Įkraunama...
Įkraunama...

Siūlomų vaikų sveikata

Aš tai tvarkos mėgėja (tik forume) blush2.gif Tai ir sukūriau temą...

QUOTE(Amade @ 2013 09 19, 11:28)
Sveikos, gal galima būtų ar sukurti temą, ar šiaip tiesiog, kasgalit čia -pasidalinti, kokie aprašymai apie jūsų vaikų sveikatas buvo gavus pasiūlymus ir kaip su laiku keitėsiviskas - kas pasitvirtino, kas ne,kas baigino, kodėl apsispendėt imti?... Tikrai esu perskaičius beveik vską, žinau, kaddaug kas tik gerėja gyvenant šeimoj, bet... vis nugąsdina kursų kolegos, kurie jau po keletą pasiūlymų yra gavę ir atsisakę dėl sveikatos problemų, labai išgyven, kad gauna tokius pasiūlymus. Na, o aš irgi kaskart gavus iš jų naujienų, vis mąstau... skaudu, bet tuo pačiu niekad neturėjau vilčių, kad bus pasiūlytas visiškai sveikas vaikas... O kol dar nesam gavę jokio pasiūlymo, viską svarstau tik teoriškai. Bet vat įdomu, kaip buvo jums, gavus pasiūlymus. Na, aišku, kad tubūt visada būna emocianiai prieraišumo, adaptacijos ir panašūs sutrikimai. Bet man įdomiau fiznės sveikatos problmos - ligelės , ydos, negalios ir t.t.  g.gif

Atsakyti
mums buvo tokios diagnozes ovalioji anga(tai sirdukei skilute),toliaregiste,ir sutrikusi normali raida.del sirdukes paskirta tik kitais metais bet mes vaziuosim spalio menesi.del akyciu (yra demeliu) vaziuosim tikrintis,o del raidos kaip mano vyras sako klausik kiek jei metu ?gal kokie jau3? smile.gif smile.gif smile.gif nes labai gabi mergaite tik reikia daugiau su ja uzsiimti.va tokios tos diagnozes smile.gif smile.gif smile.gif .kaip praeisim daktarus tai papasakosiu daugiau.o mergaite jau turim 2 menesius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deola: 19 rugsėjo 2013 - 13:21
Kalbant apie tokias ligas manau, kad yra labai didelis skirtumas, ar siūlomas vaikas yra naujagimis, ar tarkime metų ar vyresnis.

Apie metų ir vyresnius.

Kažkaip spėčiau, kad nerimą keliančios diagnozės (VCP, širdis, inkstų problemos, etc.) iki tokio amžiaus jau atrandamos ir surašomos į kortelę. Bent jau aš tikėčiau, kad tokių diagnozių gali būti per daug (kaip čia rašo, kad daug kam astma pripaišoma), bet nemanau, kad kažkas būtų nepastebėta arba pastebėta ir nuslėpta.

Gal pražiūrėjau - bet nepamenu, kad prisiminčiau atvejį, kai pasiėmė vaiką ir tik po to sužinojo rimtą diagnozę. O jei tai kas parašyta kelia didelį nerimą - visada galima pasikonsultuoti su medikais.

Mūsų dičkė pagal kortelę buvo "visiškai sveika". Pasiėmus ėmė per metus išryškėjo stipri alergija. Vargom kol nustatėme konkretų produktą. Sulig ta diena bėdos baigėsi. Per tuos metus sveikatos problemų ir neatsirado.

Kažkada ar ne 7 m. rado toliaregystę, yra ir daugiau tokių nedidelių dalykų, bet čia vos ne kiekvienam vaikui ką nors randa ir nemanau, kad tokie sutrikimai problema.
Atsakyti
kaip smagu, kad sukūrėt atskirą temą.
Manęs visiškai negąsdina tos vaikiškos bėdelės - alergijos, ūžesiukai, astma, akinukai ir panašios problemos, kurias turi ir daug "normalių" šeimų vaikų.
Mane gąsdina VAS, visokie ŽIV, Hepatitai, Tuberkuliozės, kažkokios rimtesnės genetinės ligos, psichikos sutrikimai (na, mūsų prašymas, kad tėva neturėtų psichinių ligų), fiziniai sutrikimai... Vat kas mane gąsdina ir kaip nenusigąsti, jei bus tokie įrašai pasiūlyto vaiko byloje? unsure.gif
Nekalbu apie kūdikius, nes dėl jų sveikatos riziką jau tenka patiems prisiimti apsisprendžiant... unsure.gif
Atsakyti
Aš manau,kad realiausiai,kas gali pasakyti apie vaiką,tai tik auklėtojos,kurios ištisom dienom su jais būna (bent jau didesniems),bet ,kiek žinau,jos pasirašo sutartis ,(gal konfidencialumo) ir nelabai gali šnekėti apie vaiką.Bent jau mūsų atveju,kai mes lankėme savo mergytę, kita šeima lankė sesutę su broliuku.kadangi jau neblogai buvome susibendravę su auklėtojom,kažkaip vieną kartą jos pasakė : kaip jie nemato,kad abu vaikai su didelėm problemom (mergytė buvo 3 metukų,broliukas - mažesnis),bet juk mes negalime nieko sakyti,nes pasirašėm..
Atsakyti
Vis tik manau, kad sudėtingiausia su tomis "nematomomis" ligomis ar sutrikimais, o ne su tuo kas matoma.
Tai kas matoma - negąsdina ta prasme, kad žinočiau ką daryti ir kuo remiantis priimti sprendimą.

