QUOTE(moocho @ 2013 09 07, 00:52)
ką kitko galima su vokišku pasu "veikti":
1) gali rinkti į parlamentą bei pats būti išrinktas - čia kam aktualu
2) daugiau šalių, su kuriom paprastesnis arba išvis nėra vizų režimo - čia irgi kam aktualu
3) na ir kaip sakai, dokumentų keitimas "vietoj" (greičiau/pigiau/paprasčiau..)
4) dar sugalvojau: W, X ir Q raidžių rašymas varduose

pvz. susituokus su užsieniečiu
5) kažkada aiškinomės vienoj temoj, kam reiktų skambinti jei įvyktų nelaimė-pagrobimas-karas, ar panašiai, esant kokioj tolimoj šaly - į savo (pagal pilietybę) šalies ambasadą. Belieka tik pagalvoti, kokių ambasadų daugiau.. čia aišku irgi ne visiem aktualus dalykas
gal dar kas papildys
o kokią
naudą duoda lietuviškas pasas?
kas kokį nori, tokį ir turi....
ka surasei viskas suprantama, as tiek ir zinau, bet maniau, kad kazkas dar yra

vien del to taip dauguma nori to vokisko paso
man pvz baisu butu tapt de piliete, nes nezinau as cia visu istatymu, istatymu peripetiju, neperpratus iki galo visu vokisko gyvenimo privalumu ir trukumu.
matau daug privalumu...esu cia saugi, bet nesijauciu 100 % saugi tokia gal niekut nesijausi, zinau, kad sulauksiu paramos, aisku tik pinigines. yra ir daug trukumu o gal keistumu...prie kuriu niekad nepriprasiu.
esu as LT piliete ir esu-nei silta man nei salta, patriote niekad nesijauciau ir jau netapsiu. De yra visom prasmem stipresne net juokinga lygint su LT, tedel man ir neramu, pvz., kad kisasi i vaiko auklejima darzelis, mokykla, reguliuoja mane, vaiku atiminejimas ir pan dalykai man nepatinka... aisku to nebus, bet jei butu karas(jei ir bus 1 bomba numes ir isgais puse planetos)ikis aviu bandai(dauguma vokieciu)sautuvus i rankas ir lieps eit tevynes ginti jir eis. O as neisiu

neturiu as tevynes kolkas.
as pirma kart i darzelio Flomarkt vaiko daiktus veziau. jie parduoda sau 20 % patinka kad stovet paciai nereik, nes as daug ka galiu, bet tik ne pardavinet
kitaip ismetus ar i AWO nunesus, bet daiktai brangus, geri. paziuresiu, kas is to isejo. vaziuosiu uz val pasiimt, ko nepardave ir kazkiek uzsidirbsim vaiko reikmem. mokykla prasidejo. dar men nera, o jau piestukai iki puses nudrozti. ar jis piesia daug ar jam drozti patinka, to nesuprantu
patenkinta as mokykla-prailginta patinka, pamokos nepadarytos, bet daug soka, piesia, juda, judriu zaidimu daug turi. net rasyt vokiskai jau moka, paraso nemazai.