Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis.

QUOTE(Agnnyte @ 2013 09 10, 08:29)
Analinės?

Aš ir apie jas pagalvojau, bet kai nieko neišmanai, išoriškai atrodo lyg ir tvarkoje. Stebėsiu dar, kartosis, tai trauksim pas vetą.
Atsakyti
Sveikos. Noriu paklausti ar kas nors is Kauno lankotes sioje klinikoje - http://www.gyvunuklinika.lt/ Mat ji yra arciausiai mano namu. Tiesiog laukiu nuomoniu.
Atsakyti
Labukas. Mano Maltukui ausyčių erkutės, jam beveik trys mėnesiukai. Sakė vetė, kad iš mamos gavo kai gimė. Ar yra kam buvę? Ar greit išsigydo? Nes mums tik sakė vaistukų sulašinti prieš tai išvalius ausytes kasdien vieną savaitę. Ir nueiti pasirodyti, bet aš girdėjusi, kad reikia leidžiamų vaistukų, kad jie efektyviausi. Ar čia netiesa?..
Labai pergyvenu dėl mažiuko, taip gaila, kai jisai draskosi aplink tas ausytes. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina.ieva @ 2013 09 17, 18:10)
Ar esate susidūrę su katarakta?

Katarakta (lęšiuko drumzlėjimas) neretas dalykas vyresnio amžiaus šunims. Jei ji pasireiškia jaunesniame amžiuje, tai greičiausiai genetika.
Su Piečiukaičiu galite pasikonsultuoti, kad išgirsti antrą nuomonę, bet jis greičiausiai nepasakys nieko naujo, ko nepasakė Evaldas. Ir žmonėms kataraktos gydymas būna dažniausiai chirurginis - pažeistas lęšiukas keičiamas dirbtiniu. Tik žmonėms regėjimas yra labai svarbus dalykas, šunims rega nėra tokia svarbi ir būtina, jiems daug daugiau reiškia uoslė ir kvapas smile.gif Vaistais ligos progresavimą apstabdysit, bet šuo prisitaiko prie tokios būklės, kartais iš tono net negali pasakyti, kad jis beveik nemato. Turėkit tai omeny, vertindami operacijos kainos naudą ir riziką 4u.gif

QUOTE(Chill! @ 2013 09 17, 20:07)
Labukas. Mano Maltukui ausyčių erkutės, jam beveik trys mėnesiukai. Sakė vetė, kad iš mamos gavo kai gimė. Ar yra kam buvę? Ar greit išsigydo?  Nes mums tik sakė vaistukų sulašinti prieš tai išvalius ausytes kasdien vieną savaitę. Ir nueiti pasirodyti, bet aš girdėjusi, kad reikia leidžiamų vaistukų, kad jie efektyviausi. Ar čia netiesa?..

Erkės ir grybai - nusilpusio imuniteto ligos. Šunims ausų erkės pasitaiko retai, jiems dažniau būna bakterijų ar mieliagrybių sukeltas uždegimas. Ausų erkes gydyti geriau vietiškai, dėl to greičiausiai veterinarijos gydytojas ir skyrė lašinamus vaistelius. Leidžiami yra pakankamai stiprūs, stipriai veikia kepenis ir kitas organizmo sistemas ir tokiam 3 mėn. lialiui vien dėl ausų problemų tikrai nerekomenduotina. Pasilašinkit vaistelius, pradžioje galit ir kelis kartus per dieą - ausų lašų sudėtyje yra niežulį malšinančios medžiagos ir antibiotiko, kurie turi padėti greičiau nuimti niežulį ir uždegimą.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2013 09 18, 08:16)

Erkės ir grybai - nusilpusio imuniteto ligos.


mes geybą turėjom 3 mėn šuniukui, nesivalė ausys ir įsimetė grybukas, šeriama RAW, fizinis krūvis normalus, dabar lyg ir praėjo, - ar bijot atsinaujinimo ir kaip dar galima stiprint imunitetą?
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2013 09 18, 07:16)

Erkės ir grybai - nusilpusio imuniteto ligos.


Dėkoju už atsakymą. 4u.gif
Ar gali tos erkutės persimesti į šuns kūną? Nes man toks jausmas, kad jisai ne tik ausytes kasosi bet ir kojytes kandžioja savo, bet aš nieko neįmatau.. Vis apžiūriu bet nieko, gal jis tik šiaip ten, net nežinau..
Labai pergyvenu. Pirmasis šuniukas, nežinau ko tikėtis.
Nuvesiu po savaitės pas gydytoją, paprašysiu kad nuodugniau apžiūrėtų visą..


Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 09 18, 09:42)
mes geybą turėjom 3 mėn šuniukui, nesivalė ausys ir įsimetė grybukas, šeriama RAW, fizinis krūvis normalus, dabar lyg ir praėjo, - ar bijot atsinaujinimo ir kaip dar galima stiprint imunitetą?

Atsinaujinti visuomet gali - ar peršalus, ar pasigavus virusą, ar šiaip po kokio streso, tai nėra prognozuojama. Bet apie tai negalvokit 4u.gif Rudeniui prasidėjus galite pasiduoti ežiuolės produktų, paprasto vitamino C tabletėmis arba specialių, imunitetui stiprinti skirtų papildų, pvz., veterinarinių Vetinmune ar Immu-Norm.

QUOTE(Chill! @ 2013 09 18, 13:02)
Ar gali tos erkutės persimesti į šuns kūną? Nes man toks jausmas, kad jisai ne tik ausytes kasosi bet ir kojytes kandžioja savo, bet aš nieko neįmatau.. Vis apžiūriu bet nieko, gal jis tik šiaip ten, net nežinau.. 

Paprašykit, kad veterinaras padarytų skutmenų mėginį, tada bus ramu - žinosit, yra ar nėra. Kasinėtis gali nuo daug ko, aplinka pasikeitė, kol su naujos aplinkos bakterijomis ir dulkytėmis susigyvens, turi laiko praeiti. Čia ir žmogui kartais galvą užniežti, pasikasai, o pas šunį gi plaukų gerokai daugiau. Nemaudėt? Gal šampūnas kiek sualergizavo?

QUOTE(kristina.ieva @ 2013 09 18, 15:07)
Na aš tiesiog negaliu žiūrėti į tokią šuns būklę, labai jo gaila. Jis nesupranta, kas jam atsitiko, prastai orientuojasi, nemato šeimos narių, kitų šuniukų, žaislų, skanėstų. Na ir kas, kad jis neatsitrenkia į sienas ar baldus, bet gyvenimo džiaugsmo nebeturi, nebepasitiki savimi, nebėra guvus. Tapo dar prieraišesnis, bailesnis, nebežaismingas, daugiau laiko praleidžia miegodamas, apatiškas kartais net atrodo. Nepanašu, kad jis priprastų... Ir visi aplinkiniai pastebi, kad jam kažkas nutiko. Pinigai uždirbami, operacijos nauda irgi akivaizdi, bent jau iš mano skaitytų atsiliepimų, beliko tik pasikonsultuoti su L.Piečiukaičiu ir galutinai apsispręsti...