Būtų vaikas su tuberkulioze - eičiau pas medikus ir aiškinčiausi ką tai reiškia šiandien. Kokia forma, kokios perspektyvos ir t.t. Mano draugės sūnus prieš kelis metus susirgo tuberkulioze - apie 70 dienų stacionare tada buvo, išgydė. Nežinau kur užsikrėtė, gal troleibuse, gal mokykloje.

O tai kas nematoma mane gąsdina labiausiai. Ar tai būtų paveldėti dalykai, ar atsiradę dėl traumų, ar prieraišumo sutrikimas. Nežinočiau kaip tuos dalykus atskirti ir įvertinti metukų amžiaus vaikui.

Bijočiau, kad objektyvios informacijos iš GN apie tai irgi galiu negauti. Tėvų psichikos ligos. Abejoju, ar visais atvejais tai žinoma (t.y. įrašyta vaiko byloje). Nenustebčiau, jei ne visada, o dar tėvas apskritai gali būti nežinomas (net jei ir įrašytas gimimo liudijime).
Atsakyti
Zylutė turi TBC viražą. Nuo gimimo. Kol kas nieko. Turi neaiškų smegenų kraujotakos sutrikimą. Priėjom vieningos išvados, kad mėlynuoja ne nuo širdies ydos. Niekas iš viso to nustatyta nebuvo. Tai išaiškėjo jau pasiėmus.
O šiaip iš pažiūrėjimo sveikas, guvus, labai protingas vaikas. Nepaisant to, kad gimus 31-ą savaitę, visus bendraamžius pavijus ir aplenkus, ūgiu gal kiek atsilieka.
Na dėl tų astmų- jų neprirašo. Arba vaikai labai sunkiai serga obstrukciniais bronchitais, ir tam kad išrašyt kitus medikamentus reikalinga diagnozė, arba ta astma yra. Bet jei yra obstrukcija taip drąsiai teigti jog astmos nėra- na negudru.
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2013 09 19, 16:08)
Bijočiau, kad objektyvios informacijos iš GN apie tai irgi galiu negauti. Tėvų psichikos ligos. Abejoju, ar visais atvejais tai žinoma (t.y. įrašyta vaiko byloje). Nenustebčiau, jei ne visada, o dar tėvas apskritai gali būti nežinomas (net jei ir įrašytas gimimo liudijime).

dėl tėvų psichikos būklės ir IQ.
Nesu specialistė, tiesiog iš pažįstamų - priepuoliniam alkoholikui (kai geria savaitę - dvi, po to pusmetį ramu) diagnozavo bipolinį sutrikimą, išrašė vaistus, per metus - susitvarkė. Kiek nediagnozuotų?
Vėlgi - istorija apie širvintiškę, kuri sumušė savo duukrą ir gyveno palapinėje nėščia. Ji baigusi pagalbinę mokyklą, reiškia - intelekto sutrikimas. Ar bus įrašyta vaiko kortelėje, kad mama iš pagalbinės mokyklos?
Antra vertus - vieno suaugusio vyro diagnozė - protinis atsilikimas. Šeimoje visi, išskyrus du jauniausius vaikus, augusius internatinėje mokykloje - beraščiai (pastarieji dirba kažkokioje gamykloje, baigę profesinę mokyklą). Vat ir nuspresk - paveldėta ir nelavinti vaikai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 19 rugsėjo 2013 - 16:44
pasidalinsiu naujienom. Buvom nuvažiavę susipažint s sąrašu. Jame užmačiau metukų mergaitę (na šalia dar ir kokie į vyresni broliai-seserys). Aprašymas - neišnešiotukė (gimė 36 sav), širdutės ūžesiukas, mišrus raidos sutrikimas ir tiriama dėl AVS. VT vedėja paskambino į GN, davė man pasikalbėti su GN darbuotoja (o gal direktore g.gif ), pasirodo, tas AVS tai alkoholinis sindromas (kitaip raidės sudėtos ir nesupratau doh.gif ). Sakė, kad tikrai tai mergaitei ir kartu ten pat augančiam vienam broliui tas sindromas yra, išoriniai požymiai taip pat yra (maža galvytė, plona viršutinė lūpa, aukštas gomurys), konsultuota genetiko dėl šio sindromo. Tad nusprendėm palaukti, nes atrodo, labai maloniai papasakojo ta GN darbuotoja. unsure.gif O taip nudžiugau pamačius ją sąraše iš pradžių. ax.gif

