Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiavaikių mamyčių

Visada norėjau didelės šeimos.Kol tokios neturėjau,priimdavau draugų ir kaimynų vaikus.Kai augo pirmieji du,tėčio dukras priglausdavau.Materialiai labai sunku buvo,nei joms,nei saviems negalėjau nieko duoti.Kartais būdavo blynai ant vandens pusryčiams,sriuba ant vandens pietums ir vakarienei kokie skryliai ar ežiukai iš miltų ir vandens.Bet poreikis turėti pilnus namus vaikų vis tiek neišnyko ax.gif
Dėliojimas punktais nėra teisingas.Asocialius galima atmesti.O likę-gal patys augo daugiavaikėj šeimoj ir jiems tas natūralu.Gal buvo vienturtėliai ir labai vieniši,tai savo vaikams "pripirko" brolių ir sesių.Gal šiaip pas žmones širdis plati ir jie nenori ten tuštumos?
Atsakyti
QUOTE(tindiriuška @ 2013 09 16, 07:20)
net nesvajok. jei butum prie pirmos, net nebandytum ieskoti sprendimo budu del savo mazyliu.
man atrodo sitoj temoj nera is viso is pirmos wink.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

as jau senai zinojau, kad turesiu 3 biggrin.gif

merginos kalbejot apie sukas plaukams. kokiose parduotuvese UK ju galima gauti? paprasysiu vyro, kad nupirktu ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Jaučiuosi protingesnė, nei buvau 18, manau IQ kasmet didėja (tikiuosi lotuliukas.gif ) bet noras turėti daugiau nei 1 vaiką nedingo biggrin.gif Nežinau kuriai kategorijai save priskirt, bet niekada savo vaiku nekeisčiau i jokias pareigas, karjerą ir pan wub.gif Esu neapsakomai laiminga turėdama juos 3, tik tris biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2013 09 16, 09:42)
Sveikos  4u.gif
Jaučiuosi protingesnė, nei buvau 18, manau IQ kasmet didėja (tikiuosi  lotuliukas.gif ) bet noras turėti daugiau nei 1 vaiką nedingo  biggrin.gif Nežinau kuriai kategorijai save priskirt, bet niekada savo vaiku nekeisčiau i jokias pareigas, karjerą ir pan  wub.gif Esu neapsakomai laiminga turėdama juos 3, tik tris  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
as jau geriau pabusiu ta kvalute , turincia tris vaikus, negu busiu protinga karjeriste su vienu vaiku 4u.gif ir siai idiotiskas straipsnis ne nuo vaiku skaicius iq priklauso doh.gif matyt is kazkur versta ir kazka nesamoningai isverte-daznai delfi taip buna 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zeneta: 16 rugsėjo 2013 - 09:11
kad tas protingumas vienavaikių/bevaikių dažniau pasireiškia tam tikroj srity. o daugiavaikės nori nenori, turi keletą sričių išmanyt, kad ir ne tobulai, bet orientuotis. taigi, kas geriau - mokėti vieną kalbą, ar turėti krūvos kalbų pagrindus, kuriuos, reikalui esant, belieka tik pagilinti? smile.gif
vien tik logistikos žinių kiek. kantrybės ugdymo kiek. kulinarinių iššūkių. nekalbu apie problemų ir jų sprendimo būdų skaičių doh.gif
vienavaikės dažnai (ne visos ir ne visada) skundžiasi, kiek daug problemų tas vienas vaikas sukelia,kaip sunku jį auklėti, koks nepaklusnus ir pan. daugiavaikėms tokių problemų nekyla, o jei ir kyla - tai įvardijama kaip "pas mano n-tąjį ta trumpoji n-metų krizė, bet tuoj praeis, laukiam" smile.gif į viską žiūrisi daug paprasčiau.
vakar šventėm viduriniojo gimtadienį. dalyvavo 20+ vaikų (pamečiau skaičių pabaigoj). ir tai - ne visi susirinko, kuriuos maniškis norėjo matyt. nes jų draugai persidėlioja, vyriausias bendrauja su jaunesnio draugais, jaunesnis su vyresnio, tie draugai dar brolių sesių turi, kurie irgi į draugystę įsitraukia. o gimtadieniai mūsų tokie, kad jei vienas pakviestas, tai ir šeimos narius gali be klausimų atsivesti. pabaigoj džiaugiausi, kadmaisto ir 4 kg torto užteko visiems doh.gif dar ir man su vyru trupinėlis paragaut liko smile.gif tiesa, su gėrimais apsiskaičiavom, teko bėgt papildyt biggrin.gif (išgėrė apie 15 litrų, neskaitant vandens)

o mano dvivaikiui broliui kilo klausimas, iš kur tiek vaikų paimt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2013 09 16, 07:57)
Ir su situo sutinku:  drinks_cheers.gif
"kuo moteris protingesnė, tuo ji mažiau nori tapti mama." Ta jau per keleta metu suvokiau is savo kolegiu,keliu simtu bobinciaus spieciaus..  cool.gif

