Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(matuke @ 2013 10 09, 10:34)
Ka siom dienom grauzi ?

lotuliukas.gif Antrą Acorn'ą... biggrin.gif Pirmas buvo skanesnis.. user posted image
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 10 09, 00:35)
Tai jau ir lauksiu recepto  ax.gif Tiesa,aš toj ledų mašinėlėj gaminu,ir be graikiškų,nes man tų graikų kvapas nelabai patinka... schmoll.gif
...Keptos riekelės,bent jau Sweet mama ir Dumpling tai visiškai nevalgomas patiekalas pas mumis schmoll.gif ...Nors tą pumpkin cheesecake kažkurį variantą bandysiu...Tik įkvėpimo palauksiu  ax.gif

Taip, aš irgi tik priede ledams prie mikserio gaminu. Ok, po savaitgalio parašysiu ar valgoma bus. O graikiškus aš pakepinu sasoj keptuvėje, jie kvapnesni bei traškesni patampa.
Sūrio pyragui kaip tik tiks Sweet Mama- telieka išsirinkite tinkamą receptą mirksiukas.gif

QUOTE(matuke @ 2013 10 09, 08:38)
...Aj, dar pasiulysiu, jei turit keksiuku formeliu, tai pasidarykit maziau teslos ir pasibandykit, kad netektu nusivilti cielu pyragu  ax.gif...
Sweet Dumpling pas mane irgi pakolkas be panaudojimo g.gif

Aš tai siūlyčiau išsikepti sekantį pyragą pagal patikrintą/patikimą receptą ax.gif O ne eksperimentuoti šitoje srityje (pvz. kokiame troškinyje galima mažinti/didinti (mėgsti/nemėgsti) kiekį ir niekas nuo to nesukris, o kepiniuose g.gif )
matuke, Sweet Dumpling bandėte įdarytą mėsos faršu, kaip atrodo Avijacija siūlė?

QUOTE(Avijacija @ 2013 10 09, 10:41)
aš tai šiandien ruošiuos vištos kūną marinuoti. Kaži jei moliūgą paprieskoniavus kaip yerena rašė apie JPB, tiktų kartu kepti?

Tiktų kartu, gal net viename inde, tik reiktų žiūrėti, kad neapdegtų gabaliukai (teks maišyti kelis kartus per tą laiką). Padažas- česnakinis tiktų ir prie vieno, ir prie kito. MB valgo su garstyčių arba krienų padažu, prie mėsos jie irgi tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 09 spalio 2013 - 11:04
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 09, 11:05)
lotuliukas.gif  Antrą Acorn'ą...  biggrin.gif Pirmas buvo skanesnis.. user posted image

Hm hm, kazkas su mano skonio receptoriais arba su mano Acornais ne taip g.gif
As katik prareziau nedidcka JPB-manau sis tiks zaliam pagrauzimui-gana sultingas, svelniai salsvas, graziai intensyviai oranzinis , primena morkyte viskuom, tame tarpe ir skoniu tongue.gif
Jauciu vakare su juo pabandysiu pyraga iskepti

Aviacija, as moliuga daznai kepu kartu prie mesos kaip garnyra mirksiukas.gif

Yereana, del to patikrinto recepto- kaip pavyzdys, pagal ta pati recepta vienai iskepai gerai, kitai blogai. Cia daugiau faktoriu susideda nei tik patikrintas receptas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 09 spalio 2013 - 12:12
QUOTE(matuke @ 2013 10 09, 13:08)
Hm hm, kazkas su mano skonio receptoriais arba su mano Acornais ne taip  g.gif
Yereana, del to patikrinto recepto- kaip pavyzdys, pagal ta pati recepta vienai iskepai gerai, kitai blogai. Cia daugiau faktoriu susideda nei tik patikrintas receptas.

O kada juos nurinkote? Gal per anksti? Acornai tikrai saldoki, riešutiniai, oranžiniai viduje ir kietoki. Supjaustyti neruduoja, o sudėti hermetiškoje dežutėje dar ir neišsausėja.
O dėl receptų- eilinį kartą įsitikinu, kad bet koks receptas iš SM- loterija. Nebent vadovautis tik kai kurių, patikimų ir toje srityje gal būt dirbančių, narių pateiktais receptais.
Faktorių negali būti ten, kur viskas nurodyta iki smulkmenų, nebent nesilaikoma rekomendacijų ir yra nukrypimų dėl pačios klaidų (stiklinė 200 ar 250 ml, T orkaitėje rankiniu būdu reguliuojama ir t.t.). Konkrečiam recepte man ir temperatūra per aukšta, ypač kai tešla gan drėgna ir sunki, nespėja iškilti, viršus jau karamelizavosi- o vidus šunta...
Dėl patikrintų receptų- net žurnale Virtuvė kartais nesueina galai, neiškyla pyragai. Visada kyla klausimas- o kas nors tikrina/gamina patiekalą prieš jį spausdinant ar tik kopijuoja/verčia iš užsienietiškų leidinių neperskaičiuojant matavimo vienetų?
Atsakyti
ax.gif g.gif žinokit , kiek teko susidurti- žurnaluose ir šiaip įvairiuose receptų šaltiniuose būna labai daug klaidų...todėl aš čia ir klausinėju , nes svarbu ar jau išbandyta ir kaip pavyko, ...ne todėl , kad pati skaityti nemoku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 10 09, 14:36)
ax.gif  g.gif žinokit , kiek teko susidurti- žurnaluose ir šiaip įvairiuose receptų šaltiniuose būna labai daug klaidų...todėl aš čia ir klausinėju , nes svarbu ar jau išbandyta ir kaip pavyko, ...ne todėl , kad pati skaityti nemoku blush2.gif

