Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Amise @ 2014 04 02, 13:56)
Taigis, viena orchidėja įsitaisė keistą bėdą.

jei ta dėmė kieta, tada nežinau, kas čia. pažiūrėkite šiame puslapyje ties orchidėjų ligomis, gal ką rasite panašaus į savo bėdą.
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2014 04 02, 13:56)
Ta maža duobutė juodu krašteliu tai mano "darbas", nes prieš porą mėnesių (ar kokiu vienu kitu daugiau) nebepamenu net kas man ten nepatiko tai bandžiau kutinėt blush2.gif Paskui apsibrėžiau raudonu parkeriu aplink kad matyčiau jei pradėtų didėt. Nieko nesidarė kol atėjus tikrai šiltom dienom sukroviau visas orchidėjas akvariuman ir išnešdavau į istiklintą balkoną pasidžiaugt.

Gal kuri patarsit ką daryt  ax.gif

Izoliuokit nuo kitu.
Pas mane panasiai buvo.Nudziuvo lapai prie skroteles.Liko be virsunes,be naujai auganciu lapu.Tada salia isleido keiki.
Atsakyti
Ar galima dendrobium nobile orchideja dauginti senu stiebu (gaila ismesti nupjovus verysad.gif )? I kokia zeme pasodinti?
Atsakyti
QUOTE(IevaLaz. @ 2014 04 04, 15:45)
Ar galima dendrobium nobile orchideja dauginti senu stiebu (gaila ismesti nupjovus verysad.gif )? I kokia zeme pasodinti?

Aš sėkmingai padauginau. Paguldžiau ant durpinio substrato, uždengiau maišeliu, visą laiką žiūrėjau, kad labai neišdžiūtų, gegužės mėnesį išnešiau į šiltnamį, stovėjo be jokios gyvybės iki rugpjūčio. Vienas stiebas supuvo. (Buvau 2 nupjovusi). Nebeturėjau vilties, bet vis paliedavau, kad nebūtų visiškai išdžiuvęs. Rugpjūčio mėnesį išleido 3 naujus auginius, augo stebėtinai greitai, įsišaknijo. Rudenį pasodinau į substratą, vienas numirė (tas, kuris buvo pats mažiausias). Kiti du auga sėkmingai toliau. thumbup.gif
Atsakyti
atigisa, parodykite, prašau, kokio dydžio jie pas jus dabar, kokios šaknys smile.gif labai įdomu, nes aš kiek bandžiau, man nesigaudavo, išlįsdavo keikis, max iki 5 cm paaugdavo ir viso gero.
ir jūsų vietoj aš nuo pat pradžių bučiau palikus tik vieną keikį, nes kai buvo trys, dabar du, nežinau, ar užteks nupjautame stiebe maistinių medžiagų užauginti "vaikus". bet suprantu, kad tai tiesiog eksperimentas. ir jei jau auga, ir gerai auga, linkiu tik sėkmės smile.gif
Papildyta:
QUOTE(IevaLaz. @ 2014 04 04, 15:45)

o kodėl nupjovėte?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 04 balandžio 2014 - 15:43
QUOTE(Amise @ 2014 04 02, 12:56)
Ta maža duobutė juodu krašteliu tai mano "darbas", nes prieš porą mėnesių (ar kokiu vienu kitu daugiau) nebepamenu net kas man ten nepatiko tai bandžiau kutinėt blush2.gif Paskui apsibrėžiau raudonu parkeriu aplink kad matyčiau jei pradėtų didėt. Nieko nesidarė kol atėjus tikrai šiltom dienom sukroviau visas orchidėjas akvariuman ir išnešdavau į istiklintą balkoną pasidžiaugt.

Nešlapiuoja, lapas kietas. Na tiesiog lapas kaip lapas tik su tuo keistu dariniu.

user posted image

ir iš kitos pusės
user posted image

Gal kuri patarsit ką daryt  ax.gif

man tai panasu, kad tas lapas puna, kad minkstas jis yra, ar tikrai kietas? tokiu atveju pjauciau, kad neplistu toliau, pjuvio vieta dezinfekuociau. bet paieskokit daugiau info, is foto sunku sprest.

QUOTE(Liutukeee @ 2014 04 02, 17:23)
Izoliuokit nuo kitu.
Pas mane panasiai buvo.Nudziuvo lapai prie skroteles.Liko be virsunes,be naujai auganciu lapu.Tada salia isleido keiki.

pas mus viena orchideja su isdziuvusia kaip cia pasakyt skrotele, viduriukas isdziuves. Tai ir galvoju kad gal orchideja keiki isleis, nes lapu nemanau, kad nauju isleis. Dabar zydi, bet su tokia bukle, bijau, kad tai jos paskutinis zydejimas... gal kas pakomentuotu is savo patirties
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2014 04 04, 19:17)
man tai panasu, kad tas lapas puna, kad minkstas jis yra, ar tikrai kietas? tokiu atveju pjauciau, kad neplistu toliau, pjuvio vieta dezinfekuociau. bet paieskokit daugiau info, is foto sunku sprest.

Kietas rolleyes.gif Minkštą seniausiai išpjausčius būčiau.. Na bet jau vakar išpjoviau vardan šventos ramybės.
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2014 04 04, 19:17)
pas mus viena orchideja su isdziuvusia kaip cia pasakyt skrotele, viduriukas isdziuves. Tai ir galvoju kad gal orchideja keiki isleis, nes lapu nemanau, kad nauju isleis. Dabar zydi, bet su tokia bukle, bijau, kad tai jos paskutinis zydejimas... gal kas pakomentuotu is savo patirties

jei norite, kad falenopsis išleistų naują skrotelę, jau senai reikėjo nupjauti žiedynstiebį, nes žydėjimas atima daug jėgų iš augalo.
Atsakyti
o tai jei nupjaunam ziedynstiebi, ant ko jis leis ta nauja skrotele?
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2014 04 04, 21:54)
o tai jei nupjaunam ziedynstiebi, ant ko jis leis ta nauja skrotele?

šalia senos skrotelės. su sąlyga, kad turi pakankamai gerų šaknų.
gal kas įdės nuotrauką..
Atsakyti
Siandien taip tik skaiciau, kad atskiriant keiki reikia butinai su ziedynstiebio dalim atskirt. va su saknim nelabai aisku, reiktu persodinti, nes vazonas, tai pazaliavusiom sienom. zodziu nekaip buvo priziureta gelyte... ne mano ji
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2014 04 04, 22:34)
Siandien taip tik skaiciau, kad atskiriant keiki reikia butinai su ziedynstiebio dalim atskirt.

taip, ant žiedynstiebių auga keikiai, o čia, esant sveikom šaknim, gali užaugti naujas ūglys (auginys, skrotelė), nieko atskirti nereikės.
Atsakyti