Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(jurginėlis @ 2013 11 05, 14:07)
aš savo vaikiną apgaudinėju: duodu keptus moliūgus, o pateikiu kaip keptus ananasus blush2.gif  sakė, kad skanūs ir kepti ananasai lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

gal tu jį užhipnotizuoji prieš tai? blink.gif Saviškių nė per kur neįtikinčiau..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 05, 17:33)
gal tu jį užhipnotizuoji prieš tai?  blink.gif  Saviškių nė per kur neįtikinčiau..

na nežinau. Gal tie vaikai nematę kai daržovės auga ir kaip atrodo, kad taip pavyksta smile.gif
Atsakyti
na, jei moliūgas lysvėj žalias ar melsvas, o ant stalo atsiranda kažkas oranžinio - galima ir nesusieti biggrin.gif Bet ananasą šiuolaikiniai vaikai tai jau pažįsta geriau nei moliūgą, tai apgauti bent pas mane - jokių šansų.
Atsakyti
Na gal reikėtų pagirti kulinarę, kuri moka pagaminti moliūgus, kad galvotų jog tai ananasas g.gif O jūs čia iš karto užsipuolat mirksiukas.gif mirksiukas.gif Nemokat apgaudinėti, laikas išmokt lotuliukas.gif
Atsakyti
taigis čia mes iš pavydo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 05, 21:52)
taigis čia mes iš pavydo  smile.gif

Aš taip ir supratau, kad ne iš geros širdies. Na tikros lietuvaitės lotuliukas.gif Aš irgi nekitokia irnesakyk.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif taigis nieko mandro, kubeliais pjaustyti moliūgai, kepti su žolelėm, o šalia lėkštėj tokiais pat kubeliais papjaustyti žali ananasai. Kas matėt kėptą ananasą? gal jis tikrai spalvą iš geltonos į oranžinę keičia g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif apsimečiau šlanga blush2.gif o ir diedulis buvo prigrasintas tylėt. Kaip kitaip vaikį moliūgais pamaitinčiau, jei tik pamatęs kratosi g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2013 11 06, 09:35)
lotuliukas.gif taigis nieko mandro, kubeliais pjaustyti moliūgai, kepti su žolelėm, o šalia lėkštėj tokiais pat kubeliais papjaustyti žali ananasai. Kas matėt  kėptą ananasą? gal jis tikrai spalvą iš geltonos į oranžinę keičia...Kaip kitaip vaikį moliūgais pamaitinčiau, jei tik pamatęs kratosi g.gif  biggrin.gif

Ananasas nekeičia spalvos nei troškintas, nei keptas orkaitėje, nei grilyje. Tuo labiau jų (moliūgo ir ananaso) minkštimo struktūros yra visiškai skirtingos.
Sutinku su vieno garsaus virėjo teigimu, kad moliūgas ne vien trintai sriubai tinkantis (su retoriniu klausimu lietuviams kaip gamina moliūgą, kad šeimose atsiranda antipatija moliūgui apskritai). Teko "ragauti" moliūgų košės pas pažįstamą- susisluoksniavusi, vandeninga, sūri masė (moliūgas, vanduo, druska). Jos dukra net atsisako ateiti valgyti, kai mama gamina tokį garnyrą. O pavaišinus jas koldūnais įdarytais moliūgu su čiobrelio sviestu- mergaitė paprašė įdėti dar išsinešimui.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 10:55)
O pavaišinus jas koldūnais įdarytais moliūgu su čiobrelio sviestu...

nuo šitos vietos prašom plačiau bigsmile.gif
Atsakyti
Na taip nėra dar toj mūsų Lietuvėlėj moliūgų valgymo ir gaminimo kultūros. O ir veisles kokias augina........ ką jau paskui ten iš jų beprigaminsi smile.gif bet man asmeniškai su moliūgų viskas tinka kas pikantiška. ir paprastai kepti su prieskoniais orkaitėj ir įvairiuose troškiniuose. Grikių košėje labai tinka. Bet va desertai nelabai man smile.gif bet gal dar kada kokį ir pabandysiu pagaminti. O vakar pasidariau paprastas obuolio ir moliūgų salotas su citrina ir medumi. Nugi super. nepriaugom mes dar iki kitų šalių lygio, kur moliūgus tikrai vertina. Pas mus jei pasiūlai moliūgą kam tai kratosi - kurgi dės tokią nesąmonę lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 11 06, 11:12)
nepriaugom mes dar iki kitų šalių lygio, kur  moliūgus tikrai vertina. Pas mus jei pasiūlai moliūgą kam tai kratosi - kurgi dės tokią nesąmonę  lotuliukas.gif

aš tai tikrai nepriaugau doh.gif Ir aplink nepažįstu nė vieno, kuris tokius gurmaniškus patiekalus iš moliūgo ruoštų, kaip kad Yerena kartais tarp kitko užsimena. Kas sako, kad mėgsta moliūgą, tai meniu apsiriboja sriuba ir koše.
Kaži, jei taip pas Yereną į svečius įsiprašius, ar suprasčiau, kokio dievško skonio iš tiesų yra moliūgas? mastau.gif mastau.gif
Atsakyti
jurginėlis, aš Jūsų nekritikuoju, bet galiu pateikti MB kaip pavyzdį: iki mudviejų susitikimo jis apeidavo lanku cukinijas ir tuo labiau moliūgus bet kokiu pavidalu, nes jo šeimoje jos buvo naudojamos bet kokiam patiekalui "užpildyti" sezono metu. Pirmas mano patiekalas su cukinija buvo visiems nuo vaikystės pažįstami blyneliai su šviežiais čiobreliais. Mūsų šeimoje juos valgome iki šiol su tzatziki padažu. Patiko jam taip, kad kepiau porą dienų iš eilės doh.gif Vėliau visokie apkepai, troškiniai, užkandžiai. Vakarojant su draugais būtinai turi būti sluoksniuotos tešlos suktinukai su kumpiu ir daaaaug cukinijų.
Šiemet gaminau lietuvišką uncle bens padažą (čia, SM, rastą)- man asmeniškai nepatiko: per riebu, trūksta skonio ir padažo struktūra košiška dėl tarkuotos cukinijos (iki šiol gaminau iš akies pagal sudėtį nuo Uncle Bens stiklainio, be cukinijų). Užtat cukinijos su paprika (irgi iš čia)- MB pasisiūlė ateinantį sezoną dalyvauti konservavime- jis gamina marinuotą jautieną šiame padaže su riešutais (apsirijimas).
Atsakyti