Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 11:55)
Ananasas nekeičia spalvos nei troškintas, nei keptas orkaitėje, nei grilyje. Tuo labiau jų (moliūgo ir ananaso) minkštimo struktūros yra visiškai skirtingos.



Bet apdorojus atitinkamai tampa labai panašios mirksiukas.gif pvz. viriau obuolienę su moliūgų gabaliukais ir svarainiais, tai tie gabaliukai patapo netgi labai panašūs į ananasus tiek skoniu, tiek struktūra ir konsistencija, kas ragavo suprato tik todėl, jog žino ką galiu įdėti, bet tikrai ne iš skonio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 11:29)
...Pirmas mano patiekalas su cukinija buvo visiems nuo vaikystės pažįstami blyneliai su šviežiais čiobreliais.
...Vakarojant su draugais būtinai turi būti sluoksniuotos tešlos suktinukai su kumpiu ir daaaaug cukinijų.
...Užtat cukinijos su paprika (irgi iš čia)- MB pasisiūlė ateinantį sezoną dalyvauti konservavime- jis gamina marinuotą jautieną šiame padaže su riešutais (apsirijimas).

QUOTE(saintlina @ 2013 11 06, 11:17)
Kaži, jei taip pas Yereną į svečius įsiprašius, ar suprasčiau, kokio dievško skonio iš tiesų yra moliūgas?  mastau.gif  mastau.gif

yerena, neišlaikys mūsų nervai, dievaži. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 11 06, 11:34)
Bet apdorojus atitinkamai tampa labai panašios  mirksiukas.gif pvz. viriau obuolienę su moliūgų gabaliukais ir svarainiais, tai tie gabaliukai patapo netgi labai panašūs į ananasus tiek skoniu, tiek struktūra ir konsistencija, kas ragavo suprato tik todėl, jog žino ką galiu įdėti, bet tikrai ne iš skonio smile.gif


gal labai ypatingai darėt. Kiek bedariau cukiniją ar moliūgą, kur jie turėtų tapti panašiais į ananasą (ir ananasų sultim užpylus), vistiek man tas skonis visai ne tas. Taip, būna, kiti sako, kad atrodo, jog konservuotą ananasą valgo, bet man - nieko panašaus schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 11:29)
... visiems nuo vaikystės pažįstami blyneliai su šviežiais čiobreliais...


man iki šiol absoliučiai nepažįstami biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Net girdžiu pirmąkart apie tokius blush2.gif
Yerena, o tu neturi kur nors savo kulinarinio blog'o?
Atsakyti
Koldūnų tešlą (tiksliai dabar nepasakysiu proporcijų, jei reikia- vakare surašysiu, bet patikinu, kad tokių minkštų koldūnų nei viena nevalgė biggrin.gif ) darau: miltai, druska, aliejus, kiaušinis ir verdantis vanduo. Vasarą įdarui naudoju šviežias uogas, padažui- grietinėlę pagardintą rožių žiedlapių uogiene. Pietus paruošite per 30 min. Žiemos metu įdarau kepto moliūgo minkštimu, pagardintu tarkuotu imbieru, muskatu, bei druska. Įdarytus koldūnus sudedu į verdantį pasūdytą vandenį. Po kelių min nuo išplaukimo į paviršių tiekiu su iš anksto paruoštu sviestu su čiobreliais (vasarą 200 sviesto išsuku kombainu su šviežiais miško čiobrelio lapeliais bei tarkuota laimo žievele, sudedu į silikonines saldainių formeles, užšaldau, sudedu į zip maišelius- naudoju kepsniams, koldūnams, sumuštiniams, kukurūzams ir t.t.).

QUOTE(Avijacija @ 2013 11 06, 12:12)
...O ir veisles kokias augina...bet man asmeniškai su moliūgų viskas tinka kas pikantiška...

Bent jau maximoj mačiau muskatinių keletą veislių, bet įvardintus kaip dekoratyviniai g.gif Avijacija, paprasčiausias desertas- taurėse putėsiai su moliūgo minkštimu, pagardinti prieskoniais ir tiekiami su plakta grietinėle. Arba amerikiečių propaguojamas moliūgų pyragas (pumpkin pie). Tikrai skanu mirksiukas.gif

QUOTE(saintlina @ 2013 11 06, 12:17)
...Ir aplink nepažįstu nė vieno, kuris tokius gurmaniškus patiekalus iš moliūgo ruoštų, kaip kad Yerena kartais tarp kitko užsimena...

