Įkraunama...
Įkraunama...

Magnolijos medis

Augs Kaune ir nedengta, ne nebent labai vėjuota vieta. Žiemos vėjai nušaldo.
Aš gyvenu Utenoje, tai jau čia šiaurės rytai, turiu dvi magnoliukes.Viena auga jau gal 8 metus. Nenušalo, nes vis nedrįstu palikti nedengtos.Kita baltukė, gal 0.6 m aukščio. Regis gyva ax.gif . Žiedų dar nesitikiu sulaukti, baisiai mažiukė.
Baltukę pirkau Juragių medelyne. Šiemet taikiklyje geltona ax.gif. Šitos iš viso thumbup.gif Nei vienos pavadinimo nežinau, nes pirkau tik savo džiaugsmui.
Pažiūrėkit ten, internetiniam tinklalapyje, turi visokiausių.
Atsakyti
QUOTE(Aidos @ 2016 04 09, 22:50)
Ar galit kuri parodyt kaip siuo metu atrodo jusu magnolijos ir ju ziedai? Kazko speju,kad maniskes ziedai neatlaike ziemos  verysad.gif

Atsakyti
user posted image

Aidos, atsakau į jūsų klausimą.Šiuo metu mano magnoliukė atrodo taip. Žabarų krūva, nėra ką rodyti. irnesakyk.gif Bet gyva, sukrauti žiediniai pumpurai, vadinasi žydės. Pavadinimą numėčiau, ar tai Rubby, ar tai Sjuzan. Kažkas iš mergaitiškų vardų.
Genėjimo nemėgsta, bet vis pageniu viršunytes. Laikau maždaug savo ūgio, nes paskui nepasieksiu dangstyti.
Atsakyti
lotuliukas.gif ash Juragiu medelyne ir pirkau wink.gif nusizhiurejau dar viena.bet jai vieta paruosht reikia. Pas mane auga viena magnolija vakarineje namo puseje. Atlaiko shiaurinius vejus, nes niekas ju neuzhstoja. Kiemas erdvus stovi vienintele. Tik rytu vejo negauna. Bet ja paveldejom pirkdami nama tad rushies nezhinau sad.gif medzhiui jau virsh 10m. Zhydi shvelniai rozhine spalva i krashtelius nubaltuoja.. bet kartais buna,kad zhiedeliai prazhysta parudave sad.gif nedailus.. manau gal kad kai numeta zhiedai savo kevaliukus -pashala esant minusui? Bet chia tik spejimas. Nesugalvoju kitos priezhasties g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 04 18, 19:10)
Aidos, atsakau į jūsų klausimą.Šiuo metu mano magnoliukė atrodo taip. Žabarų krūva, nėra ką rodyti. irnesakyk.gif Bet gyva, sukrauti žiediniai pumpurai, vadinasi žydės. Pavadinimą numėčiau, ar tai Rubby, ar tai Sjuzan. Kažkas iš mergaitiškų vardų.
Genėjimo nemėgsta, bet vis pageniu viršunytes. Laikau maždaug savo ūgio, nes paskui nepasieksiu dangstyti.

Bet kiek daug žiedų bigsmile.gif na pas mane ne tiek daug,visgi pirmi metai auginu,bet berods žiedų išvaizda ir stadija tokia pati,tai galiu atsipūsti. Ačiū už atsakymą,ramiau pasidarė 4u.gif
Atsakyti
X-iuke, mano manoliukės ta pati bėda. Pražysta, po kelių dienų pradeda ruduoti žiedai. o jei lietaus pagauna, tai iš vis kaip šiukšlių krūva atrodo doh.gif .Tik iš toli to nesimato lotuliukas.gif Čia veislės savybė. Atspari LT sąlygoms, bet va kokie minusai. Baltukė turėtų neruduoti, bet va 5-9 zona. Jei paspaus kada žiemą iki - 30, jos nebeliks. Nesusilaikiau, rizikuosiu. Kol galėsiu dengeliosiu.
Atsakyti
Auginu tinkamas vidurio Lietuvai japoninę ir žvaigždinę, tai japoninė jau ruošiasi skleistis, žvaigždinės vienas žiedpumpuris nušalo arba sužeidžiau dengdama (ji dar maža). Kaune.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daisoja: 19 balandžio 2016 - 07:09
QUOTE(X-iuke @ 2016 04 18, 21:29)
lotuliukas.gif  ash Juragiu medelyne ir pirkau wink.gif nusizhiurejau dar viena.bet jai vieta paruosht reikia. Pas mane auga viena magnolija vakarineje namo puseje. Atlaiko shiaurinius vejus, nes niekas ju neuzhstoja. Kiemas erdvus stovi vienintele. Tik rytu vejo negauna. Bet ja paveldejom pirkdami nama tad rushies nezhinau sad.gif medzhiui jau virsh 10m. Zhydi shvelniai rozhine spalva i krashtelius nubaltuoja..  bet kartais buna,kad zhiedeliai prazhysta parudave sad.gif nedailus.. manau gal kad kai numeta zhiedai savo kevaliukus -pashala esant minusui? Bet chia tik spejimas. Nesugalvoju kitos priezhasties  g.gif

Parudavę žiedai, tai problema anksti žydinčių magnolijų. Viena populiariausių Magnolia soulangeana. Ji žydi anksti, bet ir nušala dažnai . Ar tik ne tokia pas jus?
Atsakyti
Va maniškės pumpuras. Man nepatinka,kad kažko lyg juodas toks blush2.gif aišku,aš kai pirmakartė tai nelabai žinau. Čia visos tokios ar negerai kažkas? g.gif

user posted image

Atsakyti
Magnolijų visų pumpurai tokie, sakytum negyvi ar nesveiki.Geriau įsižiūrėjus matosi pūkuotas lukštas, visi magnoliukių pumpurai kaip su kailinukais. Todėl nebijo pavasarinių šalnų. Aišku ne visi pumpuriukai prasiskleidžia, būna ir nukrenta, gal vėjas pagairino.
Svarbiausia gyva sulaukė pavasario.Ne šiemet, tai kitamet žydės, svarbu kantrybės turėti.
Neseniai grįžau iš Vokietijos.Nu ten magnolijos doh.gif Aukštumo po 5 m, žiedų krūvos, medis per visą sklypą doh.gif Nors laisvos žemės ten po kelis arus.Vos nagų nenusikramčiau iš pavydo. lotuliukas.gif Suprantu, vistiek pas mus tokios neužaugs, per šalta, ale pavydėti juk galima mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 19 balandžio 2016 - 10:52
Aš žiūrėjau Airijos dendrologės video apie žvaigždinę magnoliją. Supratau, kad reikia sodinti taip, kad negautų rytinės saulės spindulių, nes jeigu apšalę žiedai po šalnos, tai nudegina... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidos @ 2016 04 19, 10:42)
Va maniškės pumpuras. Man nepatinka,kad kažko lyg juodas toks  blush2.gif aišku,aš kai pirmakartė tai nelabai žinau. Čia visos tokios ar negerai kažkas?  g.gif

user posted image

Gal pas jus su tamsiais žiedais magnolija? Mano Genie kaip tik su tokiais, beveik juodais pumpurais, o žydi tamsiai bordine spalva.
Atsakyti