QUOTE(Lauriuksb @ 2013 09 23, 17:44)
Sveikos, mamytės!
Susidūriau su problema. Visą laiką naudodavausi elektrine orkaite, tačiau pakeičiau butą ir jame yra dujinė orkaitė. O joje necirkuliuoja karštis. Kepiau bulves, tai apkepė bulvių apačia, reikėjo visas bulves apvartyti, kai tuo tarpu elektrinėjė nereikia jokių papildomų vartymų. Ką gaminau, viskas kepa is apačios. Ruošiuosi kepti įdarytas paprikas, bet bijau, kad apkeps tik apačia, o viršus liks ne iki galo iškepęs ar net vidus bus puszalis. Prašau, padėkite suprasti kaip veikia dujinė orkaitė, nes pačiai nekaip sekasi

))
20 metų naudojuosi dujine orkaite ir iki šiol negaliu jos perprasti. Ne veltui ji yra moteriškos giminės
Ką sužinojau per tiek metų:
1. Dujinėje orkaitėje (DO) neįmanoma nieko iškepti taip, kaip rodoma per TV ar kulinarinėse knygose;
2. Jei nori kepti- teks produktus vartyti;
3. DO geriausia troškinti (kepimo rankovė, uždengti folija, daudoti dangtį);
4. Naudojimasis DO- tai iššūkiai ir eksperimentai. Su ja gerai lieknėti (nes maistas troškinasi), prasčiau- su pasirodymu prieš svečius, patiekiant patiekalus su traškia odele.
IŠVADA: kitas mano pirkinys- dujinė viryklė su elektrine orkaite. Nes troškinti aš galiu ir ANT viryklės.