Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

Senoji tema cia http://www.supermama...;#entry63854239

Tema skirta klausimams,atsakymams,patarimams apie gyvenima Vokietijoje 4u.gif
Atsakyti
Aciu, magistrante.

Frau I, DE jau pora metu, kaip nera privalomos karines tarnybos.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2013 09 07, 00:52)
ką kitko galima su vokišku pasu "veikti":
1) gali rinkti į parlamentą bei pats būti išrinktas - čia kam aktualu smile.gif
2) daugiau šalių, su kuriom paprastesnis arba išvis nėra vizų režimo - čia irgi kam aktualu smile.gif
3) na ir kaip sakai, dokumentų keitimas "vietoj" (greičiau/pigiau/paprasčiau..)
4) dar sugalvojau: W, X ir Q raidžių rašymas varduose biggrin.gif pvz. susituokus su užsieniečiu smile.gif
5) kažkada aiškinomės vienoj temoj, kam reiktų skambinti jei įvyktų nelaimė-pagrobimas-karas, ar panašiai, esant kokioj tolimoj šaly - į savo  (pagal pilietybę) šalies ambasadą. Belieka tik pagalvoti, kokių ambasadų daugiau.. čia aišku irgi ne visiem aktualus dalykas ax.gif
gal dar kas papildys g.gif  biggrin.gif

o kokią naudą duoda lietuviškas pasas? mirksiukas.gif  ax.gif
kas kokį nori, tokį ir turi.... ax.gif

ka surasei viskas suprantama, as tiek ir zinau, bet maniau, kad kazkas dar yra lotuliukas.gif vien del to taip dauguma nori to vokisko paso g.gif
man pvz baisu butu tapt de piliete, nes nezinau as cia visu istatymu, istatymu peripetiju, neperpratus iki galo visu vokisko gyvenimo privalumu ir trukumu.
matau daug privalumu...esu cia saugi, bet nesijauciu 100 % saugi tokia gal niekut nesijausi, zinau, kad sulauksiu paramos, aisku tik pinigines. yra ir daug trukumu o gal keistumu...prie kuriu niekad nepriprasiu.
esu as LT piliete ir esu-nei silta man nei salta, patriote niekad nesijauciau ir jau netapsiu. De yra visom prasmem stipresne net juokinga lygint su LT, tedel man ir neramu, pvz., kad kisasi i vaiko auklejima darzelis, mokykla, reguliuoja mane, vaiku atiminejimas ir pan dalykai man nepatinka... aisku to nebus, bet jei butu karas(jei ir bus 1 bomba numes ir isgais puse planetos)ikis aviu bandai(dauguma vokieciu)sautuvus i rankas ir lieps eit tevynes ginti jir eis. O as neisiu lotuliukas.gif neturiu as tevynes kolkas.

as pirma kart i darzelio Flomarkt vaiko daiktus veziau. jie parduoda sau 20 % patinka kad stovet paciai nereik, nes as daug ka galiu, bet tik ne pardavinet biggrin.gif
kitaip ismetus ar i AWO nunesus, bet daiktai brangus, geri. paziuresiu, kas is to isejo. vaziuosiu uz val pasiimt, ko nepardave ir kazkiek uzsidirbsim vaiko reikmem. mokykla prasidejo. dar men nera, o jau piestukai iki puses nudrozti. ar jis piesia daug ar jam drozti patinka, to nesuprantu biggrin.gif
patenkinta as mokykla-prailginta patinka, pamokos nepadarytos, bet daug soka, piesia, juda, judriu zaidimu daug turi. net rasyt vokiskai jau moka, paraso nemazai.
Atsakyti
Manau, Bambolina nepiktai parase, kad informacija netitiko reaybes. Bet cia daznai DE taip ir buna. Vis kazkoks biurokratas primasto savu taisykliu. Kaip ir apie Kindergeld nekarta buvo rasyta - vieni susitvarko per savaite, kiti vargsta menesiu menesius. Tik va vienas dalykas, bent jau man pasitvirtino, kad jei matai su tavim "zaidzia", turi naglai sneketi, parodyti, kad zinai, kaip turi buti. Uztenka trputi pagrasinti istatymais ir jie uzsiciaupia.
As irgi cia pateikta info 100 proc. nepasitikiu, bet bent jau reikiama kryptim bunu nukreipta ir tikrai daug man praverte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrii: 08 rugsėjo 2013 - 13:57
Kur galima parduoti vardinius rubus ? Po kart uzsideti ar nauji. Ismest gaila nes kainave... kazkur apart ebey.
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2013 09 10, 09:20)
Kur galima parduoti vardinius rubus ? Po kart uzsideti ar nauji. Ismest gaila nes kainave... kazkur apart ebey.

