Įkraunama...
Įkraunama...

***Kreta - XVII tema***

QUOTE(Agnytė @ 2013 11 21, 12:00)
Mes šiemet Kretoje buvom nuo 09.18-10.02. Kadangi mūsų šeimai patinka maudynės ir tik šiltame vandenyje, mums rugsėjis buvo geriausias laikas. Kai kuriuose pliažuose vandens temperatūra buvo virš 30 laipsnių  ax.gif . Bilietus rugsėjui pirkom per Ryanair sausio mėnesį. Mokėjom 1900 Lt 4 žmonėms. 13 nakvynių 4* viešbučiuose su HB gavosi 3000 Lt (Maritimo beach ir Almyrida Residence), plius 1 nakvynė Santorinyje su pusryčiais 172 Lt. Už automobilio nuomą visom 14 nakvynių mokėjom 192 EUR. O dar su viešbučių užsakymais užsimeditavau ir būčiau dar pigiau viešbučius užsakius. Todėl dar ir dar kartą sakau, kad per agentūrą už tiek tikrai nenuvažiuosi 4 asmenų šeima 14 nakvynių. Bet kiekvieno teisė rinktis  4u.gif

Viešbučius abu rekomenduoju  4u.gif

nu paskaiciavau as paprastuoju budu. nu jei tarkim mes gautume tuos lektuvo bilietus uz 475 lt kaina zmogui (kas speju jau nelabai imanoma siemet) ir imtume ta pati viesbuti, kuri issirinkome 14 dienu per booking.com (bandau salygas suvienodint kiek imanoma), tai musu kolektyvui (4 suauge ir 3 vaikai, viso 2 kambariai) tokia kelione geguzes galui - birzelio pradziai gautus 14202 lt (10877 lt viesbutis ir 3325 lt skrydis). Novaturas tam paciam laikotarpiui ta pati viesbuti su agenturos nuolaida mums parduotu uz 13360 lt. ir nei pervezimo is oro uosto nereik organizuotis, nei sukt galvos del kazko. ir lagaminu imu kiek man reik.
taip, suprantama, galima rast kita viesbuti ir tada matematika kita. bet jei tarkim man reik tu kalneliu vaikams.

as manyciau apsimokejima vertint reik pagal tas pacias salygas. nes viesbuciu yra visokiu, poreikiu visokiu.
nu bet cia nukrypimas.

kadangi busim Gouves miestuky, kiek suprantu kazkur netoli yra kazkokia Dinozaurija. gal kas buvo, nu daugmaz I ka orientuotis.
kol kas galvos tradiciniai Knoso rumai vaikams, nacionalinis muziejus. noriu tevams butinai Dzeuso urva parodyt, o ir vaikams turetu patikt. patys galbut bandytume iki Ierapetros pasokt. kas ten idomesnio gali but?
Atsakyti
QUOTE(Agnytė @ 2013 11 22, 09:59)
tikrai nepamiršau  cool.gif . Sakiau, kad papildomi pirkiniai buvo tik vanduo, saldainiai ir ledai, kazkokie kukurūzai.

Puiku, kad taip pigiai, juolab su vaikais, sugebat prasisukti. Mes irgi turejom HB, bet nuo pusryciu iki vakarienes ilgas laiko tarpas, keliones, maudynes, vaikai per ta laika po kelias kartus uzkasdavo.
Mes kasdien parduotuveje palikdavom po 30-40eur.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2013 11 22, 11:24)
nu paskaiciavau as paprastuoju budu. nu jei tarkim mes gautume tuos lektuvo bilietus uz 475 lt kaina zmogui (kas speju jau nelabai imanoma siemet) ir imtume ta pati viesbuti, kuri issirinkome  14 dienu per booking.com (bandau salygas suvienodint kiek imanoma), tai musu kolektyvui (4 suauge ir 3 vaikai, viso 2 kambariai) tokia kelione geguzes galui - birzelio pradziai gautus 14202 lt (10877 lt viesbutis ir 3325 lt skrydis). Novaturas tam paciam laikotarpiui ta pati viesbuti su agenturos nuolaida mums parduotu uz 13360 lt. ir nei pervezimo is oro uosto nereik organizuotis, nei sukt galvos del kazko. ir lagaminu imu kiek man reik.
taip, suprantama, galima rast kita viesbuti ir tada  matematika kita. bet jei tarkim man reik tu kalneliu vaikams.

o nebandet ziuret ne per booking svetaine, o per http://www.hotels4u.com/ ? dazniausiai ten viesbuciai buna pigesni, nei booking.. mes visada palyginam sitas dvi svetaines.. nes kartais ir bookingas ismeta geru akciju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2013 11 22, 12:24)

kadangi busim Gouves miestuky, kiek suprantu kazkur netoli yra kazkokia Dinozaurija. gal kas buvo, nu daugmaz I ka orientuotis.

