Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Little feet @ 2013 11 28, 13:55)
o kur panaudotus tepalus deda?

vat man irgi idomu... g.gif juos reikia vezti utilizacijai,uz tai kad priims moketi pinigus,ir rezultate gaunasi,kad servise pasikeisti pigiau ir maziau vargo...
Papildyta:
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2013 11 28, 16:05)
vieni nesenai keitė, tai savų tepalų neleido, tai už tepalus ir pakeitimą GREIČIO DĖŽEI  sumokėjo 96lt.  doh.gif

Ir cia normali kaina...as pirkau opel centre tepalus GM greiciu dezei-kas priklauso pagal gamintojo kataloga,ju kaina 1l-40lt,reikejo 2l,padare didmenine kaina-po 30 lt,taigi kainavo vien tepalai 60lt (jei nebutu pazinciu,ar butu pirke jie patys,butu kainave 80lt doh.gif ),+ uz pakeitima 30lt-priejimas ten bjaurus ir krapstymosi yra,dar yra galimybe ir po tepalo dusu issimaudyti... biggrin.gif Deze su sitais tepalais kaip nauja patapo,dirba kaip bitele,ir nustojo per tarpines leisti... smile.gif
Atsakyti
denaxa, matei ka dariau ir kiek mokejau, tark svaru zodi, permokejau? unsure.gif
Atsakyti
Šiaip čia viskas dar ir labai priklauso nuo panaudotų detalių ir masinos modelio. Jei sudėjo pigiausias kiniškas detales į 20 metų senumo Golfą - aišku permokėjote. Jei sudėjo originalias detales į apynaujį 5 klasės BMW - labai nedaug sumokėjote smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pikų*Dama @ 2013 11 28, 17:16)
man atrodo, jeigu tik permest ratus, 8-10lt ratas kazkur  g.gif  jeigu su permontavimu, kiek maciau internete, 50-70 uz 4 svyruoja.
tepalu tai 4-5 L sueina, jei neklystu  g.gif

Tam servise,kur tvarkausi ratus,permesti rata-4lt (jei skardinis paprastas ratlankis),su balansavimu iseina daugiau,uz visus dabar va kai keiciau sumokejau 30lt (padaryta 2lt nuolaida)...balansuoti visda reikia,nes pragulejes sezona ratas savo balansa "pameta".Uz visu ratu permontavima mokejau berods 60lt... g.gif Kiek sueina tepalu-priklauso nuo variklio,maniskis talpina tik 3,5l smile.gif Tepalu pakeitimas servise 20-30lt,as moku 20,bet kad kainuotu daugiau kaip 30-nesu girdejusi...aisku,dar patys tepalai kainuoja ir filtras-susidaro bendroj sumoj nemazai... ax.gif
Kas liecia lempuciu pakeitima-dar nebuvo ateje i galva del to i servisa vaziuoti,bet pas mane lengvai ir pasikeicia...darbinei irgi pati keiciu... ax.gif
Atsakyti
pas mane be disku padangos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pikų*Dama @ 2013 11 28, 11:50)
padangu keitimas, tepalai (tepalus turejau), filtrai oro ir kuro, priekiniai diskai (diskai mano), 3 sailetblokai, priekinio zibinto reguliavimas, akumuliatoriaus pakrovimas..

nelabai cia pasakysi ar nuskalpavo ar ne,tuo labiau,ka cia benuskalpuosi-kiekvienam servise savi ikainiai,pagal juos ir daro...be to,Valkata labai teisingai parase-situ detaliu kainos gali buti labai skirtingos,priklausomai nuo gamintojo ir masinos,kuriai jos skirtos,modelio,darbu kainos-velgi labai priklauso nuo masinos modelio,nes nuo to priklauso darbu sudetingumas,gali buti apsunkintas priejimas ir pan.,-tada kainuoja daugiau...Uz zibinto reguliavima vieni servisai ima po 60-70lt (uz vieno varzciuko pasukiojima doh.gif ),kiti-tik po 20,as ta darau pati tech.apziuros metu-leidzia ax.gif
Mano akimis ziurint(bet as sprendziu pagal savo sena opeliuka-o jam viskas pigu rolleyes.gif )-siaip daugoka,bet jei padare viska kokybiskai-tikrai negailek tu pinigeliu...nes nebuna taip,kad butu pigiai ir gerai...greiciausiai dar buvo darytas ratu suvedimas-nes keisti sailenblokai,itariu,taviskei ji reikia daryti ir gale,tai ties sita vieta irgi nemaza suma susidaro,virs 100-o biski... ax.gif
Atsakyti
Ar suvedimas daromas keičiant sailenblokus?
Atsakyti
man sake, kad sikart nereikejo g.gif
Atsakyti
prisišnekėjau doh.gif
išjudant iš vietos trakštelėjo. pirmi mintis, kad vakar lijo, stabdžiai prikibo. Judu, po priekiniu keleivio ratu barška blink.gif Sustoju, apsižiūriu, padanga netušti. judu dar kokius 10 metrų, sustoju, skambinu vyrui, kad atvažiuoju. Gi bijau pasiėmusi vaiką piko metu važiuot su įtartina auto. MB išvažiuoja, grįžta, sako pasukiok vairą, kol jis pažiūrės. vairas sukasi ratais blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif Kažkokia spyruoklė nusibaigusi.... doh.gif Palikau auto jam, o pati nubėgau į darželį...

Tai va doh.gif
Gerai būtų sugalvot kaip bent ryt Žiogą į treniruotę nuvežt g.gif
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2013 11 28, 18:17)
Ar suvedimas daromas keičiant sailenblokus?

Pirma kart man juos keite garazinis,toks geru specu laikomas (nesilankau jau ten seniai smile.gif ),tai sake kad nereikia,o po keliu dienu pradejo vairas sokineti posukiuose... ax.gif tai va pasirodo-vis tik reikia... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Pikų*Dama @ 2013 11 28, 18:18)
man sake, kad sikart nereikejo  g.gif

Siaip paprastai reikia,bet ne is karto-kelias dienas pavazineji,prisitrina naujos gumos ir jau tada matai,yra tas suvedimas ar nera...Man paskutini karta kai keite servise suvedima padare is karto (buvo keisti ir vairo traukiu antgaliai),tai per iseigines prisitrynus sailenblokams pabego tas suvedimas,buvau nuvaziavus i treniruote,tai grizdama galvojau nuo kelio nuleksiu,ant provezu neimanoma buvo kaip plaukiojo masina... doh.gif Pirmadieni grizau i servisa,sakau,suvedimo nera,tai perdare nemokamai... ax.gif O is tikruju tai buvo gerai padaryta,bet va gumoms prisitrynus viskas keiciasi... g.gif
Atsakyti
va, kai vairu traukiu antgalius keite, tai dare g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pikų*Dama @ 2013 11 28, 21:19)
va, kai vairu traukiu antgalius keite, tai dare  g.gif

Pavazinek,ir tada matysi kaip kas,jei negerai vairuosis-pasidarysi suvedima...Cia gal irgi dar nuo to kokia masina priklauso,bet maniskei po sailenbloku keitimo suvedimas butinas...astra F pas mane...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 28 lapkričio 2013 - 20:44