Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

Jei receptas JAV- puodelis/stiklinė 250 ml, UK- 240 ml, rusų- 200 ml.
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2013 10 10, 11:20)
galvoju , gal nedėsiu pagrindui cukraus g.gif

Jei norite, kad niekas neprisviltų ir su TOKIU kiekiu cukraus pagrinde (sausainiai saldūs, nebent kaip ir recepte nurodyta naudojate graham crackers, o jie nesaldūs)- dėkite sandarią formą su žaliu pyragu ir kepkite jį karšto vandens vonelėje (kaip kai kuriuos sūrio pyragus)- niekas nesvyla, niekas nesukrenta, paviršius idealiai lygus, o įdaras- kreminis mirksiukas.gif
Atsakyti
kartais padeda, kai i apatine lentyna tiesiog istatai skarda su vandeniu, o kitoje auksciau lentynoje pyraga kepi ... Pas mane dujine orkaite, tai irgi megsta apacia prikepint, kol virsus vos pagelsta , ir nesvarbu ar pyradas ar bandeles doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 10 10, 21:46)
O stikline 200 gr ar 250?  ir dar o kokia tai kremine varske, as kazkodel tokios nezinau, gal ne ten ziuriu?

ax.gif blush2.gif g.gif normali stiklinė tokia su randeliu viršuj...nu paprasta nuo tarybinių lauikų gal dar yra namie...
O varškę aš perku paprastą , bet ne pokeliuose , o tą birią...paskui viską blenderiuoju ir išeina puiki vientisa kreminė masė...
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2013 10 10, 22:11)
Jei receptas JAV- puodelis/stiklinė 250 ml, UK- 240 ml, rusų- 200 ml.
Papildyta:

Jei norite, kad niekas neprisviltų ir su TOKIU kiekiu cukraus pagrinde (sausainiai saldūs, nebent kaip ir recepte nurodyta naudojate graham crackers, o jie nesaldūs)- dėkite sandarią formą su žaliu pyragu ir kepkite jį karšto vandens vonelėje (kaip kai kuriuos sūrio pyragus)- niekas nesvyla, niekas nesukrenta, paviršius idealiai lygus, o įdaras- kreminis  mirksiukas.gif



QUOTE(Lusasita @ 2013 10 11, 00:43)
kartais padeda, kai i apatine lentyna tiesiog istatai skarda su vandeniu, o kitoje auksciau lentynoje pyraga kepi  ... Pas mane dujine orkaite, tai irgi megsta apacia prikepint, kol virsus vos pagelsta  , ir nesvarbu ar pyradas ar bandeles  doh.gif

4u.gif Dėkui...nedėsiu cukraus į pagrindą ir vandens panaudosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 10 10, 12:52)
Paskutinis receptas



Išbandžiau paskutini receptą ,
thumbup.gif
ne visi suprato , kad moliūgas smile.gif
Dėkoju .
Atsakyti
ax.gif Adija , ką gamini iš Marinų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2013 10 11, 11:34)
Išbandžiau  paskutini receptą ,
  thumbup.gif
ne visi suprato , kad moliūgas smile.gif

Nu žiūrėsiu,ką tik įkišau šaldytuvan g.gif Pridegt tai nepridegė...
QUOTE(diuni @ 2013 10 11, 15:49)
Adija , ką gamini iš Marinų biggrin.gif

Rytoj darysiu sriubą ir dar kažką su vištiena.Man pačiai labai įdomu,kas gausis hihihi.gif mastau.gif Parašysiu,bet gal ne ryt... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 12 spalio 2013 - 01:03
QUOTE(adija5 @ 2013 10 12, 00:59)
Nu žiūrėsiu,ką tik įkišau šaldytuvan g.gif Pridegt tai nepridegė...