Gurmaniški biggrin.gif ... juk visiems žinoma tiesa- tobula tai, kas paprasta. Juk dauguma gamina virtinukus (taip???) štai moliūgų virtinukai su šalavijais, duonelė, pynutė su moliūgo minkštimu, taip mūsų mėgstamus koldūnus įdarytus bulvių koše su muskatu ir svogūnų laiškais gaminu su moliūgais ir t.t. Tiesiog mėgstamus patiekalus pabandykite gaminti kitaip smile.gif

amba41, išlaikys mirksiukas.gif Tikiuos moliūgas apsigyvens pas kiekvieną virtuvėje. Sluoksniuotos tešlos suktinukai iš mitų griovėjų pasiūlymų pvz. čia
Cukinijų ir paprikų mišrainė žiemai pvz. čia Tik pyliau kur kas mažiau aliejaus ir visus ingredientus suverčiau vienu momentu. Tokiu būdu cukinija išlieka traški ir išlaiko savo formą.
P.S. Ir papildomai įdedu žalių svogūnų ir permatomais griežinėliais pjaustytų morkų- vienu žodžiu- visas daržoves tarkuoja man kombainas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 06 lapkričio 2013 - 12:14
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 12:08)
Cukinijų ir paprikų mišrainė žiemai pvz. čia Tik pyliau kur kas mažiau aliejaus ir visus ingredientus suverčiau vienu momentu. Tokiu būdu cukinija išlieka traški ir išlaiko savo formą.

Labai laiku, dėkui yerena . 4u.gif O tai prinoko gana nemažai dėžutėse paprikų ir pradeda vysti. O rūsyje keletas aguročių stambių ir nežinojau kur juos iškišti. Aguročių nelabai gaila, o paprikų visai nesinori puvinio krūvai atiduoti.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 06, 13:01)
gal labai ypatingai darėt. Kiek bedariau cukiniją ar moliūgą, kur jie turėtų tapti panašiais į ananasą (ir ananasų sultim užpylus), vistiek man tas skonis visai ne tas. Taip, būna,  kiti sako, kad atrodo, jog konservuotą ananasą valgo, bet man - nieko panašaus  schmoll.gif



Na gal mano ir mano patiekalų ragautojų skonis nėra taip labai išlavintas, bet mums buvo tikrai panašu blush2.gif .O receptas visai paprastas iš čia: http://gaminu-su-mei...iu-uogiene.html
Atsakyti
rim, kiek gyvenime teko ragauti "ananasų" iš cukinijų- ar tai su obuoliais, ar su citrinom ir apelsinais- taip, traškūs, bet šalia tikrojo ananaso net nėra stovėję, deja...
saintlina, neturiu ir net neplanuoju turėti kulinarinio blogo. Tai užima labai daug laiko ax.gif
Blyneliai su cukinijomis (mano vaikystės vasarų skaniausias patiekalas- darau iš akies):
jaunas (~20 cm), neluptas cukinijas sutarkuoti burokine tarka, pasūdyti, gerai permaišyti ir palikti ~30 min. Po to laiko labai gerai nupilti lauk susidariusiais sultis. Į tarkius įmušti kiaušinius, įberti miltų bei šviežių čiobrelio lapelių (kas mėgsta galima naudoti mėtas, svogūnų laiškus, citrinos žievelę, šalaviją, raudonėlį ir pan.). DAUGIAU NESŪDYTI. Tešla turi būti tirštoka. Šaukštą tešlos dėtį į įkaitintą keptuvę su keletu šaukštų aliejaus, formuoti ploščius apvalius blynelius, kepti iš abiejų pusių kol įgauna auksinį atspalvį. Atsargiai, blyneliai būna labai karšti. Tiekti su tzatziki ar kokių česnakiniu padažu. Skanaus mirksiukas.gif

Papildyta:
amba41, kad nėra už ką mirksiukas.gif Vienos porcijos išeiga- ~ 5x0,5 l stiklainiai (su papildomai įdėtais svogūnais ir morkomis).
O jautieną MB marinuoja taip: žiupsnelis druskos ir kepti bei sutrinti sičuano pipirai. Įtrina jautienos juosteles šiuo kvapniu mišiniu, apšlaksto aliejumi, palieka ~6-8 val šaldytuve. Vakarienei apkepina juosteles iš visų pusių, įpila 0,5 l stiklainį cukinijų su paprikomis, keletą min pašildo ir tiekia ant virtų ryžių kalno, apibarsto kepintais anakardžiais.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 12:08)
1, Koldūnų tešlą (tiksliai dabar nepasakysiu proporcijų, jei reikia- vakare surašysiu, bet patikinu, kad tokių minkštų koldūnų nei viena nevalgė  biggrin.gif ) darau
2, padažui- grietinėlę pagardintą rožių žiedlapių uogiene.


1. Be jokios abejonės - reikia.
2. blink.gif swoon.gif
O ką jūs šventėms ruošiat?....
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 14:08)
Cukinijų ir paprikų mišrainė žiemai pvz. čia Tik pyliau kur kas mažiau aliejaus ir visus ingredientus suverčiau vienu momentu. Tokiu būdu cukinija išlieka traški ir išlaiko savo formą.
P.S. Ir papildomai įdedu žalių svogūnų ir permatomais griežinėliais pjaustytų morkų- vienu žodžiu- visas daržoves tarkuoja man kombainas.


