Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

Prie to pačio šventiško posto- lapkričio 23 d. jubiliejinė data. Jubiliatas pageidauja patiekalo iš vieno puodo (atrodo net sandariai uždaromo g.gif ), ruošiamo virš laužo ~ 2,5 val (pavadinimo nepasakysiu, ragavome kalnuose- visiems patiko)- sluoksniais į tą didelį puodą dedama šoninė, bulvės, svogūnai, morkos, salierai, burokėliai (naudoju geltonus), savojos kopūstai, k.r. kumpis, prieskoniai ir alus. Tiekiama su grietine. Desertui nori kepto grilyje ananaso su ledais. Vat tokios mūsų šventės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 17:26)
1. Tešla koldūnams ...
2. Taip, bulgariška rože kvepianti uogienė  biggrin.gif
3. ... ir šokoladas su rožių žiedlapių įdaru (mėtinio After Eight atitikmuo).


1. Ačiū aciuks.gif
2. Aš tik pasitikslinu - tą uogienę irgi pati verdi?.. Bo pirktinė man labai odekoloną primena - niekaip nepatikėsiu, kad tokią gali dėt ant tokių patiekalų schmoll.gif
3. Ugu.. aišku.. šitą irgi patys gaminat..
Gal apsvarstytum idėja maisto gaminimo kursus suorganizuot? Aš staiga supratau, kaip stipriai vargsta su manim mano vargšė šeimyna..
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 17:46)
...patiekalo iš vieno puodo (atrodo net sandariai uždaromo  g.gif ), ruošiamo virš laužo ~ 2,5 val (pavadinimo nepasakysiu, ragavome kalnuose- visiems patiko)- sluoksniais į tą didelį puodą dedama šoninė, bulvės, svogūnai, morkos, salierai, burokėliai (naudoju geltonus), savojos kopūstai, k.r. kumpis, prieskoniai ir alus. ...


ačiū Dievui, nors kažkas pažįstamo biggrin.gif Tik alaus nepilam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 06, 18:56)
Aš tik pasitikslinu - tą uogienę irgi pati verdi?.. Bo pirktinė man labai odekoloną primena...
Ugu.. aišku.. šitą irgi patys gaminat..
Gal apsvarstytum idėja maisto gaminimo kursus suorganizuot?...

Uogiene aš jos nepavadinčiau- tiesiog žiedlapius reikia užpilti karštu sirupu ir palaikyti, kol jie atiduos savo aromatą. Man irgi atvežta rožių uogienė kvepėjo labai jau intensyviai- prastovėjo atidaryta ir galiausiai keliavo lauk. Naminės kvapas ir skonis kitoks, labai subtilus, bet tuo pačiu natūralus- kaip įkišus nosį į žydinčią bordine bordine, net aksominę rožę wub.gif Patiekalui pagardinti užtenka vos 0.5 a. š. šio mišinio. Kartais gaminu rožių skonio ledus- labai lengvas ir vasariškas desertas. O šokoladui su rožiniu įdaru naudoju džiovintą mišinį (sutrintą iki dulkių, tiesa, ilgai teko sukti galvą dėl šių lauktuvių iš Maroko sudėties): žiedlapiai, braškės, avietės, rožiniai pipirai, cukraus pudra. Pagrindas- plakta grietinėlė su želatina. Galima gamintis ir šokoladinius saldainius, bet man gražiau atrodo, kai kiekvienas paima savo "šokolado plytelę" minėtųjų After Eight storio ir valgo bigsmile.gif
Nepajėgsiu dar ilgiau kalbėti, tad kol kas tokia idėja manęs nežavi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 12:29)
jurginėlis, aš Jūsų nekritikuoju, bet galiu pateikti MB kaip pavyzdį:


yerena, viskas tvarkoj mirksiukas.gif
cukinijas visi pripažystam ir galim kramsnoti net ir žalias, o kur dar keptos, troškintos, visokios užkepėlės thumbup.gif
bet moliūgas mano vaikams-tai nesusipratimas, gražiai atrodo, bet nevalgomas, tad tokia apgaule tiesiog duosiu pajust jo skanumą, nes sakė, kad skanu, o kai pajus kad skanu-valgys ir su vardu moliūgas biggrin.gif
mes tikrai neturim tokio įpročio dar valgyt moliūgus, jie mūsų darže apsigyveno prieš kokius 5 metus ir pagrinde buvo naudojami sultims biggrin.gif

dėkui už idėją sviestui su čiobreliais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 18:26)
Būna taip, kad MB pvz. tam tikrai progai paprašo kokių nors spagečių su pesto. Skanu ir paprasta  mirksiukas.gif

Valio valio,šitus ir aš moku rolleyes.gif Nu,nors kažką ... ax.gif
QUOTE(saintlina @ 2013 11 06, 18:56)
Aš staiga supratau, kaip stipriai vargsta su manim mano vargšė šeimyna..

