos pačios kepimo formos apačios. Kitaip man neįšeina smile.gif

Nesuprantu, kaip tai paslėgti? g.gif

Aš tortą išimdama iš formos iš karto dedu ant padėklo, ant kurio ir bus tortas, niekada nieko neperkėlinėju, nes sugadinčiau tortus. Mano tortai labai minkšti, koks medutis tvirtesnis, bet vis tiek nematau reikalo žaistis ir dar rizikuoti apgadinti tortą... Jei padėkliukas paprastas kartoninis, po torto apačia prikaičioju kepimo popieriaus atraižėlių, kad aptepant sviestiniu, jis nesusiteptų. Tada juos ištraukiu ir dengiu mase ar kitaip puošiu. Jei padėklas nebijantis nieko ir galima pavalyti, tai išvis apie kokį perkėlinėjimą gali būti kalba. Dedi tortą ir teplioji kaip reikia, padėklą nuvalai švaria servetėle ir viskas.

Taip pat dėl sutepimo ant padėklo pritariu saintlinai, nors pati to nepraktikuoju.
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2013 09 06, 00:02)
Nesuprantu, kaip tai paslėgti?  g.gif


Turbūt ne tokį žodį pavartojau blush2.gif Recepte parašyta, kad reikia palaikyti tortą formoj, kad jis sustingtų 4u.gif

Ačiū už naudingus patarimus 4u.gif
Atsakyti
beja,siandien KUBAS parduotuvej pirkau Bajoriskiu medu-nebeputojo smile.gif naujos partijos medus jau geras bus smile.gif
Atsakyti
Aš vakar 25 cm diametro varškės tortą apdengtą rankomis perkėliau ant kartoninio padėklo lotuliukas.gif , tiesa prieš tai 20 min įkišau visą tortą į kamerą, kad masė ir sviestinis kremas gerai atšaltų smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2013 09 05, 20:30)
Pasidalinkite patirtimi - kaip jūs išimate tortą dedant ant cukrinę masę? Arba gal padengiat mase, o kaip paskui nuimti nuo kepimo formos apačios? Jei aš imu jau padengtą tortą, tai man jis tuoj pradeda skypuotis, nemoku aš jo dailiai paimti ir perkelti ant kito padėkliuko doh.gif

visda sutepineju ant padeklo padengto kepimo popieriumi. tada uzsidengiu mase, susistingdinu, paversciu torta ant rankos ir graziai suziplesia popierius. Na o tada jau dedu ant torto.(cia jei keliu aukstu tortas).
O jei vieno, tada tiesiog darau iskart ant padeklo.
Papildyta:
QUOTE(Blykstė @ 2013 09 05, 22:28)
Na, snikerį reikia paslėgti torto formoj, tai todėl ir klausiu kaip tokį suteptą tortą po to persikelti smile.gif  Reiks kažkaip bandyti, nes vis palieku ant tos pačios kepimo formos apačios. Kitaip man neįšeina smile.gif

Bet snikeris labai tvirtas tortas, neturetu kilti problemu ji nukilinejant. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Blykstė @ 2013 09 05, 22:59)
Tuo pačiu noriu paklausti apie dengimą. Aš dariau pagal Cipciuko receptą, kur dedasi želatina, medus ir t.t. Dariau tik vieną kartą. Išsiminkė gerai. Uždėjau, lyginau ir pradėjo jis man trūkinėti, sudžiuvo. Ar dėjau perdaug cukraus pudros ir dėl to man taip greit sustingo? Skaičiau, kad iš tos pačios masės ir papuošimus daro, bet kaip pavydžiui padaryti "bantą"? Aš bandžiau daryti, bet jis man toks priplepęs gavosi, o ne toks purus kaip kad turi būti. Ar eina iš tos masės padaryti tokius "iškilusios" papuošimus? 4u.gif

man irgi visada buvo ta problema, kad trukinedavo. Bet dabar paskaiciau merginu patarimus, kad reikia pabrandinti. Zinokit visos trukinejimo problemos baigesi. pasidarykit mase, suvyniokit i maistine plevele keletai valandu ir tada darbuokites thumbup.gif
Atsakyti
Is ko yra daromi ornamentai ant sonu? tokie ploni ploni kur yra? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo feminell'a: 06 rugsėjo 2013 - 09:15
ACIU visiems, kam patiko mano tortukas 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(*Keila* @ 2013 09 03, 20:13)
grazus tortas 4u.gif  o macaroons irgi jusu?