Jei tai šuniui kelia diskomfortą, aišku geriau tvarkytis. Stenkitės jam padėti susitaikyti su situacija - daugiau guosti, glostyti, kad jis nesijaustų toks pasimetęs ir suprastų, kad natūrali būsena (aišku, jei nėra kitokių sveikatos problemų, į kurias reikėtų atkreipti dėmesį). Tokie nepatogumo požymiai dažniau būna kai šuo regėjimą praranda greitai, tada jam sunku susitaikyti su situacija. Jei tai būtų normali senatvinė katarakta, tai ji vystosi lėčiau, šuo ne tai pastebi pakitimus, su jais lengviau susigyvena. Laikykitės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Vat ir man prisireike ilysti i sunu ligu temute. Auginom 7 m sveika suniuka, ir vakar gryzom is vet. klinikos su nustatyta babezioze. Kadangi musu suo toks "naglokas" - iskart prisistato uzuodes skanesni kasneli nes zino kad greiciausiai pasidalins su dukryte, atbega isgirdes imant jo pavadeli, isgirdus kazka laiptinej ir t.t., tai labai nesunkiai pastebejom pasikeitusi elgesi. Uzvakar per pietus jis man keistai letai atejo kvieciamas eiti i lauka, bet atejo, pagalvojau lyja gal del to nenori. Gryzes nuejo miegoti, bet jis daznai miega diena. Nieko neitariau. Kai vakare gryzo vyras is darbo ir ruosesi vest i lauka jis sedejo vietoj ir nereagavo. Tada ir supratom iskart kad kazkas jam atsitiko. Ejo nuo musu toliau, ieskojo ramesnes vietos pasislept, nieko neede. Pagalvojau skrandis. Suguldzius seimyna ilindau i interneta ir ivedus paieskoje 'vangus suo' perskaiciau pirma karta apie tokia liga babezioze. Issigandau. ryte atsikelus skambinau vyrui ar pastebejo koks slapimas, sako tamsiai rudas gal net raudonas. Iskart i veterinarija. Atskubejom labai laiku, suleido priesnuodzius ir sake per para turi pasitaisyt. Iki pat vakaro musu suniukas nekilo, nejo net vandens palakt, atnesdavau dubeneli tai palakdavo net nepakeles kunelio. Buvo gaila ziuret. Pilvo sriti vis uzeidavo tokie priepuoliai kad sutraukinejo stipriai ir jis tuo metu inksdavo, jam skaudejo. Buvo gaila ziyret ir palikt nakciai viena. Bet va siandie ryte atsikeliau ir jis jau pakele galva ir pavizgino uodega. Nors i lauka dar eiti nenorejo, teko nesti. Matau kad jam jau geriau, neuzeina tie skaudus spazmai. Tikiu kad tikrai pasveiks nes laiku nuvezem, nepraejus nei parai po itarimo jau buvo padarytas tyrimas ir suleisti vaistai. Lasiukai nuo erkiu lasinti, istikruju tai per visa pavasari vasara neistraukem nei vienos erkes. Bet sake galejo neisisiurbt, tik uzsokt ikast ir nusokt. Tas keista, bet gal g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @leja: 19 rugsėjo 2013 - 08:53
Čia jokiu būdu ne priekaištas kažkam, tik įdomu, kodėl buvo ištrintos mano žinutės, kur pasakojau apie savo šuns kataraktą? Aš naujokė, gali būti, kad kažko nežinau ar nesuprantu...
Atsakyti
QUOTE(kristina.ieva @ 2013 09 19, 18:21)
Čia jokiu būdu ne priekaištas kažkam, tik įdomu, kodėl buvo ištrintos mano žinutės, kur pasakojau apie savo šuns kataraktą? Aš naujokė, gali būti, kad kažko nežinau ar nesuprantu...
Gal neištrinta? lens.gif Kaip matau, šioje temoje galite rasti atsakymą į savo klausimą apie kataraktą.
Taip pat matau, kad ir Jūsų sukurta tema apie ją taip pat egzistuoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina.ieva @ 2013 09 19, 18:21)
Čia jokiu būdu ne priekaištas kažkam, tik įdomu, kodėl buvo ištrintos mano žinutės, kur pasakojau apie savo šuns kataraktą? Aš naujokė, gali būti, kad kažko nežinau ar nesuprantu...

Katarakta - aktuali problema nemažai šunų šeimininkų, dėl to nusprendžiau padaryti atskirą temą apie tai (tiksliau, Jūs jau pradėjote, tai visai gerai bus, jei ji ir liks). Dėl to Jūsų žinutes iškėliau į Jūsų atskirą temą, čia palikau tik citatas (tema Jolette nuorodoje) 4u.gif
Atsakyti
Svekos. Nerimauju dėl savo šuns.
Prieš pora dienų atsikėlus ryte pastebėjau, kad šuo vangus, apatiškas, beveik neėda. Išvestas į lauką elgėsi daug maž įprastai. gryžęs vėl gulėjo ir nesikėlė, nereagavo į skanėstus, o paprastai ėda viską ir visada. Išsigandę nuvežėm į vet. kliniką. Ten iškart įtarė, kad erkių sukeltos ligos, nors patys erkių ant jo neradome, nebent iškrito ir jis ją suėdė. Padarė krujo tyrimą, parodė nedidelę anemiją. Vet. gydytoja pasiūlė suleist priešuždegiminių vaistų ir dar prieš tų erkių sukeliamų kažkokių vaistų, išrašė docsiciklino, liepė stebėt šunį ir jei negerės vėl kreiptis, teisa ,vizito metu temp.buvo 40.
Po apsilankymo ir vaistų davimo praėjo kelios val, šuo pradėjo su apetitu ėsti, tapo žymiai guvesnis, bet dar nėr toks linkasmas kaip visada. Šlapinasi ir tuštinasi normaliai(jokių pakitimų nepastebiu) Ar čia galėtų visgi būt nuo erkių ir kiek laiko tą antibijotiką duoti? Išrašė 30 tablečių po 100mg, bet nepaaiškino kiek laiko jas duoti, ar visas reik suvartot?
Atsakyti