Orietuokites i Crete Aquarium mirksiukas.gif , jie abu salia viens kito, tas pats kelias ir ivaziavimas
Atsakyti
Kreta ar rodas? kas smagiau ispudingiau ? Domina aktyvios atostogos, keliones masina, kalnai grazus vaizdai , gamta , miesteliai ir zinoma jura smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wytc @ 2013 11 25, 11:47)
Kreta ar rodas?  kas smagiau ispudingiau ?  Domina aktyvios atostogos, keliones masina, kalnai grazus vaizdai , gamta , miesteliai ir zinoma jura smile.gif

Tai labai subjektyvus klausimas, nes kiekvienas turi savus prioritetus ir skirtingai vertina. smile.gif Kretoje daugiau veiksmo, daugiau judesio, daugiau lankytinų vietų, nerealūs Balos ir Elafonisi paplūdymiai. Rodas ramesnis, mažiau suturistintas, man pasirodė jaukesnis, lengviau viską neskubant apvažiuot, į patikusius paplūdimius galima net ir po kelis kartus sugrįžti, (kas dėl atstumų sudėtinga Kretoje pvz į balos du kart nuvažiuot jau būtų sudėtinga biggrin.gif ), daugiau natūralios gamtos, nuostabus Rodo senamiestis, Lindos. Be to, iš Rodo galima nuplaukti į nuostabaus grožio Symi salą labai paprastai wub.gif Iš Kretos irgi įmanoma plaukti į Santorinį (kas yra pakankamai nepigu) arba į Spinalongą (nors mūsų ji visai netraukė, gal kad knygos neskaitėm).

Reziumuojant, verta pamatyti abi salas. Mums Rodas patiko labiau, bet tai labai subjektyvu, nes tai buvo pirma pažintis su Graikija, asmeniniai išgyvenimai ir potyriai. Kreta patiko, bet širdy tokia didelė meilė jai kaip Rodui neužgimė. Aš jau ne kartą rašiau, kažkieno čia perskaitytas mintis - Rodas panašu man į mūsų Nidą, o Kreta - į Palangą. Kosas iš šių salų patiko mažiausiai - tikrai kaip Šventoji ten biggrin.gif

Ateinančią vasarą kirba mintys išbandyti Korfu, nors sakiau grįžusi iš Kretos, kad jau viskas, Graikijos nebenoriu vasaros atostogoms, bet noras po truputį vis didėja... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Girl.: 25 lapkričio 2013 - 11:31
Dekui Girl. uz savo nuomone smile.gif O kodel tokia mintis buvo kilusi "Graikijos nebenoriu vasaros atostogoms"?
Atsakyti
QUOTE(wytc @ 2013 11 25, 14:40)
Dekui Girl. uz savo nuomone smile.gif  O kodel tokia mintis buvo kilusi "Graikijos nebenoriu vasaros atostogoms"?

Bet sakau, tai tikrai labai subjektyvi nuomonė smile.gif

O ta mintis kilo todėl, nes 4m iš eilės vasaromis mes važiuojam vis į Graikiją. Ir nors salos skirtingos, bet jos ganėtinai panašios: gamta, vaizdai, maistas tas pats, žmonių mentalitetas jau žinomas. Na važiuoji ir jau iš anksto žinai, kas daugiau ar mažiau tavęs lauks. Norisi jau kažko naujo, juk tiek daug nepamatytų vietų. Bet kaina, klimatas, žmonės, maistas, vaizdai vis nulemia, kad ir VĖL kažkur į Graikiją norisi rolleyes.gif

QUOTE(Elvita @ 2013 11 25, 19:56)
Junkites ir mes lekiam i Corfu  thumbup.gif

Aha žinau drinks_cheers.gif jūs labai gera kaina bilietus pagavot, dabar jau nelabai tokia rasi, nors aš tiesą sakant dar labai ir neseku, GK planavimais dabar gyvenu. O šiaip, aš jau seniai turiu favorituose Corfu įsikėlus, vis seku kas ką parašo ir noras vis auga ten apsilankyti.. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Girl. @ 2013 11 25, 19:47)
Aha žinau drinks_cheers.gif  jūs labai gera kaina bilietus pagavot,  dabar jau nelabai tokia rasi, nors aš tiesą sakant dar labai ir neseku, GK planavimais dabar gyvenu. O šiaip, aš jau seniai turiu favorituose Corfu įsikėlus, vis seku kas ką parašo ir noras vis auga ten apsilankyti.. bigsmile.gif

Aha, kainike liuksiska pagavom thumbup.gif Dar svarsciau rinktis Roda ar Corfu, bet, kai pamaciau skrydziu kaina, dvejoniu neliko. Nors Rodas daug pigesnis viesbuciu, autonuomos atzvilgiu, lyginant su Corfu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elvita: 26 lapkričio 2013 - 08:25
Mergaitės, kuri buvote Chanijoje? Žiūrinėju bilietus su ryanair į Chaniją ir mąstau ar verta važiuoti ten smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jovy @ 2013 11 27, 22:53)
Mergaitės, kuri buvote Chanijoje? Žiūrinėju bilietus su ryanair į Chaniją ir mąstau ar verta važiuoti ten smile.gif

Verta verta smile.gif Kad ir pasirinkimo nedaug - Chanija arba Heraklionas biggrin.gif Iš Chanijos patogu vakarinę salos pusę apžiūrėt, nors ir į kitą pusę galima važiuot - atstumas nėra labai didelis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jovy @ 2013 11 27, 23:53)

Mes skridome pavasari i Herakliona o rudeni butent i Chanija. Tikrai verta skristi ir i Chanija su Rynair o viezbuti manau susirasire. Mes ememe viezbuti netoli Chanijos (atskrendi vidurnakti, greiciau patenti i lova) ir visam laikui nuomavomes masinuka. Pati Chanija grazus miestas. Yra geru viezbuciu su smeletu papludimiu o taip pat pigiu apartamentu jei noresite daugiau keliauti.
Atsakyti