Šitą mišrainė ir aš kelinti metai darau. tik dedu mažiau aliejaus, apie 100 gr. Žalius svogūnus irgi dedu. Kiekis priklauso nuo to kiek paprikų turiu. Ko turiu daugiau to daugiau ir dedu. Vietoj pomidorų padažo dedu pomidorų pastą. Tada macniau gaunasi, daugiau pomidorų skonio. Šiemet į tą pačią mišrainę bandėm skirtingus prieskonius dėti. Į vieną dėjau cinamono, į kitą baziliko. Dėl morkų, tai esu bandžiusi dėti, bet man čia jos nelabai napatiko, tokį specifinį skonį duoda, bet paįvairinimui, kad neatsibostų galima, vis kitokia. Šita mišrainė visur galima panaudoti, ir ant balandėlių ir ant silkės (ypač su morkomis), ir kaip garnyras prie mėsos ir į guliašą. Man tai ji išsigelbėjimas, kai nežinau kur cukinijas dėti. O dar ir paprikos susinaudoja. Ir žiemą pomidorų padažą retai kada beperkame.
Va čia tas receptas čia tik darau visada iš dvigubos normos ir acto šiek tiek mažiau nei normoje dedu. Bet kiekvienam vis skirtingai patinka. Skanaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 06 lapkričio 2013 - 13:51
QUOTE(saintlina @ 2013 11 06, 14:38)
O ką jūs šventėms ruošiat?....

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Yerena, o jūs lietuvė??/ Nes tokie patiekalai, nu tokie "nelietuviški". Aš kad viską gerai suprasčiau dar ir google turiu pasinaudoti doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
amba41, tiesa, actą mišrainei naudoju 5 proc. Kiekio nedidinau, rūgštumo užteko (bent jau mums).

QUOTE(saintlina @ 2013 11 06, 14:38)
1. Be jokios abejonės - reikia.
2.  blink.gif  swoon.gif
3. O ką jūs šventėms ruošiat?....

1. Tešla koldūnams (atsiprašau už suklaidinimą- kiaušinių net nereikia):
500 g miltų
žiupsnelis druskos
50 g sviesto
300 ml verdančio vandens

Miltus persijoti, verdančiame vandenyje ištirpinti sviestą ir druską. Supilti mišinį į miltus, gerai šaukštu išmaišyti (atsargiai- karšta) ir minkyti ~3-4 min. Uždengus palaikyti ~10 min, kol paruošiamas įdaras. Kas naudojasi duonkepe- visus produktus sumesti į aparatą ir po 15 min išimti tešlos kamuoliuką. Formuoti ir įdaryti koldūnus (formos pagalba ar rankiniu būdu)- sumesti iš karto į verdantį vandenį arba sudėti į šaldiklį vėlesniam vartojimui.
2. Taip, bulgariška rože kvepianti uogienė biggrin.gif
3. Konkrečių švenčių neišskiriu- mums mažytė šventė kiekvieną dieną. Yra patiekalų, kuriuos valgome tik vieną kartą metuose pvz. Kūčių vakarui gaminu džiovintų baravykų sriubą su perlinėmis kruopomis, kadangi žuvies nevalgau- sau gaminu suši, įvairias užtepėles, kepu daržovių paštetus. Būtinas tiktai Kalėdų atributas- Panetonne ir šokoladas su rožių žiedlapių įdaru (mėtinio After Eight atitikmuo). O visi kiti 11 patiekalų šeimai- pageidavimų koncertas. Beje, kas sukasi virtuvėje, sutiks, kad šiais laikais neliko nieko tokio YPATINGO, šventiško, ko verta laukti ištisus metus: kijevo kotletas ant kiekvieno kampo, vytinti kumpiai, vaisiai, kepiniai ir pan.- viskas ranka pasiekiama kasdien. Užtat ir nesuku galvos ką įmantresnio pagaminus, gaminu tai, kas patinka ir skanu. Būna taip, kad MB pvz. tam tikrai progai paprašo kokių nors spagečių su pesto. Skanu ir paprasta mirksiukas.gif

QUOTE(Para @ 2013 11 06, 14:42)
...Vietoj pomidorų padažo dedu pomidorų pastą. Tada macniau gaunasi, daugiau pomidorų skonio. Šiemet į tą pačią mišrainę bandėm skirtingus prieskonius dėti. Į vieną dėjau cinamono...

Pomidorų padažų vengiu, nes ten pridėta velniai žino ko. Visada naudoju pomidorų tyrę (passata). Taip, spalva blankesnė negu kokios Spilvos siūlomų pastų, nors teigia, kad nenaudoja dažiklių g.gif
Cinamonas priminė pernai ragautus pomidorus su svogūnais drebučiuose- kažkas nerealaus wub.gif

QUOTE(NERA @ 2013 11 06, 15:06)
Yerena, o jūs lietuvė??/ Nes tokie patiekalai, nu tokie "nelietuviški"...

Nea cool.gif O patiekalai dauguma atvežti iš kelionių arba nužiūrėti kulinarinėse knygose su tam tikrais pakeitimais. Iš kelionių grįžtu su lagaminu pilnu skanumynų- gėrimų, sūrių, užtepėlių, prieskonių bei konservuotų daržovių. Vėliau telieka "atgaminti" ragautų patiekalų skonius.
Atsakyti