Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(diuni @ 2013 11 07, 12:43)
blush2.gif o kokių prieskonių reik tam koldūnų įdarui...nerandu , pražiopsojau...ier kaip tą tešlą tiksliai gaminti su verdančiu vandeniu blush2.gif


tai tešlą plikytą daryt, kaip supratau. Užvirinti vandenį su sviestu, tada supilti miltus, išmaišyti, kiek pravėsus - suminkyti.
O įdarą irgi Yerena rašius - moliūgas keptas plius tarkuotas imbieras, muskatas, druska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 07 lapkričio 2013 - 12:52
QUOTE(saintlina @ 2013 11 07, 13:50)
tai tešlą plikytą daryt, kaip supratau. Užvirinti vandenį su sviestu, tada supilti miltus, išmaišyti, kiek pravėsus - suminkyti.
O įdarą irgi Yerena rašius - moliūgas keptas plius tarkuotas imbieras, muskatas, druska.

wub.gif o , dėkui tau...dabar jau man maždaug aišku...o tai skaitydama neradau... doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 07 lapkričio 2013 - 12:59
ai, tai ten įdaras buvo maždaug puslapiu anksčiau nei tešla smile.gif Užtat ir neradai. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
NU labai tie koldūnai suintrigavo. Palauksiu aviacijos atsiliepimų ir jaučiu reiks pabandyti rolleyes.gif Nors ir be to kvapnaus sviesto(nėr čia ko prie"prabangos" pratinti smile.gif ). Tik man neaišku, ta pakepintą moliūgą malti, blenderiuoti ar ką daryti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NERA: 07 lapkričio 2013 - 13:27
Merginos, pilną receptą patalpinau čia
NERA, minkštimą sutrinate šakute, bulvių grūstuve, šaukštu, blenderiu, kombainu- ką turite tą ir naudojate. Galutinis variantas- vientisa oranžinė kvapni masė (kaip bulvių košė). Jei patinka, galite įmaišyti pakepintų svogūnų, šoninės, kumpio gabaliukų, žalumynų, vienu žodžiu- ką valgote tą ir maišote.
Atsakyti
g.gif
[right-->
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 23:1

Dabar aš paklausiu- ar kuri bandė mūsų sąlygomis augintis sau plaušinę (iš dekoratyvinių moliūgų)? Lauke augalas spėja užauginti vaisius? g.gif
[right)


As pries kazkiek metu bandziau, nes irgi norejau tu plausineliu, jas l.megstu, tai pasejau tuo paciu laiku kaip ir cukinijas , sudygo ir augo , bet uzaugo tik 1 kazkodel ir tik agurko nedidelio dydzio ir prinoko, bet nemokejau toliau kaip apdorot. Kazkur pasiskaiciu radau, kad labaisudetingas procesas ir daugiau nebeauginau.
Yerena, tikrai jums uzaugs, 100% garantuoju ir kita sezona butinai pasidalinsit patirtim 4u.gif
Atsakyti
Jei leisit, įkišiu trigrašį smile.gif Moliūgas pas mus vos ne kaip pagrindinė daržovė, visaip galima padaryt. Ir trintos sriubos, ir pyragams, uogienėms, biskočiams, blyneliams. Ilgai neišsilaiko pas mus rūsy, tai pačius didžiausius supjaustau saldainiukams, išdžiovini džiovyklėj,nerealu, daug sveikiau už saldainius. Pabandykit, vos spėji džiovint, nepasidalinam smile.gif
O ar bandėt cukinijų blynelius su rūkyta lašiša? Čia, aišku, ne maisto tema, bet gal kam įdėjų daviau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 11 07, 14:34)
...bet uzaugo tik  1 kazkodel ir tik agurko nedidelio dydzio ir prinoko, bet nemokejau toliau kaip apdorot. Kazkur pasiskaiciu radau, kad labai sudetingas procesas ir daugiau nebeauginau.
Yerena, tikrai jums uzaugs, 100% garantuoju ir kita sezona butinai pasidalinsit patirtim 4u.gif

Procesas nesudėtingas, reikalingas tik pastovus ir aukštesnės temperatūros režimas: džiovinamas visas "moliūgas", vėliau atsargiai išdarinėjamas- odelė ir minkštimas su sėklom lauk, tas tinklelis skalaujamas ir pilnai išdžiovinamas.
Ne viskas priklauso vien nuo augintojo- šiltos vasaros negalime užsakyti...
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2013 11 07, 14:37)
O ar bandėt cukinijų blynelius su rūkyta lašiša?

Ir būtinai grietinės šaukštelis ant blynelio thumbup.gif Tik vietoj rūkytos lašišos šeimyna valgo sūdytą (pagal skandinavus- su garstyčiomis ir degtine).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 07 lapkričio 2013 - 13:44
yerena 4u.gif dėkui už tikslų receptą...

o , aš labai mėgstu cukinijų blynus...o su lašiša nėr bandžius. o kaip ta lašiša į blyną dedama ar kaip ax.gif
Atsakyti


QUOTE(diuni @ 2013 11 07, 14:56)
yerena 4u.gif dėkui už tikslų receptą...

o , aš labai mėgstu cukinijų blynus...o su lašiša nėr bandžius. o kaip ta lašiša į blyną dedama ar kaip ax.gif

cukiniją sutarkuoji. Paprasti blyneliai, tik įdedi lašisos smulkintos, prieskonių, kas ką mėgsta.
Atsakyti
Mūsų šeimoje lašiša patiekiama ant kiekvieno blynelio atskirai. Iškepti blyneliai (dar šilti) pagardinami šaukšteliu grietinės ir ant viršaus po permatomą susuktą sūdytos lašišos gabaliuką. MB dar užberia kaparėlių.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 06, 21:28)

.... ir rožyną užsiveist  unsure.gif



užteks ir vienos mirksiukas.gif

http://www.rozes.lt/...-de-rescht.html

kokia skani moliūginė tema thumbup.gif

man šeima papriekaištavo, kad kasdien moliūgai kur nors lotuliukas.gif , bet atsimušiau - rudens-žiemos sezono daržovė, kasdien ar kas antrą dieną keičiasi moliūgo veislė ar /ir patiekalas..
beje, kur reikia moliūgų tyrės, tai pasiteisino bandymas pašutint moliūgą mikrobangėj 15-20min max režimu (nors šiaip mikrobangės maisto gamybai nepraktikuoju).

Ačiū Verenai ir visoms už idėjas.

Ne į moliūgų temą blush2.gif Klausimėlis dėl prieskoninių žolių - jau šiuo metu saulės mažai ir šviežios žolės neturi to saulėje ir karštyje išskiriamo aromato, bet gal dar verta pabandyt ir dabar pasiruošt aromatinio sviestelio, nes puikiai žaliuoja salierų lapai, petražolės, daugiamečiai laiškiniai svogūnai, kalninis dašis......... g.gif
Atsakyti