Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija/kastracija - 2

Gal ne viską pašalino g.gif
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2014 03 12, 14:53)
Labas.Turim mes sterilizuotą kalytę išprieglaudos.Bet va po sterilizacijos praėjus10dienų prasidėjo ruja.Jau 4diena kraujuoja.Bet niekaip nesuprantam kaip taip gali būti.Vet irgi trauko pečiais,sako pirmas kartas kad sterilizuotai kalei prasidėtų ruja.Gal kas buvot susidūrę su tokia problema.

Mūsų kalytė ir sterilizuota ir buvo prasidėjėjęs kraujavimas po savitės ar truputi vėliau, mes ir buvom labai išsigande, kad prasidėjo ruja, bet poto kreipėmės pas veterinarą, tai sakė, kad čia taip valosi oragnizmas kai kurioms kalėms po tokios operacijos. Ir ištikro po kiek laiko praėjo tas kraujavimas ir dabar viskas normaliai. Gal ir pas jus taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ause makaliause: 12 kovo 2014 - 15:20
QUOTE(Liniukste @ 2014 03 12, 14:57)
Labas,
oho kaip įdomiai... tai gal nieko jai nepadarė... reikia gal šviesti ir žiūrėti...

QUOTE(Jolleee @ 2014 03 12, 15:13)
Gal ne viską pašalino  g.gif

QUOTE(ause makaliause @ 2014 03 12, 16:18)
Mūsų kalytė ir sterilizuota ir buvo prasidėjėjęs kraujavimas po savitės ar truputi vėliau, mes ir buvom labai išsigande, kad prasidėjo ruja, bet poto kreipėmės pas veterinarą, tai sakė, kad čia taip valosi oragnizmas kai kurioms kalėms po tokios operacijos. Ir ištikro po kiek laiko praėjo tas kraujavimas ir dabar viskas normaliai.  Gal ir pas jus taip?

Sakė kad pašalino viską.Jau 4diena eina o,lytiniai organai dar labiau padidėję.Prisileidžia kitus šunis,leidžia apuostinėtis,inkščia, nenori eit į kambarį.Tai kiek dienų visa tai dar tęsis?
Atsakyti
Pas mus apie savaitę buvo taip. bet vistiek kažkas keisto, tokios reakcijos nebuvo į šunis, tiesiog kraujavo.
Aš prieš operacija tariausi su dviem vetais, vienas vetas ale šalina viską, o kitas tipo palieka dalį kiaušidės, kad laikytų šlapimą. Kai aš paklausiau veterinaro ar dėl paliktos dalies ji nerujos, sako nepajausit doh.gif tai mes pasirinkom tą veterinarą kuris pašalino viską. Pabandyk pasitarti su kitu veterinaru, ne su tuo kuris darė, nes čia jau kaži ar tiesą pasakis jus operavęs veterinaras, jeigu pečiais gužčioja.
Atsakyti
Jei lyties organas padidėjęs, man jau būtų neramu, per rują ir padidėja. Gal reiktų padaryti išsamesnius tyrimus ?
Mano šunytei po rujos sumažėjo į vietą. Po operacijos niekas nepadidėjo. Kaip sakiau, nuo pirmos rujos dienos, iki operacijos buvo mėnuo be poros dienų.
Papildyta:
Mano kalytė pasikeitė po rujos. Iki rujos draugavo ganėtinai normaliai su kaimynų kalyte. Nuo rujos pradžios, ir jau po operacijos pjaunasi su ja. Su patinais draugauja iki šiol. Kitų pokyčių kolkas nepastebėjau.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2014 03 12, 18:22)
Mano kalytė pasikeitė po rujos. Iki rujos draugavo ganėtinai normaliai su kaimynų kalyte. Nuo rujos pradžios, ir jau po operacijos pjaunasi su ja. Su patinais draugauja iki šiol. Kitų pokyčių kolkas nepastebėjau.

Vat butent del to daug kas skuba kalyte operuot iki pirmos rujos...
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 03 12, 10:25)
Vat butent del to daug kas skuba kalyte operuot iki pirmos rujos...

Labai gailiuosi, kad nespėjau. Teko pirmą kartą atidėti dėl neplanuotos kelionės. Ir kaip tik kelionės metu surujojo verysad.gif
Atsakyti
Pas mane sterilizuota iki pirmos rujos, bet pjaunasi ir su kalytem ir patinais ir dar žymėt teritoriją pradėjo
Atsakyti
Peršasi išvada, kad operacija prieš\po neturi jokio poveikio šuns chrakteriui - arba bus peštukas iš prigimties, arba ne
Atsakyti
QUOTE(ause makaliause @ 2014 03 12, 17:40)
Pas mus apie savaitę buvo taip. bet vistiek kažkas keisto, tokios reakcijos nebuvo į šunis, tiesiog kraujavo.
Aš prieš operacija tariausi su dviem vetais, vienas vetas ale šalina viską, o kitas tipo palieka dalį kiaušidės, kad laikytų šlapimą. Kai aš paklausiau veterinaro ar dėl paliktos dalies ji nerujos, sako nepajausit  doh.gif tai mes pasirinkom tą veterinarą kuris pašalino viską. Pabandyk pasitarti su kitu veterinaru, ne su tuo kuris darė, nes čia jau kaži ar tiesą pasakis jus operavęs veterinaras, jeigu pečiais gužčioja.

Mums liepė savaitę stebėti,o vėliau jei nesiliaus kraujavimas atvežti pas operavusią vet.
Atsakyti
QUOTE(Suqernova01 @ 2014 03 12, 20:17)
Peršasi išvada, kad operacija prieš\po neturi jokio poveikio šuns chrakteriui - arba bus peštukas iš prigimties, arba ne

Nu bet gal cia labiau auses sune (berods juodoji terjere) yra isimtis...siaip tikrai dauguma kalyciu draugiskos buna iki kol surujoja.
del zymejimo, tai mano baltoji labai visur koja keldavo, o po kastracijos nustojo..padaro bala ir viskas, o jau margoji, jai 3,5 metu, pastaruoju metu visai nubludo - visur butinai turi paskutini "zodi tart" (pasizymet)
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 03 12, 21:08)
Nu bet gal cia labiau auses sune (berods juodoji terjere) yra isimtis...siaip tikrai dauguma kalyciu draugiskos buna iki kol surujoja.
del zymejimo, tai mano baltoji labai visur koja keldavo, o po kastracijos nustojo..padaro bala ir viskas, o jau margoji, jai 3,5 metu, pastaruoju metu visai nubludo - visur butinai turi paskutini "zodi tart" (pasizymet)

Ne sarpejaus kalyte sterilizuota, bet vat velnezin del ko ji tokia pabludusi siuo klausimu, pvz einam pasivaiksciot ir jei priekyje buna vestas suo kaimynu kuris sisiojo, tai ji butinai visur ant virsaus pavaro. Bet gal cia labai indvidualu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ause makaliause: 12 kovo 2014 - 20:43