Dėl psichikos ligų - taip, be abejo, tikriausiai dažnai ir daug tėvų probleminių ligų nėra žinoma... g.gif Bet apsidraust bent tam atvejui, kai yra žinoma apie tuos psichikos sutrikimus. Kaip ir alkoholinis sindromas, kaip ir nieko keisto, kad geriančios mamos vaikams tai atsiliepia jų sveikatose, elgesyje, ir t.t.

Tokie tikrai įvairūs jausmai. Ypač šiandien, kai visai netikėtai užmačiau tą mergaitę blush2.gif ar pas jūsų vaikus yra buvęs tas įrašas apie alkoholinį sindromą? Nes aš kažkaip labai jo bijau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 09 19, 23:50)
pasidalinsiu naujienom. Buvom nuvažiavę susipažint s sąrašu. Jame užmačiau metukų mergaitę (na šalia dar ir kokie į vyresni broliai-seserys). Aprašymas - neišnešiotukė (gimė 36 sav), širdutės ūžesiukas, mišrus raidos sutrikimas ir tiriama dėl AVS. VT vedėja paskambino į GN, davė man pasikalbėti su GN darbuotoja (o gal direktore  g.gif ), pasirodo, tas AVS tai alkoholinis sindromas (kitaip raidės sudėtos ir nesupratau  doh.gif ). Sakė, kad tikrai tai mergaitei ir kartu ten pat augančiam vienam broliui tas sindromas yra, išoriniai požymiai taip pat yra (maža galvytė, plona viršutinė lūpa, aukštas gomurys), konsultuota genetiko dėl šio sindromo. Tad nusprendėm palaukti, nes atrodo, labai maloniai papasakojo ta GN darbuotoja.  unsure.gif  O taip nudžiugau pamačius ją sąraše iš pradžių.  ax.gif

Dėl psichikos ligų - taip, be abejo, tikriausiai dažnai ir daug tėvų probleminių ligų nėra žinoma...  g.gif  Bet apsidraust bent tam atvejui, kai yra žinoma apie tuos psichikos sutrikimus. Kaip ir alkoholinis sindromas, kaip ir nieko keisto, kad geriančios mamos vaikams tai atsiliepia jų sveikatose, elgesyje, ir t.t.

Tokie tikrai įvairūs jausmai. Ypač šiandien, kai visai netikėtai užmačiau tą mergaitę  blush2.gif ar pas jūsų vaikus yra buvęs tas įrašas apie alkoholinį sindromą? Nes aš kažkaip labai jo bijau  unsure.gif

Mes sąrašuose buvom radę berniuką su AVS, bet ryžomės nuvažiuoti, deja, bet nusprendėm atsisakyti, matėsi ir visi išoriniai požymiai, negebėjo sufokusuoti žvilgsnio, berniukas taip ir liko neįvaikintas, kai vėliau klausėm GN darbuotojų verysad.gif
O dėl mūsų sūnelio, tai jo med kortelėj tik įrašai apie viršsvorį ir atvirą ovalinę angą, neišnešiotumą (35sav.), na ir kad antras iš septynių gimdymų, VTAT mums sudarė galimybę nuvykti ir susipažinti su mamos byla, nusprendėm, kad kai ir jei sūnus norės važiuosim visi kartu, apie mamą žinom tik, kad veda asocialų gyvenimo būdą (įtaria dėl narkotikų vartojimo), tėvas nežinomas, bet čia manau jau daugeliu atveju, o daugiau ir nesigilinom, nematę nusprendėm, kad tai mūsų vaikas, viską susiruošėm ir vykom pas jį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuiketukas: 19 rugsėjo 2013 - 22:09
Dėl VAS - gal pameni kai prieš kelis mėnesius forume vyko aktyvios diskusijos apie vaikų sveikatas - kažkas įdėjo nuorodą į mano nuomonę gerą lietuvišką straipsnį apie VAS. Gal ir skaitei tada. Kadangi įdėjo ne į literatūros skyrelį - atrasti kebliau.

