Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(yerena @ 2013 10 09, 14:30)
Kategoriškai nesutinku  biggrin.gif ryškiausias mielinis pavyzdys- Panettone- žalia tešla beveik skysta, o iš tokios gausis puriausias, lengviausias kepinys, jei miltų daugiau- bus kaip keksas.


tai va gi. Reik žinot, kaip turi atrodyti tešla.
Atsakyti
g.gif nėr čia kito būdo kaip tik praktika...kaiu jau gausias gerai , žinosi paskui visam laikui biggrin.gif

blush2.gif g.gif man vat to skanaus pyrago , kur moliūgai su varške , tris kartus kepiau , tris kartus pernelyg dugnas apskrudo...o viršus puikus...galvoju , ką ten man pakeist , kad ta apačia taip nesukeptų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 09 spalio 2013 - 16:35
QUOTE(diuni @ 2013 10 09, 16:34)
man vat to skanaus pyrago , kur moliūgai su varške , tris kartus kepiau , tris kartus pernelyg dugnas apskrudo...o viršus puikus...galvoju , ką ten man pakeist , kad ta apačia taip nesukeptų g.gif


jei elektrinė orkaitė, gali nuo kažkurio kepimo momento kaitinimo funkciją perstatyt - nuimt kaitinimą iš apačios.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 09, 18:42)
jei elektrinė orkaitė, gali nuo kažkurio kepimo momento kaitinimo funkciją perstatyt - nuimt kaitinimą iš apačios.


Oi merginos, labai ačiū už patarimus dėl kepimo 4u.gif
Pamaniau, kad pradėsiu nuo paprastesnio blush2.gif , tai ir užsikabinau, šiaip , jei neišeina, antrą kart to nebekepu, ieškau ko nors naujo, ale, mažius taip skaniai valgė ir sukritusį doh.gif , tai ir noriu normalų iškepti smile.gif . Dar bandysiu , neišeis, ieškosim kito. Receptas čia iš SM. kitoms rašė, kad išeina g.gif
Skanių patiekalų iš moliūgėlių, nors man labai gaila juos pjauti, nu, tokie gražūs verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 10 09, 17:34)
tris kartus kepiau , tris kartus pernelyg dugnas apskrudo...o viršus puikus...galvoju , ką ten man pakeist , kad ta apačia taip nesukeptų g.gif

O forma kokia? Metalinė ar silikoninė?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 09, 18:42)
jei elektrinė orkaitė, gali nuo kažkurio kepimo momento kaitinimo funkciją perstatyt - nuimt kaitinimą iš apačios.

orkaitė dujinė , ...

QUOTE(yerena @ 2013 10 09, 20:21)
O forma kokia? Metalinė ar silikoninė?

forma piemą kartą buvo metalinė , o kitus kartus-keramikinė...
galvoju , gal nedėsiu pagrindui cukraus g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 10 09, 16:34)
: blush2.gif  g.gif man vat to skanaus pyrago , kur moliūgai su varške

Praleidau receptą g.gif Kur rasti?
Atsakyti
Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Pagrindui:
1 ½ p. sutrintų sausainių
5 v.š. tirpinto sviesto
1/3 p. cukraus
¾ a.š. druskos
Įdarui:
600 g kreminės varškės
1 ¼ p. cukraus
¼ a.š. malto cinamono
1/8 a.š. malto muskato riešuto
1/8 a.š. malto imbiero
2 v.š. miltų
3 dideli kiaušiniai
2 didelių kiaušinių tryniai
½ a.š. vanilės ekstrakto
2 p. moliūgų tyrės

Sumaišyti visus pagrindui skirtus produktus ir, sudėjus į 23 cm skersmens formą, suspausti. Kol bus gaminamas įdaras, pagrindą dėti į šaldytuvą.
Įkaitinti orkaitę iki 175°C. Inde sumaišyti kreminę varškę, cukrų, miltus ir prieskonius. Kitame inde lengvai suplakti kiaušinius, trynius ir vanilę, tada po truputį įmaišyti į varškės masę. Įmaišyti moliūgo tyrę. Gautą masę supilti ant pagrindo ir kepti apie 40-50 minučių, kol centras dar bus truputį “nedakepęs” (aš kepiau, kol vidurys gražiai pakilo kaip ir kraštai). Pilnai atvėsinti. Prieš išimant iš formos 4 valandas palaikyti šaldytuve.

Šaltinis: Green Kitchen’s Blog
va šitas
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 09 28, 15:17)

Paskutinis receptas
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 10 10, 12:52)
Paskutinis receptas

Diuni, o puodelis kiek gr, 200?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 10 10, 20:46)
Diuni, o puodelis kiek gr, 200?

g.gif aš tai stiklinę dedu...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 10 10, 21:43)
g.gif aš tai stiklinę dedu...

O stikline 200 gr ar 250? ir dar o kokia tai kremine varske, as kazkodel tokios nezinau, gal ne ten ziuriu?
Atsakyti