Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

o ką iš likusio sirupo darot?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 16, 21:27)
o aš, kaip nekeista, atradau, kad mano nežiniukas labai skanus žalias  biggrin.gif  Jau ketvirtį sužiaumojau  biggrin.gif

Nu,sekasi gi tau irnesakyk.gif Ir koks skonis:riešuto,kaštono,muilo?Gal galima būtų potograpiją kokią,a?Prapjauto moliūgo vidaus,išorės ir žiaumojamo-gal Yerena padės atrinkt,o gal ir kitos augina kažką panašaus...
Atsakyti
merginos, o naples long kam geriausia naudoti?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 10 17, 11:09)
Nu,sekasi gi tau irnesakyk.gif Ir koks skonis:riešuto,kaštono,muilo?Gal galima būtų potograpiją kokią,a?Prapjauto moliūgo vidaus,išorės ir žiaumojamo-gal Yerena padės atrinkt,o gal ir kitos augina kažką panašaus...


sudėtinga palyginti - pastarųjų dviejų nesu ragavus biggrin.gif Yra kažkas panašaus į riešutą. Potograpiją buvau įdėjus, Yerenai irgi sunkoka buvo atsirinkt.
Užtat sužinojau tiek, kad čia iš tų sėklų, kur pavasarį mergiotė iš Ispanijos buvo atsiuntus. Kadangi maniau, jog tai Muscade de Provence, jų ir ieškojau darže. Neradus nutariau, kad neužaugo jie pas mane. O dabar gavau moliūgiuką iš vienos dalyvės, su kuria tom sėklom buvau pasidalinus. Na moliūgai lygiai tokie pat. Tai arba tie ispanai visai ne provansiški buvo, arba jie pasikryžminę jau čia pateko.
Kepti aš jų nebandžiau, bet žalius pažiaumot visai nieko. Netgi pagaunu save, kad traukia nueit į virtuvę atsipjaut gabalėlio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 17, 11:57)
Netgi pagaunu save, kad traukia nueit į virtuvę atsipjaut gabalėlio  biggrin.gif

Priklausomybė atsiranda?
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 10 17, 12:04)
Priklausomybė atsiranda?


tiksliai blink.gif Kaži, su kuo jis ten pasikryžminęs g.gif
Papildyta:
QUOTE(Modeen @ 2013 10 17, 09:00)
o ką iš likusio sirupo darot?


mano tai diedas mėgėjas visokiais sirupais vandenį saldint, sunaudoja ir šitą tam reikalui.


Ai, mergai, vynas iš arbūzų - niekam tikęs. Nebegadinsiu daugiau arbūzų šitam reikalui. Nu bet būsiu pabandžiu ir kitais metais žinosiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 17 spalio 2013 - 12:27
QUOTE(Modeen @ 2013 10 17, 12:20)
merginos, o naples long kam geriausia naudoti?

Labai paanasus i Lunga di Napoli. Man jis tiko visur-sriubos, troskiniai, apkepai ir pan.

QUOTE(saintlina @ 2013 10 17, 13:25)

Ai, mergai, vynas iš arbūzų - niekam tikęs. Nebegadinsiu daugiau arbūzų šitam reikalui. Nu bet būsiu pabandžiu ir kitais metais žinosiu  smile.gif

Paantrinsiu kad is arbuzu ir uogiene niekam tikusi, praeitais metais bandziau schmoll.gif

Yerena, kuom iskirtinis muskatiniu moliugu kvapas?
Pirmakart gyvenima meginau Butternut, viriau sriuba, tai man nepatiko, kaip bulviene kokia gavoso, o dar panasiau i suvirusia zirniene doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2013 10 17, 12:20)
merginos, o naples long kam geriausia naudoti?