Su VAS kiek susidariau vaizdą diagnozę tvirtai rašo kai yra išoriniai požymiai, t.y. pakitę veido bruožai. Kitais atvejais yra šiek tiek būrimo elementų ir kaip man pasakojo, kad VAS diagnozių skaičius GN priklauso nuo konkrečios gydytojos... Pasikeičia gydytoja ir staigiai krenta/kyla VAS diagnozių skaičius tuose GN.

Dar daugiau - VAS galimas ir ne alkoholikų vaikams, jei mama dažnai vartojo alkoholį tegul ir po nedaug tam tikru nėštumo periodu (pvz. šventės ir baliukai darbe, namie, pas gimines ar šiaip stiklas vyno kasdien). Tą man pasakojo VAS tyrimais užsiimanti gydytoja. Tenka VAS diagnozuoti ir visiškai normalių šeimų vaikams.

Dėl mažės mus GN gydytoja įspėjo, kad gali būti VAS ar bent jau atmesti nereiktų. Veido bruožų pakitimų nėra, oficialaus įrašo nėra. Iki šiol pralaimime bandydami priaugti svorio ir ūgio - vaikas žemiau apatinės diagramos kreivės pagal amžių. Mums jau tuoj bus metai ir svečiavosi draugė su 3 mėn. vaikeliu. Norėjau atiduoti išaugtus drabužėlius, bet... jie tam vaikeliui irgi per maži... Žinau, kad kai sunkiai priaugama svorio gali būti VAS (tai vienas iš VAS požymių), bet gali ir nebūti (ne visi sunkiai priaugantys svorį vaikai turi VAS).

Manau, kad bijome tai ko nežinome. Ar ne vienintelė liute iš forumo rašė, kad vienas iš jos trijų broliukų tikrai turi VAS. Manau, kad būtų labai naudinga, jei ji dažniau pasidalintų kaip jai sekasi. Tai jau būtų reali patirtis nors kol kas dar labai trumpa.

QUOTE(Amade @ 2013 09 19, 21:50)
Tokie tikrai įvairūs jausmai. Ypač šiandien, kai visai netikėtai užmačiau tą mergaitę  blush2.gif ar pas jūsų vaikus yra buvęs tas įrašas apie alkoholinį sindromą? Nes aš kažkaip labai jo bijau  unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 09 19, 22:50)
pasidalinsiu naujienom. Buvom nuvažiavę susipažint s sąrašu. Jame užmačiau metukų mergaitę (na šalia dar ir kokie į vyresni broliai-seserys). Aprašymas - neišnešiotukė (gimė 36 sav), širdutės ūžesiukas, mišrus raidos sutrikimas ir tiriama dėl AVS. VT vedėja paskambino į GN, davė man pasikalbėti su GN darbuotoja (o gal direktore  g.gif ), pasirodo, tas AVS tai alkoholinis sindromas (kitaip raidės sudėtos ir nesupratau  doh.gif ). Sakė, kad tikrai tai mergaitei ir kartu ten pat augančiam vienam broliui tas sindromas yra, išoriniai požymiai taip pat yra (maža galvytė, plona viršutinė lūpa, aukštas gomurys), konsultuota genetiko dėl šio sindromo. Tad nusprendėm palaukti, nes atrodo, labai maloniai papasakojo ta GN darbuotoja.  unsure.gif  O taip nudžiugau pamačius ją sąraše iš pradžių.  ax.gif

Dėl psichikos ligų - taip, be abejo, tikriausiai dažnai ir daug tėvų probleminių ligų nėra žinoma...  g.gif  Bet apsidraust bent tam atvejui, kai yra žinoma apie tuos psichikos sutrikimus. Kaip ir alkoholinis sindromas, kaip ir nieko keisto, kad geriančios mamos vaikams tai atsiliepia jų sveikatose, elgesyje, ir t.t.

Tokie tikrai įvairūs jausmai. Ypač šiandien, kai visai netikėtai užmačiau tą mergaitę  blush2.gif ar pas jūsų vaikus yra buvęs tas įrašas apie alkoholinį sindromą? Nes aš kažkaip labai jo bijau  :unsure:nes kaip ir nera rimtu lygu sarase o del AVS dar neaisku.tik vel neaisku del broliu gal nereiks po 1 vaikintis
o gal reiktu nepalaukti o nuvaziuoti ir patiems paziureti i ta mergaite.as tai nepasitikiu GN.pasakojimais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deola: 20 rugsėjo 2013 - 07:59