amba41, tiesa, actą mišrainei naudoju 5 proc. Kiekio nedidinau, rūgštumo užteko (bent jau mums).
QUOTE(saintlina @ 2013 11 06, 14:38)
1. Be jokios abejonės - reikia.
2.
3. O ką jūs šventėms ruošiat?....
1. Tešla koldūnams (atsiprašau už suklaidinimą- kiaušinių net nereikia):
500 g miltų
žiupsnelis druskos
50 g sviesto
300 ml verdančio vandens
Miltus persijoti, verdančiame vandenyje ištirpinti sviestą ir druską. Supilti mišinį į miltus, gerai šaukštu išmaišyti (atsargiai- karšta) ir minkyti ~3-4 min. Uždengus palaikyti ~10 min, kol paruošiamas įdaras. Kas naudojasi duonkepe- visus produktus sumesti į aparatą ir po 15 min išimti tešlos kamuoliuką. Formuoti ir įdaryti koldūnus (formos pagalba ar rankiniu būdu)- sumesti iš karto į verdantį vandenį arba sudėti į šaldiklį vėlesniam vartojimui.
2. Taip, bulgariška rože kvepianti uogienė
3. Konkrečių švenčių neišskiriu- mums mažytė šventė kiekvieną dieną. Yra patiekalų, kuriuos valgome tik vieną kartą metuose pvz. Kūčių vakarui gaminu džiovintų baravykų sriubą su perlinėmis kruopomis, kadangi žuvies nevalgau- sau gaminu suši, įvairias užtepėles, kepu daržovių paštetus. Būtinas tiktai Kalėdų atributas- Panetonne ir šokoladas su rožių žiedlapių įdaru (mėtinio
After Eight atitikmuo). O visi kiti 11 patiekalų šeimai- pageidavimų koncertas. Beje, kas sukasi virtuvėje, sutiks, kad šiais laikais neliko nieko tokio YPATINGO, šventiško, ko verta laukti ištisus metus: kijevo kotletas ant kiekvieno kampo, vytinti kumpiai, vaisiai, kepiniai ir pan.- viskas ranka pasiekiama kasdien. Užtat ir nesuku galvos ką įmantresnio pagaminus, gaminu tai, kas patinka ir skanu. Būna taip, kad MB pvz. tam tikrai progai paprašo kokių nors spagečių su pesto. Skanu ir paprasta
QUOTE(Para @ 2013 11 06, 14:42)
...Vietoj pomidorų padažo dedu
pomidorų pastą. Tada macniau gaunasi, daugiau pomidorų skonio. Šiemet į tą pačią mišrainę bandėm skirtingus prieskonius dėti. Į vieną dėjau
cinamono...
Pomidorų padažų vengiu, nes ten pridėta velniai žino ko. Visada naudoju pomidorų tyrę (
passata). Taip, spalva blankesnė negu kokios
Spilvos siūlomų pastų, nors teigia, kad nenaudoja dažiklių
Cinamonas priminė pernai ragautus pomidorus su svogūnais drebučiuose- kažkas nerealaus
QUOTE(NERA @ 2013 11 06, 15:06)
Yerena, o jūs lietuvė??/ Nes tokie patiekalai, nu tokie "nelietuviški"...
Nea

O patiekalai dauguma atvežti iš kelionių arba nužiūrėti kulinarinėse knygose su tam tikrais pakeitimais. Iš kelionių grįžtu su lagaminu pilnu skanumynų- gėrimų, sūrių, užtepėlių, prieskonių bei konservuotų daržovių. Vėliau telieka "atgaminti" ragautų patiekalų skonius.