QUOTE(valyte_7 @ 2013 09 17, 15:07)
Nu musu rudas kampas, triniau ilgai

, bet nusivale ir tikrai spalva nenubluko. O siaip man nepamainomas dalykas, mano mergaites tokios terles, sienas turetume dazyt kas 3 men. Croksus super valo ir siaip daug kur naudoju.
O gal turi kas gera lazanijos recepta, kad tas padazas butu maziau negu is 100 ingridientu
Vat šis geras receptėlis:
Lazanija ale registras su baltu padažu.
Ingredientai:
Lazanijos lakštai (geriausia pirkti tuos, kuriu prieš tai nereikia apvirti.. kad tai sužinoti, reikia paskaityti ant pakelio parašyta instrukcija...)
Mėsos faršas (apie 500-700 gr.) (pagal skarda, jei didesne, tai daugiau)
Pievagrybiai (apie 200-400 gr) (pagal skarda, jei didesne, tai daugiau)
Sūris olandiškas (apie 400-500 gr.)
Padažas:
Pienas (apie 600-700 gr)
Miltai (keli šaukštai)
Sviestas
Prieskoniai (aš dedu baziliką), galima dėti raudonėlį, čiobrelį..
Paruošimo būdas:
Faršą apkepiname keptuvėje ant aliejaus su mažu kiekiu vandens. Pievagrybius irgi galima apkepti svieste. Sūrį sutarkuoti.
Padažą ruošiame taip: į gilesnę keptuvę sudedame sviesta ir šildom, kai ištirpsta, įberiame miltų ir maišant šildome tol, kol miltai apkepa. Tada pilame pieną. Suberiame prieskonius. Tirštumas turi būti kažkur, kaip netirštos grietinės.
Imame skardą ant dugno pilame sluoksnį padažo ir ant jo dedame kiek telpa skardoje lazanijos lakštų. Tada ant viršaus dedame mėsos faršo sluoksnį, ant viršaus sūrio užbarstome ir galiausiai padažo (padažo reikia negailėti ir pasidaryti daug, nes nuo to priklauso ar suminkštės lakštai). Vėl dedame lazanijos lakštų. Ant jų sudedame pievagrybius ir jei liko faršo. Vėl ant viršaus sūrio ir ant jo padažo. Vėl lakštai, padažas, o ant pačio lazanijos viršaus turi būti sūrio sluoksnis.
Viską kišame į orkaitę ir jei buvo apkepti pievagrybiai ir faršas, kepame iki kol išsilydys ir paruduos viršutinis sūrio sluoksnis. Ar suminkštėjo lakštai galime patikrinti įbesdami šakutę.
Skaniausia valgyti truputi atvėsusią.