Įkraunama...
Įkraunama...

Nosies pertvaros operacija

QUOTE(Eighteen @ 2012 02 14, 13:50)
Mane irgi nuolat kamuodavo sloga. Galiausiai LOR gydytojas nustatė, kad be iškrypusios pertvaros, slogą man sukelia gastroezofaginis refliuksas. Man yra šios ligos atipinė forma, kai rūgštis iš skrandžio pažeidžia gerklas, burnos (ar net nosies) gleivinę ir dantis. Iš pradžių skeptiškai vertinau tokią diagnozę, bet pernai, kai vartojau visus metus rūgštingumą mažinančius vaistus, visai nesirgau ūmine sloga. Aišku, nosis užsikimšus dėl iškrypusios pertvaros, bet bent jau nevarvėjo smile.gif O šiemet, kai nustojau gerti vaistus, prasidėjo - gerklės skausmas, sloga, laringitas sad.gif
Taigi, sloga gali būti ir dėl refliukso...

ryt eisiu ir aš dar pas lor gal sakau pasėli koki pasidaryt,nes srandžio problemu neturiu,gerklė neskauda doh.gif
Atsakyti
sveikos noreciau suzinoti ar buna kokie nors pozymiai po nosies pertvaros opercijos matomi randai ar zymes kokios?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fenes: 09 kovo 2012 - 17:05
QUOTE(fenes @ 2012 03 09, 17:03)
sveikos  noreciau suzinoti ar buna kokie nors pozymiai po nosies pertvaros opercijos matomi randai ar zymes kokios?

As irgi pergyvenau is pradziu del to, bet tikrai galiu pasakyti, kad isejus is ligonones niekas net nepasakytu, kad turejai nosies operacija smile.gif nebent pati matysi, kad nosyte siek tiek patinus ir labai jautri, bet pasaliniai zmones to net nepastebetu. Man dare sia operacija pries mazdaug 3 metus. Buna kartais, kad buna uzsikimsus ar pavarva (dar turiu alergija katinams). Bet nosies bukle vistiek yra daug geresne, negu pries operacija. Visus 3 metus miegu kvepuodama tik per nosyte bigsmile.gif ir jokiu vaistu nuo slogos (kas pries operacija budavo nuolatinis mano "draugas"), dabar panaudoju kartais tik nasonex arba avamys, prie kuriu, kaip sake mano gydytoja, nera priprantama smile.gif Tad mergaites, jei jus jau ilga laika kamuoja nosytes problemos, tada tikrai verta atkentet ta savaite, bet poto vistiek bus geriau ilgam laikui 4u.gif
Atsakyti
Taigi. Ir aš tiką po operacijos. Pasidalinsiu įspūdžiais. Operaciją darė Vilniuje, Santariškėse, 8 aukšte. Jau viskas suremontuota tame aukšte, švaru, gražu, palatos naujos, operacinė taip pat moderni ir ne sovietinė. Paguldė ant operacinio stalo, įkvėpiau gaivaus kvapo, ir prabudau jau po operacijos:) Tad bijantiems siūlau nebijoti:)
Kalbant apie kyšius. Jie tikrai nieko nepakeis. Operacija yra elementari, viens du, ir padaryta. Sutinku, kad kyšius reikia žinoti kada duoti - kai nori atskiros palatos, geresnės priežiūros, geriausio daktaro, jeigu operacija yra labai sudėtinga, nes dažnai operacijas atlieka ne daktarai, o rezidentai, dėl to kartais po operacijų pacientams nutinka komplikaciju :> Tad jej nenori būti bandomuoju triušiu - duok kyšį. Tačiau duoti kyšį dėl kyšio davimo....Čia jau žmonių bukumas, ir poto nereikia aiškinti, kad daktarai reikalauja kyšio.
Kas dėl TAMPONŲ. Tamponų aš nepirkau. Šiame forume prisiskaičiau, ir supratau, kad šios pirmos dienos man bus šiaip ar taip nemalonios, tad tie tamponai man padėties nepagelbės, ir tik išleisiu 80Lt. Į nosį sukišo merlių. Kai jį traukė nieko tragiško nebuvo. Neskaudėjo, nes jis prie nosies nepridžiuvo, kadangi jis buvo drėgnas. Tik gal buvo kiek nemalonus ir bjaurus pats traukimo procesas.
Jokiu randų, mėlynių po akim ar mėlynos nosies ner:)
Paleido sekančią dieną. Kolkas nejaučiu pagerėjimo, bet čia dėl to, jog kriauklės pabrinkusios. Tad laukiu kada po 3 sav kvėpuosiu laisvai:)
Ir patarimas - kai po operacijos siūlys vaistų nuo galvos ar siaip - sutikit, nes visą naktį negalėjau užmigti dėl galvos skausmo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orbis: 14 kovo 2012 - 20:51
Na nemanau, kad 80lt yra tie pinigai, kuriuos verta taupyti dėl prastesnių tamponų. Aš manau jie tikrai verti savo kainos. Kas tas 80lt šiais laikais? Vieną dieną į klubą nenueisi ir sutaupysi....

Tau gerai, kad tas bintas nepridžiuvo (matyt daug sekreto buvo), tačiau tiems, kuriems jis prie visos nosies pridžius, tai tikrai gailėsis, kad 80 lt pataupė.

