Vaikas valgė su varške bet man tai net nepasakyusiu kurie skanesni..... nu bais abu patiko
ačiū Yerenai už nuostabių virtinukų receptą
vieną ydarą dariau maišiau varškę su kepto moliūgo tyrele. Varškės dėjau daugiau nei pačio moliūgėlio, dar prieskoniukų įdėjau. Suuuuper gavosi. Kitą dariau keptą trintą moliūgą, česnako šiek tiek, muskato ir imbiero šaknelės. Šiek tiek irgi įtarkavau sūrio. Irgi suuuuper skonis. Tas imbieras taip įdomiai atsiskleidžia.......
Vaikas valgė su varške bet man tai net nepasakyusiu kurie skanesni..... nu bais abu patiko
vaikui pasakiau kad dėjau moliūgą bet nebrokijo, viską susikimšo ir dar paprašė
išties prie šio patiekalo tikrų tokie pagardinti sviestukai. Bet tiko ir paprastas šiuo atveju. Bet kai ateis kiti metai tai jau prisiruošiu aš ir sviestuko
Vaikas valgė su varške bet man tai net nepasakyusiu kurie skanesni..... nu bais abu patiko
Avijacija, kad nėra už ką
Tešla patiko?
QUOTE(yerena @ 2013 11 07, 21:02)
labai. Nes man tai baisiausias dalykas kepiniuose kai reikia miltus barstyti. O šiai tešlai nieko tokio nereikia. Pradžioj stalą vos aliejumi pavilgiau su delnu ir viskas. Iš tokios tešlos koldūnus galėčiau kiekvieną dieną gaminti
Alyvuogių aliejus pilnai nesustingsta šaldiklyje- taip gražiai neišimsite, kubelis bus minkštokas...Tuo labiau kameroje nevyksta aromatinių medžiagų perdavimas aliejui. Kur kas racionalesnis sprendimas- įsigyti kokybiško aliejaus, turėti šviežių žolių ir paskirsčius skystį į keletą mažesnių buteliukų sukaišioti į juos prieskonius. Visada turiu čili aliejaus (su laiku tampa oranžiniu), bazilikų (fermentuojasi), rozmarino, citrusų, česnakų (irgi fermentuojasi, gali nušauti buteliuko dangtelis) ir čiobrelių aliejaus. Pvz. čili pagardinu moliūgų kubelius, apšlakstau šviežias salotas, prie viertinukų tiktų keletas lašų čiobrelio ar baziliko aliejaus
QUOTE(yerena @ 2013 11 08, 12:05)
..Tuo labiau kameroje nevyksta aromatinių medžiagų perdavimas ....
O tai žolelių sviestą Jūs ne kameroje laikote? Ar sviestui šis teiginys jau negalioja?
rim, sviestui naudojate šviežias trintas žoleles, jų sultis ir trintą lapelių masę iš karto tolygiai paskirstote kambario temperatūros svieste. Su aliejumi kitaip- sudedate augalus, pilate aliejų ir į kamerą. Aliejus esantis toliau nuo pjūvio vietos neturės nei kvapo, nes nespėjo būti prisodrintu, nes lapelis jau užšąlo.
Sviestą laikau šaldiklyje.
Sviestą laikau šaldiklyje.
QUOTE(Oli_vija @ 2013 11 08, 15:51)
Ar aromatinius aliejus laikote kambario temperatūroje? ar šaldytuve?
Aliejus laikau 250 ml ir 500 ml šviesaus stiklo buteliukuose, uždaromi kamščiais, virtuvės spintelėje. Česnakus mirkau 3 savaites, vėliau perpilu švarų, be nuosėdų ir skiltelių aliejų į jo nuolatinę tarą. Buteliukai ištuštėja ~ per metus (nuo vasaros iki vasaros).
Pirmą kartą kamštis nušovė ir aliejus putodamas išsipylė spintelėje
QUOTE(Oli_vija @ 2013 11 08, 14:51)
Ar aromatinius aliejus laikote kambario temperatūroje? ar šaldytuve?
nes česnakai užpilti aliejum šaldytuve - bando išsiveržt iš užsukamo stiklainėlio...
nes česnakai užpilti aliejum šaldytuve - bando išsiveržt iš užsukamo stiklainėlio...
Džiovintą, sausą medžiagą naudojant niekas nerūgsta
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 11 08, 16:18)
Su čiliais, čiobreliais, raudonėliais - taip pat...
Šitie personažai buteliuose švieži mirksta aliejuje nuo jų surinkimo (~liepą ir rugpjūtį)- niekas nevyksta, tik nuo žolelių aliejus įgauna žalią atspalvį. Vat šviežias česnakas ir bazilikas- taip, putoja, užtat po tam tikro laiko nupilu ir laikau jau puikiausiai juos be priedų.
QUOTE(yerena @ 2013 11 08, 15:24)
Šitie personažai buteliuose švieži mirksta aliejuje nuo jų surinkimo (~liepą ir rugpjūtį)- niekas nevyksta, tik nuo žolelių aliejus įgauna žalią atspalvį. Vat šviežias česnakas ir bazilikas- taip, putoja, užtat po tam tikro laiko nupilu ir laikau jau puikiausiai juos be priedų.
Deja, patirtis rodo priešingai, švieži rūgsta. Bei užpilimui geriau naudoti plonasienes čilių veisles.