Apie jos nepaminejau, tai reiskia nemano biggrin.gif , o kur tokius pirkau, rasiau kitoje temoje ax.gif

QUOTE(umedyte @ 2013 09 04, 08:12)
Erikiuxxx kiek piestuku ir kokie visi grazus ! 4u.gif juos pasidarote is anksto? g.gif o popsiuku grazumelis   wub.gif  wub.gif

Piestukus geriau butu daryti anksciau, kad spetu isdziuti, as dariau dariau jos tapacia diena, tik pries torta diengima, tai buvo pusiau apdziuve smile.gif



Torta daugiausiai sutepu ir puosiu is kart ant gero padeklo, pakisus kepimo popieriaus juosteles, kad maziau susiteptu padekliukas.


Raides patogiausia nauduoti tos , kurie turi toki kaip stumokli, dar nesu bandziusi, bet jau uzsisakiau ir greit gausiu, tik ju kaina nemaza verysad.gif
uzsisakiau is cia , ju yra keliu rusiu , svarbu kad butu is Clikstix serijos http://www.partyanim...per_and_numbers


==============


SOS
Dabar reikia jusu patarimo, kas dare torta ( suri su vyno buteliu ir vynuogemis.)
Gal galite patarti, kaip ji reikia padengti, ar visa torta, o paskui ispjauti gabaliuka ir padengineti ispjauta vieta, ar kitas eiliskumas, labai prasau patarimo visu, nes ryt vaziusiu i gimines suvaziavima, tai noreciau toki papuosti, jau stovi suteptas saldytuve, tik mastau nuo ko pradeti g.gif kaskada buvo rasoma apie tai, bet pamirsau visai apie tai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 06 rugsėjo 2013 - 11:51
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 09 06, 12:13)

Gal galite patarti, kaip ji reikia padengti, ar visa torta, o paskui ispjauti gabaliuka ir padengineti ispjauta vieta, ar kitas eiliskumas, labai prasau patarimo visu, nes ryt vaziusiu i gimines suvaziavima, tai noreciau toki papuosti, jau stovi suteptas saldytuve, tik mastau nuo ko pradeti g.gif  kaskada buvo rasoma apie tai, bet pamirsau visai apie tai blush2.gif

apdengi visa torta,tada atsipjauni gabaliuka ir uzdengi tai,kas liko
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 09 06, 11:13)
Raides patogiausia nauduoti tos , kurie turi toki kaip stumokli, dar nesu bandziusi, bet jau uzsisakiau ir greit gausiu, tik ju kaina nemaza verysad.gif
uzsisakiau is cia , ju yra keliu rusiu , svarbu kad butu is Clikstix serijos http://www.partyanim...per_and_numbers


ačiū labai už atsakymą ir už nuorodą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 09 06, 11:18)
apdengi visa torta,tada atsipjauni gabaliuka ir uzdengi tai,kas liko

ACIU, as taip ir planavau daryti

QUOTE(saintlina @ 2013 09 06, 11:58)
ačiū labai už atsakymą ir už nuorodą  4u.gif

cia video galyte paziureti del raideliu http://www.youtube.c...h?v=yby8vWXfa2c

sios firmos ir daugiau pjovykliu yra
prisipirkau net uz 700 lt. doh.gif
http://www.youtube.c...h?v=yby8vWXfa2c
Atsakyti