Galima cia http://www.kleiderkreisel.de/
Atsakyti
Arba ebaykleinanzeige.de
Atsakyti
dekui 4u.gif
Atsakyti

i 
Dalį žinučių perkėliau į temą Vokietijos lietuvės.

Pasistenkite šią temą palikti tik klausimams - atsakymams. Dėkui!
Atsakyti
QUOTE(Svajūnė @ 2013 09 10, 14:24)
Dalį žinučių perkėliau į temą Vokietijos lietuvės.

Pasistenkite šią temą palikti tik klausimams - atsakymams. Dėkui!

Sveiki ,gal kas galetumet paaiskinti g.gif .Zodziu situacija tokia.Gavom patvirtinanty laiska ,jog Kindergeld bus sumoketa nuo birzelio men /nuo tada kada atvaziavom/.Laukiam ,laukiam ,galiausiai paskambinom .Ir nustebom! Sako jog pinigeliai kiekviena men buvo pervesti ,kazkaip nepajutom schmoll.gif .....isklotines neina issiimti ,nes vyro saskaita kitame mieste ,ten reik spec vaziuoti norint atsispausdinti /bet tikriausiai ,kad isitikinciau savo akim -vaziuosim doh.gif /
Ir dar sako ,jog uz rugseji bus pervesta 6d i nauja saskaita ,kuria atsidarem siame mieste.Siandien 11d ,pinigu taip ir nera blink.gif .Gal kas susiduret ,ar tai normalu ,ar tie pinigai"pesciomis" keliauja ,nieko nesuprantu ir galiausiai kaip surasti siulo gala ???Ar jie jokiu laisku nesiuncia pastu ,jog ta ir ta d buvo pervesti pinigai .P.s .ar kiekviena men skirtinga d pervedami pinigai ?
Lauksiu issamiu ats ,gal akmuo nusiris ...imu doh.gif
Mes is NRW
Atsakyti
QUOTE(savamuza @ 2013 09 11, 18:51)
Sveiki ,gal kas galetumet paaiskinti g.gif  .Zodziu situacija tokia.Gavom patvirtinanty laiska ,jog Kindergeld bus sumoketa nuo birzelio men /nuo tada kada atvaziavom/.Laukiam ,laukiam ,galiausiai paskambinom .Ir nustebom! Sako jog pinigeliai kiekviena men buvo pervesti ,kazkaip nepajutom  schmoll.gif .....isklotines neina issiimti ,nes vyro saskaita kitame mieste ,ten reik spec vaziuoti norint atsispausdinti /bet tikriausiai ,kad isitikinciau savo akim -vaziuosim doh.gif  /
Ir dar sako ,jog uz rugseji bus pervesta 6d i nauja saskaita ,kuria atsidarem siame mieste.Siandien 11d ,pinigu taip ir nera blink.gif  .Gal kas susiduret ,ar tai normalu ,ar tie pinigai"pesciomis" keliauja ,nieko nesuprantu ir galiausiai kaip surasti siulo gala ???Ar jie jokiu laisku nesiuncia pastu ,jog ta ir ta d buvo pervesti pinigai .P.s .ar kiekviena men skirtinga d pervedami pinigai ?
Lauksiu issamiu ats ,gal akmuo nusiris ...imu  doh.gif
Mes is NRW

Na pirmiausiai reik pasitikrinti saskaitoj gal. Koks bankas, kad negalima kitam mieste pasiimti kontoauszug? Siaip niekas nieko kas menesi nepranesineja. Nesu turejus niekada tokiu problemu. Saskaitos numeri ir BLZ teisingai ir aiskiai uzraset? Turetu tam popieriuje, kur parase, kad gausit, buti parasyta i kur perves. Viska pasitikrinkit.
Atsakyti
Man bent nevienodai pinigai ikrenta I saskaita.rase kad 15d.bet buna ir 10 ir 17d.pinigai ikrenta smile.gif
O ko jus internetines bankininkystes nepasidarot? Nereiks vazinet..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 11 rugsėjo 2013 - 19:42