Tyrimas neatsižvelgė į kitus faktorius - noras ir galimybės ne visada sutampa, jei protinga (aukšto IQ) moteris ilgai mokosi, vėliau pradeda planuoti šeimą, dažnai nieko ir nebesigauna. Kita vertus, bent jau mūsų giminėj (o ir studijuojant tą teko pastebėt iš dėstytojų) daktarines pasirašė ne pačios protingiausios, o tiesiog senmergės - ką daugiau veikt, baigė bakalaurą, paskui magistrą, darbas nepatinka, stojo į doktorantūrą, per laiką šiaip taip ir apsigynė tongue.gif . Be to protingos moterys dažnai neranda pakankamai protingo vyro ir nesukuria šeimos, tai ir vaikų neturi. Kokių tik tyrimų nebūna, visai neseniai studentai kažkokį gerokai iškilų tyrėją sužlugdė, kuris ne tik klastojo tyrimus, bet ir laužė juos iš piršto doh.gif .
Atsakyti
Una,as tai sprenziu is savo gyvenimiskos aplinkos.. g.gif Pvz darbe yra daugybe skirtingu skyriu,su skirtingo lygio profiliais.Ir nezinau,nemanau,kad sutapimas butu,jog pvz operaciniuose,reanimaciniuose skyriuose beveik visas(isskyrus pavienes moteriskes is senu laiku dirbancias,jau vaikai suauge)personalo kolektyvas turi tik vienturciukus,o eiliniai skyriai po 2,3 vaikiukus maziausiai bigsmile.gif g.gif Vat jau senai masciau-kodel g.gif Apie gydytojus nekalbu,ten jau specifiniai atvejai irnesakyk.gif (Kaip ir pedagogai) Jei ir turi kokiu atzalu,jie nemato savo tevu beveik.. Bet vidurinis personalas,paprastos slaugytojos.. g.gif Rupinasi savom tom vienintelem atzalom, be priekaistu..Bet antram nesiryzta g.gif Ir atrodo karjeru nebesiekia per daug schmoll.gif
Atsakyti
na ir nesuvokiamą diskusiją užvedėt g.gif

aplink mane daugybė daugiavaikių šeimų, kur būtent moterys užima aukštas ir net labai aukštas pareigas, taigi, ir jų išsilavinimas "keliaaukštis" - ne vienas ypač solidus diplomas puikuojasi jų CV cool.gif
Atsakyti
Nu, žinot, aš irgi tokia kvaila pasijaučiau čia perskaičius biggrin.gif
O iš straipsnio išskaičiau, kad čia mano lyderio savybės pasireiškia. Su Šiuo teiginiu tai visiškai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(tindiriuška @ 2013 09 16, 00:38)
kažkoks keistas straipsnis. mano nuomone (tik mano, be jokių mokslinių pagrindimų) yra trys žmonių rūšys, kurie susilaukia daug vaikų:
1. asocialūs asmenys, kurie apskritai nesupranta, kaip tie vaikai prasideda ir iš kur jie atsiranda.
2. turtingi asmenys, kurie žino, kad vaikams gali duoti tai, ko jiems reikia.
pirmo nekomentuosiu. o apie antrą - turtas ne tik materialūs dalykai, apskritai, materialių dalykų turtu nelaikau, nes tai labai laikina. visas turtas turi būti sudėtas galvoje, o ne kišenėse.
3. "netyčiukai", kurie daug dažniau virsta tais iš antros rūšies, nei iš pirmos - nes kiekvienas vaikas kaip mokytojas, ateina ir įdeda kažką tėvams į galvą smile.gif aišku, kai kuriems dėk nedėjęs smile.gif

Kol kas mes trečios kategorijos laugh.gif o kai gims ktvirtas planuotas kazin kuriai priklausysim g.gif deja, bet ne turtingųjų kastai lotuliukas.gif

Esu pikta ant savo vyresnėlio. Šiemet nori lankyti skautus. Pradžioj sakiau jeigu norėsi lankyti turi nenukentėti pamokos ir krepšinis. Valio tinka, bet nervina jo nevalyvumas ir drabužių nesaugojimas. Nu jomajo iš drabužių skudurai padaryti, kas labiausiai siutina kad parėjęs namo nepersirengia ir su tais pačiais į kiemą varo doh.gif Sakiau ką tavo skautams mokėčiau nueisiu ir už tą sumą nupirksiu drabužių. Aišku pasikarščiavau, bet nebesuprantu ką darau ne taip kad niekaip neįkalu į galvą kad bent jau pasisaugoti reiktų unsure.gif
Atsakyti
na as tai pasirasau kad mano IQ mazas,bet va vyro psbrolis -garsus gydytojas,santaru skyriaus vedejas irgi 4 turi,aisku ki pagranduks gime pries 2 metus tai jo mocia vos neisprotejo lotuliukas.gif
Atsakyti
Sakykit ar yra čia kas nors susidūrusios ar dirbančios valstybės tarnyboje, nesvarbu sritis ax.gif
Atsakyti