Na va, galiu ir aš pasipasakot įspūdžius - kol dar švieži. Gimdymas mano pirmas - palyginti su kuo neturiu, tai vertinsiu subjektyviai.
Priėmimas:
Buvau ten du kart. Iš vakaro priėmė maloniai, paklausė tonus, pažiūrėjo echoskopu vaisiaus vandenis ir paleido namo. Dar, kadangi nėštumas mano teoriškai patologinis (praktiškai - lengvas ir sklandus) - susitarėm, kad atvyksiu kelios dienos iki termino. Ir atsisveikinom.
Ryte jau atvažiavau su sąrėmiais kas 3 min. Matyt buvo visi baisiai užimti - kad mane tam apžiūrų kambary paliko vieną valandai. Pamiršo. Su visais sąrėmiais ir 8 cm atsidarymu. Kadangi man ten pabodo gulėt, tai aš visus aparatus nuo savęs nusiėmiau, nusprendus, kad jau gana.
Gimdykla:
Viskas nauja. Įrengta puikiai. Lova gimdymui žiauriai patogi. Kadangi pagimdžiau per valandą, tai nespėjo man nei epidūro padaryt, nei skysčių sulašint. Kažką nuo skausmo, tiesa, suleido į veną. Bet nuo jų man ne slausmą nuėmė, o juokas pradėjo imt. Kai jau prasidėjo gimdymas, į palatą sulėkė gal 5 žmonės. Kadangi viskas vyko greitai (stūmimas gal 5 min.) - tai visi buvo.
Palata:
Mokamų nebuvo, atsirado kitą dieną bet aš jau nebenorėjau. Palatoje buvome dviese. Palata didelė. Dviems palatoms dušas ir wc. Lovos ne tokios patogios pasirodė, bet pusė bėdos. Personalas buvo geranoriškas.
Bendrai paėmus labai didelį riebų pliusą uždėčiau medicinos paslaugoms. Iš anksto nesitariau, bet neturiu nei menkiausio priekaišto ten dirbančiam personalui.
Minusai:
- maistas tiekiamas toks, kaip ir kitiems ligoniams. T.y. nepritaikytas nei nėščioms, nei maitinančioms. Maistas skanus, bet jo per mažai. Valgoma tris kartus - 7:30; 12:30; 17:30. Nuo 17:30 iki 7:30 gali mirt badu. Nors esi maitinanti mama ir visą naktį esi ant kojų. Tai jau paprašykit artimųjų, kad parūpintų maisto.
- jei pieno bus mažai, mišinukus teks nusipirkt savo. Ruošitės jos irgi pačios. Virtuvėlės tam nėra. Personalas geranoriškai leidžia naudotis jiems skirta virtuve (virduliu). Šis minusas ne ten dirbančioms moterims, o valdžiai.
- Visą kitą irgi reikia turėti savo (paketus, palutes, patiesaliukus, pampersus, naktinius gimdymui ir pan.). Jei neturėsit - tikriausiai duotų. Bet kiekvieną kart primena, kad savo reik turėt.
Vis tik jei važiuojat medicininių paslaugų, o ne į viešbutį ar SPA - santariškes labai rekomenduoju. Bet jei dėl savo sveikatos abejonių neturite ir norite draugiškesnių gimdymo namų - tikriausiai kokiuose VGN Jums patiks labiau (kiek iš atsiliepimų girdėjau).