tai gali buti liga, bet jau siemet neverta puksti. kita met su fungicidais nuo demetliges galite nupurksti keleta kartu. jei yra aplink kitu augalu linkusiu sirgti tomis ligomis tai jie ir uznese sia liga.
QUOTE(Kristuks @ 2016 09 30, 09:26)
Žemė aplinkui tokia kieta, net dulkės kyla, ir daug giliukų prikritę,
Tai ką, ten ąžuolas auga?
Na jei taip, tai žinokite, kad ąžuolas naikina aplink augančius.
Žemę turi b9ti puveninga, o ne kieta ir dulkanti.
Sveika. Gyvenu 5 a, šalcio zonoje, todėl savo magnolijas dengiu. Tiesiog atsargiai su virvės pagalba suglaudžiu medelį, apvynioju keliais sluoksniais agro plėvelės, ant jos eglišakes.Dabar dengti anksti, iššus.Pradedu dengti,kai temperatūra būna -5,- 7 laipsniai. Magnolijoms labiausia kenkia ne šaltis, bet kai šąla sausai su stipriu vėju.
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 11 03, 16:39)
Sveika. Gyvenu 5 a, šalcio zonoje, todėl savo magnolijas dengiu. Tiesiog atsargiai su virvės pagalba suglaudžiu medelį, apvynioju keliais sluoksniais agro plėvelės, ant jos eglišakes.Dabar dengti anksti, iššus.Pradedu dengti,kai temperatūra būna -5,- 7 laipsniai. Magnolijoms labiausia kenkia ne šaltis, bet kai šąla sausai su stipriu vėju.
Dėkoju uz patarimus

QUOTE(adatiene @ 2016 12 02, 10:32)
Aš niekada nedengiu. Mano magnolijai jau virš 10 metų. Nebuvo tokių šalčių, kad nušaldytų.
Jei ir lepesnė veislė, manau dengti dar anksti. Tegul pratinasi prie žiemos.
20C naktį dar nepranašauja. Tik 12 rodo, ber ir tai trumpalaikiai, o ne visai parai..
http://www.yr.no/pla...lnius/long.html
Šiandien pažiūrėjau savo Magnolijos Genie pumpurus sukrautus praeitą rudenį. Gaila, bet neatlaikė žiemos, nors šalia kiekvieno nušalusio pumpuro iš apačios auga po vieną ar du naujus pumpurus. Ji pas mane pasodinta praeitą pavasarį 7metų amžiaus (apie 190cm), pas mane pirma žiema. Specialiai nedengiau, kadangi medelis nėra mažas, todėl pagalvojau tegul pratinasi naujoje vietoje, bet turbūt pirmus metus reikėjo apdengti. Tik pasodinta pavasarį žydėjo ir vasaros gale puikiai žaliavo su žiedais. Galvoju kitais metais vėl nedengti, tegul grūdinasi.
Net pasiguglinau, nu grožis jūsų ta Genie. Gal vertėjo pasistengti.Juo labiau, kad ji pakeitė augimo vietą.Kiek girdėjau, magnolijos nemėgsta persodinimo.Dar priklauso kurioje šalčio zonoje gyvenate.Jei pamaryje, ir sklypas nevėjuotas, tai dengti nereikia.
Maniškės peržiemojo sėkmingai, ypač laukiu naujokės baltukės žydėjimo.
O dar labai norėčiau geltonais žiedais.
Maniškės peržiemojo sėkmingai, ypač laukiu naujokės baltukės žydėjimo.

O dar labai norėčiau geltonais žiedais.
Norius isigyti magnolija. Svarstau tarp dvieju: Galaxy arba Susan. Gal galit pasakyti +/- sju veisliu

Pirma atsižvelkit į augalo poreikius.
Man ,asmeniškai Galaxy gražesnė, nes Susan. turiu.
Pasiskaitykit ką siūlo Juragių medelynas, ten trumpai rašo apie jų priežiūrą.Maniškės abi iš ten.
Maniškė Susan auga gal per daug saulėtoje vietoje, todėl prablunka žiedai. Mano nuomone, tai vienintelis minusas.
Man ,asmeniškai Galaxy gražesnė, nes Susan. turiu.
Pasiskaitykit ką siūlo Juragių medelynas, ten trumpai rašo apie jų priežiūrą.Maniškės abi iš ten.
Maniškė Susan auga gal per daug saulėtoje vietoje, todėl prablunka žiedai. Mano nuomone, tai vienintelis minusas.