QUOTE(given444 @ 2013 09 07, 20:42)
1. nevykele - jusu kontekste netinkamas zodis.
Hm, man atrodo pats tinkamiausias. Nemanau, kad šis žodis (angl loser analogas) taikytinas tik kalbant apie materialinius dalykus. Taip, jei nėra tos "prekinės išvaizdos" (kas nebūtinai yra fizinis grožis, gali būti tiesiog žavėsis, charizma, kurie traukia vyrus labiau nei silikonas tam tikrosiose vietose), tai ta moteris - "nevykėlė" santykiuose su vyrais. Na, jei Jums patinka sakyti "nesiseka", tebūnie. Žinot, yra rusiška frazė, kurią, deja, negalima tiksliai išversti į kitas kalbas:
"везет тем, кто везет". Sėkmė dažniausiai aplanko sėkmingus.
QUOTE(given444 @ 2013 09 07, 20:42)
beje, visgi tame filme net ir labai tokia moterimi susizavima, ar ne?
Susižavima, bet tik jos negražios, bet prižiūrėtos ir su vyrais mokančios elgtis sekretorės dėka

Beje, flight tvirtina, kad tokį vyriškį surasti nėra problemos, tik toks mažai kam reikalingas
Papildyta:QUOTE(flight @ 2013 09 08, 01:02)
Gerb. asker, bijau, man asmeniškai niekam nieko įrodinėt šiuo aspektu matomai, nebeprireiks - mano situacija visiškai kitokia nei temos autorės.
Specialiai parašiau disclaimerį, kad nereikėtų skaityti šių žodžių, bet deja

QUOTE(flight @ 2013 09 08, 01:02)
Kita vertus, faktas lieka faktu - Lietuvoje išsilavinusių ir t.t. moterų daugiau negu vyrų. Statistika tokia.
Nepamirškime kad išsilavinimas stipriai devalvuotas per paskutinius 20 metų, ir pusė tų kurie turi aukštąjį išsilavinimą vargu ar jo verti. Sovietmečiu vos ne keturis mln gyventojų turinčioje Lietuvoje buvo, berods, 67 tūkst studentų, o dabar - 150 tūkst., ir, atkreipiu dėmesį, padidėjimas pagrinde dėl "moteriškų" socialinių mokslų. Ir tų pačių mokytojų jau nebereikia tiek, kiek reikėjo anksčiau, tačiau kažkodėl jų skaičius nemažėja tolygiai su vaikų skaičiaus mažėjimu. Taigi, teiginys "išsilavinusių moterų daugiau nei vyrų" gal formaliai ir teisingas, bet vargu ar prilygsta "protingų vyrų mažiau". Tiesiog nėra ryžto sumažinti biurokratinį aparatą.