Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Dėkui atsakiusioms apie lapų valymą. Kažkur virtualios erdvės platybėse perskaičiau, kad lapus gera valyti su majonezu. Gal kas taip darote? Bandžiau anturio lapus valyti jau pora kartų. Nusivalo puikiai,žydi jis pas mane gausiai, reiškia tikrai nekenkia. Orchidėjoms nedrįsau. Juk vis tik rūgšties yra tame majoneze.
Atsakyti
sveikos merginos. na man su orchidejom nesiseke - kiek turejau, netekdavau kantrybes laukt nauju ziedu ir... blush2.gif
na dabar kazkaip naujuos namuos ikurtuviu proga gavau tris grazias, geliu reikia - tai palikau nuzydejusias ir emiau rupintis kaip mano a.a. teta, pas kuria jos praktiskai nuolat zydedavo.
na ir darau taip:
koki karta per menesi sustatau jas su vazoneliais (jos plastikiniuose ir tada idetos i keramikinius tik ciut didesnius) i vonia, paimu dusa karsta toki gerokai ir taip laistau, purskiu, maudau. tada palieku mirkt, na kazkuriam laikui -valandai, dviem ar pan, kol kitus namu darbus pasidarau ar pan. tada ispilu vandeni is to keramikinio vazono, ispurtau, pasiziuriu ar skrotelese nelike vandens ir vel ant palanges. na ir ka jus manot, pradejo ne tik naujus lapus augint, o dvi is triju jau ir naujus ziedynkocius leist ax.gif
na tai dabar mane apsedo orchideju liga, noriu ju daugiau isigyt tik su lapais, nukainuotu ir graziai jomis rupintis bigsmile.gif
tik va klausimelis, ar as cia normaliai elgiuos ar labai jau ne pagal taisykles? gal ziema to nedaryti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rek @ 2013 10 01, 16:17)
tik va klausimelis, ar as cia normaliai elgiuos ar labai jau ne pagal taisykles?  gal ziema to nedaryti? 4u.gif

užtektų palikti mirkti 15-20 min, šaknys vandens neprisigers daugiau nei gali, o ir reikėtų orchidėjas mirkyti dažniau nei kartą per mėnesį, tiesiog kada išdžiusta substratas, vazonėlis pasidaro pastebimai lengvesnis, šaknys - sidabrinės spalvos. karštas dušas, kurį naudojate, skirtas augimo ir žydėjimo stimuliavimui. šiaip žiemą dauguma augalų ilsisi.. gal tai nelabai taikytina hibridiniams falenopsiams, bet karšto dušo netaikyčiau žiemą vien dėl per didelio kontrasto, įkaitusių augalų skersvejo pagavimo tikimybės.. o šiltu dušu laistau ir pati, tuo pačiu dulkes nuplaudama, be abejo po procedūros nusausinu skroteles. tik atsargiau elgiuosi, kol dar neprasidėjo šildymo sezonas ir namuose vėsoka.
Atsakyti
Norėjau paklausti apie miltini skidmari, kur galima tiem parazitam kokio nuodo nusirkt? skaiciau kad reikia aktara, bet kur jo ieskot? Žalioj stotelėj? Nesu susidūrusi neissivaizduoju kur ieskot blush2.gif

Gaila dvieju gelyciu ismest bandau kovoti, plaiunu, krapstau, sutraiskau, bet visviena islenda, dar pastebejau vienas kitas tarp zemiu vazone sedi. ?Nieko nebus reiks persodint, bet norisi isnaikint tas zarazas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lara-klara @ 2013 10 01, 22:56)
Norėjau paklausti apie miltini skidmari, kur galima tiem parazitam kokio nuodo nusirkt? skaiciau kad reikia aktara, bet kur jo ieskot? Žalioj stotelėj? Nesu susidūrusi neissivaizduoju kur ieskot  blush2.gif

žalioj stotelėj, senukuose, ermitaže..
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 10 02, 06:47)
žalioj stotelėj, senukuose, ermitaže..

kiek zinau actaros nuo rugsejo nebera ir nebebus - ES uzdraude
Atsakyti
QUOTE(rek @ 2013 10 02, 09:08)
kiek zinau actaros nuo rugsejo nebera ir nebebus - ES uzdraude

kaip bebūtų, aną savaitę dar mačiau parduotuvėje.
Atsakyti
Ermitaže viskas - nebėra ir nebebus. Buvau nuvažiavusi, klausiau, norėjau įsigyt atsargų (dabar nereikia, bet vis tiek su laiku ima ir prisireikia), o konsultantės nepradžiugino schmoll.gif Įdomiausia, kad jokių alternatyvų Europos sąjunga vietoj actaros taip ir nepasiūlė doh.gif
Atsakyti
Su orchidėjomis nesutariu, nei jos mane mėgsta, nei aš jas. Bet būna gaunu dovanų. Tad dabar su trečia kariaujame. Situacija tokia: jau 1,5metų gėlė neturi stiebo ir nesuprantu ką daryti. Šaknų yra, lapų daug ir viskas. Žiemą buvau pasirengusi išmesti, nes jau nyko visai, tad palikau beveik be šaknų, tik su dviem lapais mažais ir numečiau į kampą, tai ji specialiai išbujojo biggrin.gif. Gal turit kokių minčių dėl tokios padėties? Gal aš nesugebu atskirti stiebo nuo šaknies? nuo ko ir kaip pradėti / padėti auginti tą stiebą?

Turbut keliaus gėlytė anapilin, bet gaila, kai žalia tokia... Viltis juk miršta paskutinėbiggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gyvenanti @ 2013 10 03, 12:21)
nuo ko ir kaip pradėti / padėti auginti tą stiebą?

pirmame puslapyje parašyta, ką galima mėginti daryti žydėjimo skatinimui.
Atsakyti
QUOTE(gyvenanti @ 2013 10 03, 12:21)
Gal aš nesugebu atskirti stiebo nuo šaknies? nuo ko ir kaip pradėti / padėti auginti tą stiebą?

Turbut keliaus gėlytė anapilin, bet gaila, kai žalia tokia... Viltis juk miršta paskutinėbiggrin.gif

O sakydama stiebas jūs turite omenyje žiedynstiebį?

Šiaip phalaenopsiams (kaip suprantu tokį auginate) sakyčiau yra keli svarbūs dalykai, t.y. tinkamas substratas, tinkamas laistymas (nei per daug, nei per mažai, o tiek kiek būtina), pakankamai šviesos, bet ne tiek, kad nudegtų ir tręšimas tam skirtomis trąšomis, tuo metu kai gėlė auga 4u.gif

Smulkiau apie visa tai galite paskaityti pirmame puslapyje arba temoje - apie įvairias problemas buvo rašyta daug mirksiukas.gif

.............

Kalbant apie actarą, tai šiandien užsukau į Senukus Ukmergės g, tai jie dar actaros turi, sakė paruošta gražinimui tiekėjmas ir daugiau jau niekad nebebus - jei kas nespėjot dar galit paskubėt mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip, turėjau omenyje žiedynstiebį. Atrodo viską darau pagal taisykles, kitaip turbūt jis pas mane taip nevešėtų, lapai dideli ir gražūs, šaknų daug ir gerų, bet va žiedynstiebio nėra. Namuose tik sausa labai, gal tai įtakos turi? Pradžioje vienos pardavėjos gėlių patarta buvau pradėjusi purkšti h2o, bet gėlės lapams nelabai patiko.
Ai, tegu dar stovi iki kito rudens kampe, kitos vietos nėra, nes visur saulė daug.
Atsakyti