Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

labas mergaiciukes.
man per viena nakti orchidejos visi lapai ir stiebas nugelto blink.gif
oi prisidirbau as su ja, dukart persodinau. pirmas substratas tikrai turejo per daug zemiu. cia taip pat buvo kitai mergaitei ar is anglijos/ar airijos unsure.gif persodinau I tinkama antrakart. yra sukrovusi ziedus dvi kekes, bet tik vienas teishsiskleide. verysad.gif

speju kad esmine problema perlaisciau. o kaip dabar beishsaugoti?
Atsakyti
Jei žiedynstiebis nugelto, tai nieko tokio - kai gėlė sveika, tai jį be probemų gali žydėti ir ne kartą. Bet jei nugelto lapai ir ypač naujausi (senieji vo vieną kitą sudžiūna ir nukrenta natūraliai, bet tai lėtas procesas, neįvykstantis nei per dieną, nei per savaitę), tai problema labai rimta.

Perlaisčius, jei žūna šaknys, lapai nepageltuonuoja per dieną ar dvi - o aš negalėjo laistant į skrotelę pakliūti vandens ir ar negalęjo orchidėja tiesiog supūti (ne tik šaknys) ?
Atsakyti
Turiu pora klausimu, kiek kur skaiciau ai norint persodint orchideja reikia palaukt kol ji nuzydes, mano abi taip isbujojo, kad viena zydi jau rugpjucio menesio o kita tik numete ziedstiebi ir po 2 savaiciu vel pradejo leist nauja, ju sakns labai islindusios i virsu, jos storos labai ir naujos, bet pradeda dziu nes ant virsaus, ar labai blogai bus jei persodinsiu abi dabar? ar laukt kol abi nuzdes?

Gal kas zinot ar melyna orchideja numetusi ziedus ir vel tures naujus melynus ziedukus? Ar jos dazytos? Nu tokios jos man grazios, bet galvoju ar nebus balta paskui g.gif
Atsakyti
QUOTE(balleys @ 2013 12 09, 09:56)
ar labai blogai bus jei persodinsiu abi dabar? ar laukt kol abi nuzdes?

Gal kas zinot ar melyna orchideja numetusi ziedus ir vel tures naujus melynus ziedukus? Ar jos dazytos? Nu tokios jos man grazios, bet galvoju ar nebus balta paskui g.gif

daug kas persodina žydinčias ir nieko blogo neatsitinka.

žiedai bus balti, tos orchidėjos dažytos.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 12 09, 11:05)
daug kas persodina žydinčias ir nieko blogo neatsitinka.

žiedai bus balti, tos orchidėjos dažytos.

Tada ir as persodinsiu, gaila nauju saknu. Aciu.

Sakot balti ataugs? Tada neapsimoka dviguba kaina moket schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(balleys @ 2013 12 09, 09:56)

o man tai toks kičas tos mėlynos orchidėjos schmoll.gif o ir šiaip gėlės gaila, subado ją kad tik brangiau parduot..
Atsakyti
Pritariu, tas "mėlynąsias" pardavinėja kaip kokias vienkartines puošmenas...
Atsakyti
Sveikos, reikia visažinių pagalbos. Maximoje įsigytas štai toks mini grožis.
user posted image
(foto pasiskolinau, bet iš vaizdo, tai tokia pati)

Deje nebuvo jokio pavadinimo, tik tiekėjo tinklapis ir tas pats neveikiantis nurodytas.
Gal žinote kas per rūšis? Nes dabar neaišku, nei ar reikia nukirpti nužydėjusius žiedastiebius, ir kaip ją persodinti, nes dabar nužydėjusi jau ir samanose 6cm indelyje pasodinta.
Atsakyti
QUOTE(zsj @ 2013 12 09, 22:07)

Beje, siūlau įdėmiai apžiūrėti - mano prieš mėnesį pirktas toks "nukainuotas grožis" buvo smarkiai apkrėstas miltuotuoju skydamariu verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2013 12 09, 12:34)
o man tai toks kičas tos mėlynos orchidėjos  schmoll.gif o ir šiaip gėlės gaila, subado ją kad tik brangiau parduot..

geles tikrai gaila, kaina parduotuvej dvigubai didesne, o ebay parduoda uz 35£ doh.gif ziauru kai zinai tikraja jos kaina....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balleys: 09 gruodžio 2013 - 23:50
QUOTE(zsj @ 2013 12 09, 23:07)

Gal žinote kas per rūšis? Nes dabar neaišku, nei ar reikia nukirpti nužydėjusius žiedastiebius, ir kaip ją persodinti, nes dabar nužydėjusi jau ir samanose 6cm indelyje pasodinta.

Tai mini falenopsis, priežiūra tokia pat kaip ir didelių. 1 šios temos puslapyje yra daug informacijos apie jų priežiūrą ir persodinimą mirksiukas.gif
Geriausiai būtų persodinti į smulkias žieves. Jei paliksite kaip yra, liekite minimaliai.
Atsakyti
QUOTE(balleys @ 2013 12 10, 00:49)
geles tikrai gaila, kaina parduotuvej dvigubai didesne, o ebay parduoda uz 35£ doh.gif ziauru kai zinai tikraja jos kaina....

manau, ta kaina dar ir dėl brangaus "rankinio" darbo, juk turi prieiti prie kiekvienos, sušvirkšti į stiebą, mašinos to nepadarys. Ką augintojui daryti, kad žmonės nebevertina baltos klasikos, o nori dirbtinio mėlynumo smile.gif Yra paklausa, yra ir pasiūla smile.gif Na, suprantu, žmogus nežinodamas nusipirko, apsigavo kaip sakant, bet man būna liūdniausia kai skambina ir klausia kaip dabar jį nusidažyti namų sąlygomis, kur gauti "tų dažų" doh.gif
Atsakyti