Tai jau patikėk kaip maniškiams su manim nuskilo blush2.gif Tu tai nors tortus kepi...
Nors šiaip tai valgosi pas mani moliūgai.Nieko aš neapgaudinėju, Kašpirovskio sugebėjimais irgi pasigirt negaliu,bet tai ten,tai šen po truputuką...užmaskuojant.
Man moliūgai skaniau nei cukinijos,tų žiemai net nelaikau...Užtat turiu krūvą aguročių-visai familijai dovanų Kalėdoms bus biggrin.gif Va tik kažkaip gražiau supakuot reiks...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 11 06, 20:21)
Užtat turiu krūvą aguročių-visai familijai dovanų Kalėdoms bus  biggrin.gif Va tik kažkaip gražiau supakuot reiks...


labai prašyčiau įmest įpakuotos dovanos foto biggrin.gif biggrin.gif Ot apsidžiaugs giminė lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 18:18)


aha, supratau, reiks tulpes mest lauk ir rožyną užsiveist unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2013 11 06, 20:53)
yerena, viskas tvarkoj mirksiukas.gif
...
dėkui už idėją sviestui su čiobreliais 4u.gif

Su tais apgaudinėjimais- MB iš savo šeimos išsinešė baimę paslėptiems krapams ir petražolėms (pradžioje tikrino VISUS patiekalus- turėjau įrodinėti, kad šių prieskonių net neliečiau gaminant). Tad susidūrus su tokia situacija visus daiktus patiekiu kaip yra...
Dėl sviestų- turiu pasidariusi įvairių (skirtingos formelės vis kitam skoniui. Jei nėra formelių- suformuokite pailgą dešrelę, atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais): čiobrelių, citrinų su čili (labai tinka prie paukštienos ir kukurūzų burbuolių), česnakinio su kalendrom, šalavijo. Ką mėgstate tą ir sumaišote.

QUOTE(saintlina @ 2013 11 06, 21:28)
aha, supratau, reiks tulpes mest lauk ir rožyną užsiveist  unsure.gif

Jūsų tulpės išgelbėtos- šiai uogienei tinka ir erškėtrožių žiedlapiai (tik rinkti ne šalia kelio!!!!). Galima naudoti ir baltus, tik tamsiai rožiniai suteikia sirupui gražios spalvos, nors kvapas vienodas abiejų.
Atsakyti
Aplamai fantastika sužinoti tiek naujo. Maitinimosi įpročiai yra tokie kokie yra, bet va atsiranda mūsų rate yerena ir taip norisi kažką pakeisti ar nors papildyti.
Pradžiai kokybiškų moliūgų veislės, o dabar išsirutuliojo ...
Na kol neišpašolvonino ( "pošiuol von" nepasakė) iš moliūgų temos, su pasimėgavimu skaitau. Apie svietelius kvapnius žinojau ir bandžiau, bet niekas mano pažįstamų rate nedaro ir primiršau.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 11 06, 23:01)
...ir taip norisi kažką pakeisti ar nors papildyti... Apie svietelius kvapnius žinojau ir bandžiau, bet niekas mano pažįstamų rate  nedaro ir primiršau.

Aš tai vadinu ne pakeitimu, o tiesiog gyvenimo palengvinimu: žolelių sviestai tikrai pagardina net paprasčiausius moliūgų kubelius ir sutaupo laiko, kai jo nelabai yra reikiamu momentu.

Dabar aš paklausiu- ar kuri bandė mūsų sąlygomis augintis sau plaušinę (iš dekoratyvinių moliūgų)? Lauke augalas spėja užauginti vaisius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 22:13)
Dabar aš paklausiu- ar kuri bandė mūsų sąlygomis augintis sau plaušinę (iš dekoratyvinių moliūgų)? Lauke augalas spėja užauginti vaisius?  g.gif

Bandžiau prieš kokį 10 metų, bet man neužaugo. Net neatsimenu kodėl - berods sėjau tiesiai į lauką, o reikėjo ant palangės paauginti. Vėliau buvo kiti rūpesčiai ir auginau labai mažai ką. Vėliau užmiršau apie plaušines.
Atsakyti
Ok, ačiū už atsakymą mirksiukas.gif pavasarį bandysiu.
Atsakyti
Dabar aš paklausiu- ar kuri bandė mūsų sąlygomis augintis sau plaušinę (iš dekoratyvinių moliūgų)? Lauke augalas spėja užauginti vaisius? g.gif
[/quote]
bandžiau ir aš bet taip pat nieko neišėjo
Atsakyti