QUOTE(Orbis @ 2012 03 14, 20:47)
Kas dėl TAMPONŲ. Tamponų aš nepirkau. Šiame forume prisiskaičiau, ir supratau, kad šios pirmos dienos man bus šiaip ar taip nemalonios, tad tie tamponai man padėties nepagelbės, ir tik išleisiu 80Lt. Į nosį sukišo merlių. Kai jį traukė nieko tragiško nebuvo. Neskaudėjo, nes jis prie nosies nepridžiuvo, kadangi jis buvo drėgnas. Tik gal buvo kiek nemalonus ir bjaurus pats traukimo procesas.

Atsakyti
ir aš po nosies pertvartos operacijos.
dariau pas gyd. K. Šaulį, Kauno apskrities logininėje
gydytojas thumbup.gif visiems rekomenduoju: profesionalus, kantrus ir t.t.

del tamponu: dejo ligoninės merlinius -nieko tokio- galvojau, kad bus baisiau, nors jausmas nemalonus

del galvos skausmo drinks_cheers.gif man nuolat skaudėjo galva -sake nuo tos operacijos

del pinigu/atsiskaitymu - galima duoti, paiims.... jei neduosi, vistiek gerai padarys...

laukiu, kada galesiu ikvepti oro normaliai smile.gif
Atsakyti
MB sveiksta po operacijos. Darėm Santariškėse, viskas beveik tvarkingai. Operacija planinė - reikėjo laukti pusę metų, taigi tikėjomės, kad viskas bus gerai, BET tą dieną kažkodėl buvo ypatingai daug norinčių operuotis, tai laukėm nuo 8 iki 12 kol gavom lovą palatoj, tuomet iki 15 val dar kol pasakė, kad šiandien nespės, taigi operaciją nukėlė kitai dienai. Leido rinktis, ar nori nakvot namie, ar ligoninėj, bet jau buvo nusiteikęs likti ir aš jau buvau išvažiavusi, taigi namo nevažiavo. Kitą dieną apie 10 val padarė operaciją, panašu, kad viskas padaryta gerai, labai didelių skundų neturim sveikatos klausimu. Žinoma, galvą paskaudena karts nuo karto, bet šiaip viskas neblogai gyja.
Dėl kyšių niekam nieko nedavėm ir be jų viską gerai padarė, BET tą pačią dieną kaip MB operavo ir kitą žmogų (jam tai buvo antra operacija po dviejų savaičių, nes kažką blogai padarė pirmą kartą), tai jis sakė, kad kai pirmą kartą atėjo, pasakė, kad neoperuos, nes per daug darbo su jo nosim. KItą dieną grįžo su pinigais - situacija iškart pasikeitė. Manau, kad priklauso nuo gydytojo daug. Mums, manyčiau, pasisekė, kad gavom tokią gydytoją, kokią gavom, nors internete atsiliepimai apie ją ne patys geriausi. Šiaip MB operacijoj dalyvavo du gydytojai, tai vienas nenorėjo imtis tiesinti, nes (savaime suprantama) daugiau darbo įdėt reikėjo, bet gydytoja pasakė, kad ką galės, tą padarys, taigi gavom, ką ji žadėjo smile.gif didelis AČIŪ jai 4u.gif
Dėl tamponų, tai čia kaip supratau visiems nemaloniausia viso šito reikalo dalis, MB ne išimtis biggrin.gif Pirkom Meracell, už juos (2 vnt) sumokėjom apie 70 Lt (tarp tamponų ir merlės net nesvarstėm). Gydytoja, kai siuntė pirkti, sakė, kad yra brangesnių, jei norim, bet šitie labai geri smile.gif Na, palyginti neturim su kuo, tai gal ir teisybė smile.gif Bet kokiu atveju traukimas tikrai nemalonus smile.gif Ir nemanau, kad brangesni tamponai tai pakeistų ax.gif
Tiesa, ačiū mergaitei čia įkėlusiai sąrašą daiktų, kurių reikia ligoninėj - šiaudeliai buvo tikras išsigelbėjimas pirmomis dienomis thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti

Sveiki,
Gal kuri darėtės operaciją Šiauliuose? Vyras prisiruošė operuotis, bet nežinom pas ką geriau kreiptis g.gif
Atsakyti
sveiki, norėjau paklausit kas operavosi Santariškėse? pas kokį gydytoja?
Atsakyti
QUOTE(mars @ 2012 06 21, 08:51)
sveiki, norėjau paklausit kas operavosi Santariškėse? pas kokį gydytoja?

as operavausi Santariskese pas gyd.I.Paulauskiene.Jau praejo 13men.po operacijos,kvepuoju visiskai lengvai,pertvara idealiai tiesi.
Atsakyti
sveiki,
manes irgi laukia tokia operacija lapkricio men. siauliuose. tik nezinau koki gyd pasirinkti. gal kas gali patarti. lb. laukiu atsakymo
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 06 21, 12:30)
as operavausi Santariskese pas gyd.I.Paulauskiene.Jau praejo 13men.po operacijos,kvepuoju visiskai lengvai,pertvara idealiai tiesi.

Mano vyrą ten pat operavo D. Rauba - super gydytojas.
Atsakyti