Rytoj darysiu sriubą ir dar kažką su vištiena.Man pačiai labai įdomu,kas gausis  hihihi.gif  mastau.gif Parašysiu,bet gal ne ryt... g.gif


na, ir kas gavosi abiem atvejais? bigsmile.gif

Man kol kas skaniausi moliūgai gaunasi tokie biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 13, 18:11)
na, ir kas gavosi abiem atvejais?  bigsmile.gif

Man kol kas skaniausi moliūgai gaunasi tokie  biggrin.gif

Jetau,visas rudens derlius ir...musmirės wub.gif Tai kam tau dar tuos moliūgus augint,jei pati gali pasidaryt kokių nori ir kiek nori biggrin.gif
Nu pyragas tai jau suvalgytas,bet ragavau ir skanesnių...Gal vietoj varškės reiktų pabandyt kokią naminę mascarponę g.gif

Marina labai tiko ir sriubai,ir vištienos padažui,ir kugeliui thumbup.gif Visi suprato,kad moliūgas,bet vis tiek gardu buvo.Žalia tai britkaus skonio...Kitąmet tikrai auginsiu,kaip ir Urichi. Gaila,kad šitą gramdyt reikia,skūros nesužiaumosi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 10 13, 17:25)
Tai kam tau dar tuos moliūgus augint,jei pati gali pasidaryt kokių nori ir kiek nori  biggrin.gif

Marina labai tiko ir sriubai,ir vištienos padažui,ir kugeliui  thumbup.gif Visi suprato,kad moliūgas,bet vis tiek gardu buvo.Žalia tai britkaus skonio...Kitąmet tikrai auginsiu,kaip ir Urichi. Gaila,kad šitą gramdyt reikia,skūros nesužiaumosi  schmoll.gif


taigis tokie samodielni sriubai nelabai tinka biggrin.gif
Ai, beje, pas mus atsirado didelis moliūgų sriubos gerbėjas - šuva biggrin.gif

O ta Marina paminėtuose patiekaluose panašaus skonio kaip Uchikiai? Ar skaniau?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 13, 18:59)
Ai, beje, pas mus atsirado didelis moliūgų sriubos gerbėjas - šuva  biggrin.gif

O ta Marina paminėtuose patiekaluose panašaus skonio kaip Uchikiai? Ar skaniau?

Man tai labai panašaus skonio,nors gal šitos sriuba tirštesnė gavosi,tik spalva blyškesnė šiek tiek g.gif Maniškiui tai Marina gardesnė...Aišku,uchikių lupt nereikia,bet anos gražesnės man wub.gif

Uhu,mano sobaka irgi ryja vos nesiteliuodamas tuos vitaminus be jokio kokoso pieno ir dzin jam,iš tinkamo ar nelabai ta moliūgienė išvirta...
Atsakyti
ax.gif 4u.gif dėkui už atsiliepimus...
Jo , mascarponi tai dar geriau tiktų gal tam pyragui...nu bet aš tokia taupi lotuliukas.gif , kai dažnai kepu , tai perku pigesnę... biggrin.gif
O Marina tau neatrodė saldesnė , man tai ji saldesnė atrodo nei uchiri...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 10 09, 00:35)
Tai jau ir lauksiu recepto  ax.gif

Labai gardus ir kvapnus, tikras rudeniškas desertas gavosi (mašinėlė vėl šaldiklyje):
500 ml pieno (turėjau 3,2 proc)
500 ml grietinėlės 36 proc
100 ml klevų sirupo
200 ml cukraus (galima 50:50 baltąjį su ruduoju)
4 tryniai (kaimiškų kiaušinių)
0.5 a.š. malto cinamono
0.5 a.š. malto imbiero
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
300 ml moliūgų tyrės (dariau iš Butternut moliūgo)
1 didelio apelsino tarkuotos žievelės
100 g graikiškų riešutų
5 š. romo

Eiga standartinė: trynius išplakti, skystį pašildyti, įmaišyti priedus (aš riešutus papildomai karamelizavau cukruje, cukraus dėjau mažiau negu nurodyta ir saldžius riešutus subėriau tiesiai į mašinėlę). Atvėsintą masę sudėti į ledų mašinėlę ir toliau veikti pagal jos instrukciją.
Skanaus mirksiukas.gif

Vakar dariau iš Red Kuri likučių- man pasirodė, kad masė yra kvapnesnė, riešutinė, nors riešutų dar nedėjau.
Atsakyti