...O todėl, kad kam gadinti produktus, resursus ir laiką pirmam pasitaikiusiam (galbūt tik surašytam) receptui?
Esu be galo patenkinta vienu leidėju (pavadinimo neskelbsiu, kad neatrodytu reklama), kurio kiekvienas receptas iš kievienos tematinės knygos yra tikrinamas trijų skirtingų virtuvės šefų.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 10 09, 13:08)
Hm hm, kazkas su mano skonio receptoriais arba su mano Acornais ne taip  g.gif
As katik prareziau nedidcka JPB-manau sis tiks zaliam pagrauzimui-gana sultingas, svelniai salsvas, graziai intensyviai oranzinis , primena morkyte viskuom, tame tarpe ir skoniu  tongue.gif

aga, JPB prieš Acorn'ą griaužiau... lotuliukas.gif Tikrai morką primena. Bet Acorn'as skanesnis... g.gif Aš manau, pas jus jie neskanūs todėl, kad anksti nurinkot... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 09, 12:31)
Konkrečiam recepte man ir temperatūra per aukšta, ypač kai tešla gan drėgna ir sunki, nespėja iškilti, viršus jau karamelizavosi- o vidus šunta...
Dėl patikrintų receptų- net žurnale Virtuvė kartais nesueina galai, neiškyla pyragai. Visada kyla klausimas- o kas nors tikrina/gamina patiekalą prieš jį spausdinant ar tik kopijuoja/verčia iš užsienietiškų leidinių neperskaičiuojant matavimo vienetų?

Dėl miltų ir temperatūros aš visada tik pagal situaciją žiūriu, čia jau receptu aklai vadovautis negalima.
Manau, kad nieks ten tų receptų netikrina smile.gif

Kalbat čia apie kepinius visokius, net užsimaniau tų keksiukų darbe besmaksodama unsure.gif Nors kiek kepiau, tai irgi nebuvo manęs labai sužavėję.. Ale darbe amžinai žmogus užsimanai visokių nesąmonių..
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2013 10 09, 13:58)
Esu be galo patenkinta vienu leidėju (pavadinimo neskelbsiu, kad neatrodytu reklama), kurio kiekvienas receptas iš kievienos tematinės knygos yra tikrinamas trijų skirtingų virtuvės šefų.

tokį būtinai reikia paskelbti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 09, 15:18)
Dėl miltų ir temperatūros aš visada tik pagal situaciją žiūriu, čia jau receptu aklai vadovautis negalima....
...tokį būtinai reikia paskelbti  bigsmile.gif

Kategoriškai nesutinku biggrin.gif ryškiausias mielinis pavyzdys- Panettone- žalia tešla beveik skysta, o iš tokios gausis puriausias, lengviausias kepinys, jei miltų daugiau- bus kaip keksas.
Skelbiu- The Australian Women's Weekly leidžiamos knygos. Galima bet kokį receptą imti aklai ir gaminti nors Krykštynoms, Pirmąjai Komunijai bei vestuvėms. Neprašausite ir nepridarysite gėdos.
Atsakyti
4u.gif ax.gif jo , gerai , kad tokių yra...gal kada paklius į rankas ar ant akių biggrin.gif

toks rusiškas saitas man dar patinka,
http://povar.ru/
galima gal ką naudingo atrasti... moliūgų yra tikrai įvairių patiekalų
http://povar.ru/list/tykva/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 09 spalio 2013 - 15:04
QUOTE(yerena @ 2013 10 09, 13:31)

Faktorių negali būti ten, kur viskas nurodyta iki smulkmenų

Tikrai gali, ir pati viena paminejai-orkaites tipa. Prie to pacio dar galima pratesti-miltu tipas, kiausiniu dydis, kad ir moliugas-sausas ar sulciu iskyria sutarkavus

Greiciausia taip ir bus del Acornu- per anksti nurinkau cool.gif
Atsakyti
g.gif mano irgi kai kurie matosi , kad dar nėr subrendę...bet tai būtų nušalę šiemet , o vistiek nesubręstų...
Atsakyti