QUOTE(matuke @ 2013 10 20, 14:48)
Labai paanasus i Lunga di Napoli. Man jis tiko visur-sriubos, troskiniai, apkepai ir pan.
Paantrinsiu kad is arbuzu ir uogiene niekam tikusi, praeitais metais bandziau  schmoll.gif
Yerena, kuom iskirtinis muskatiniu moliugu kvapas?
Pirmakart gyvenima meginau Butternut, viriau sriuba, tai man nepatiko, kaip bulviene kokia gavoso, o dar panasiau i suvirusia zirniene  doh.gif

Long of Naples tai tas pats Lunga di Napoli (pavadinimas skirtingomis kalbomis). Mes spaudžiame sultis, nes labai dideli moliūgai laikyti prapjautus.
Dėl uogienės iš arbūzų- esu dariusi iš arbūzų "poodinio" žaliojo sluoksnio- labai patiko thumbup.gif
Pvz. Melonowa Zolta yra saldoko skonio, labai kvepia melionais. Muskatiniai prapjauti turi savotišką (kai kam gali ir nepatikti), malonų muskatinį aromatą, minkštimas sultingas, saldokas. O sriuba turėjo būti trinta ar išlikti gabaliukais? Gal prieskonių buvo per mažai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 20 spalio 2013 - 15:32
QUOTE(saintlina @ 2013 10 17, 13:25)
Ai, mergai, vynas iš arbūzų - niekam tikęs.

A,tai įsivaizduok koks burokėlių vynelio skonis tada g.gif Bandyk iš melionų kitąmet.
QUOTE(matuke @ 2013 10 20, 14:48)
Pirmakart gyvenima meginau Butternut, viriau sriuba, tai man nepatiko, kaip bulviene kokia gavoso, o dar panasiau i suvirusia zirniene  doh.gif

Matai,o man iš Butternut sriuba patiko g.gif Ir šiaip jis toks tinkamas daug kur,tik kad baisiai nederlingas,bent tas Waltham.Nors iš krakmolingesnių man skaniau sriuba ir aš ją tik trintą verdu,ne jokiais gabaliukais ir be jokių bulbių,morkų ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 10 20, 17:03)
A,tai įsivaizduok koks burokėlių vynelio skonis tada  g.gif Bandyk iš melionų kitąmet.

Matai,o man iš Butternut sriuba patiko  g.gif Ir šiaip jis toks tinkamas daug kur,tik kad baisiai nederlingas,bent tas Waltham.Nors iš krakmolingesnių man skaniau sriuba ir aš ją tik trintą verdu,ne jokiais gabaliukais ir be jokių bulbių,morkų ir t.t.



Man asmeniškai irgi patiko Butternutas..... 3 daigai , 11 štukių moliugėliu nuo 1,5 iki 2,5 kg. Vieną nukniso pelės , darže šoną pragraužė , supuvo. Reikia dalintis smile.gif O skonis super - ir man viskam tiko , aišku saldžių pateikalų iš jo negaminau . Iki šio rudens galvojau, kad moliūgas yra molūgas ..... Pasirodo yra skanių molūgų smile.gif
Ir visiškai nepatiko MUSCADE DE PROVENCE, viena teko prapajauti nes ėmė gest, nemenkas apie 10 kg..... Turi saldumo žalias - tai bandžau pakept orakitej su rudu cukrum..... cukrinio runkelio skonio , neimanoma valgyt . bet čia man smile.gif ir sultys is jo šeipsau .... aišku, kad dar galutinai nesubrendęs, nei spalvos pakeitęs , ir sėklos tuščios. galutinai neužaugęs, todėl ir ėmė gest . Gal ir skonį būtų geresnį įgavęs. matyt pas mus jiems per šalta.... Jo skonis prastesnis už rusiška "ZIMNIJ SLATKIJ ", kur iš vieno pakelio išaugo 3 spalvų moliūgai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 20 spalio 2013 - 18:19
QUOTE(adija5 @ 2013 10 20, 16:03)
A,tai įsivaizduok koks burokėlių vynelio skonis tada  g.gif Bandyk iš melionų kitąmet.


gal geriau nei įsivaizduot nebandysiu..
O melionų pas mane tiek neužauga, geriau suvalgysiu neperdirbtus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2013 10 20, 19:18)
...Ir visiškai nepatiko MUSCADE DE PROVENCE... matyt pas mus jiems per šalta....

Jiems pas mus ne per šalta- spėja užaugti vaisius ir subrandinti sėklas, o jei sodinti į daržą daigais- išlošiama laiko bei apsaugoma nuo pavasarinių šalnų.

Šiemet turėjau "staigmeną" darže- iš rudens nuo Muscade pabandymui pasėjau keletą sėklų. Ir ką- pavasarį kai žemė atšilo, turėjau jau du užgrūdintus daigelius, nors nesitikėjau, kad išbus per žiemą tos sėklos daigios. Užsimezgę 5 moliūgai pradėjo keisti spalvą dar lysvėje.
Atsakyti