Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos paaugliams

Aš pati būdama paaugle patariu mėgstančioms fantastiką merginoms paskaityti Suzanne Collins Bado žaidynių trilogiją ("Bado žaidynės", "Pavojinga meilė" ir "Liepsnojantis įtūžis") Pavadinimai knygų tai tikrai apgailėtini, nes neatitinka angliškų, kurie yra tikrai superiniai, tačiau knygos puikios ir iš pat pradžių netikėjau, kad nenorėsiu išsiskirti su jomis.
Dar patariu paskaityti Lauren Oliver "Delirium. Meilės karštinė" ir jos 2 ir 3 dalis "Pandemonium" ir "Requiem" . Toms, kurios mėgsta tikrovišką fantastiką, meilę ir puikiai perteikiamus jausmus.
Toms, kurios mėgsta paprastas nuotykių ir meilės knygas patariu paskaityti Sarah Dessen "Nakties klajūnai". Nupirko man ją tėtis Kalėdų proga. Mama juokėsi, kad jis knygyne rinkdamas knygą praleido valandą, tačiau mano manymu, kad ta valandą buvo tikrai ne veltui, nes ši knyga buvo viena geriausių per mano trumpą gyvenimėlį skaitytų knygų.
Dar labai nuostabi knyga - Jenny Downham "Kol dar gyva". Labai jaudinanti, tikroviška istorija. Nemaniau, kad taip realistiškai galima perteikti leukemija sergančios mergaitės paskutinius gyvenimo metus, meile, tėvų jausmus žinant, kad jų dukros mirtis neišvengiama.
Ransom Riggs "Ypatingų vaikų namai" - nuostabi knygą visiems fantastikos mėgėjams. Priverčia pajausti įvairiausius jausmus. Tai knyga pilna paslapčių ir prisiminimų. Meilės draugams ir šeimai. Savęs atradimo knyga. Aš ją skaičiau vasarą, ošiant jūrai. Ji pasiliko mano širdyje.
Aš esu iš tų žmonių, kurie pamatę mylimą knygą visada ją paims, paglostys viršelį, pavartys puslapius. Juos vartant man suspurda širdis, akyse kaupiasi ašaros. Skaitant aš visada MATAU. Herojų gyvenimai tampa mano gyvenimu.
Todėl aš jums siūlau šias knygas, nes aš jas jaučiau smile.gif
Atsakyti
Būdama paauglė skaičiau Vinetu ir kitas knygas apie indėnus, manau, turėtų patikti ir dabar jaunam paaugliui.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 02 04, 16:23)
Būdama paauglė skaičiau Vinetu ir kitas knygas apie indėnus, manau, turėtų patikti ir dabar jaunam paaugliui.

Ir aš tokias tiesiog surydavau. drinks_cheers.gif Taipogi "Harka" ir tęsiniai.

Dar paaugliui gal patiktų apie piratus, keliones jūromis. Į šią kategoriją galbūt tiktų Džeko Londono "Jūrų vilkas", kažkuri iš šio autoriaus knygų apie aukso karštinę, tik pavadinimo nebepamenu, ar tik nebus "Smokas Belju".
Ir šiaip, juk yra labai daug klasikos nuotykinių kūrinių...
Žiulio Verno knygos - mokslinė fantastika, kai kurios knygos labiau link istorinio romano: Kapinto Granto vaikai, "Aplink žemę per 80 dienų", "20000 mylių po vandeniu", "Kelionė į žemės centrą".
A.Diuma knygos, pvz. "Grafas Montekristas" jau neminint jo garsiausių ekranizuotų romanų.
Tik su Diuma ir Vernu kartais reikia turėti kantrybės, pirmas iš daugybės charakterių linijų supina istoriją, antrasis - kiek pamenu, lengvai nuklysta į gamtos aprašymus.

O iš naujesnių laikų knygų nedaug galiu patarti. Brandesniam paaugliui gal "Prozako karta" patiktų g.gif

Atsakyti
Sveiki, daug kas rekomenduoja "rugiuose prie be dugnes" populiari, bet deja mano sunui 17 meciui, nepatiko sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irena_P: 05 vasario 2014 - 21:39
O aš ką tik perskaičiau L.L.Berg "Nesuterštasis miestas". Superinė knyga, kažkuo panaši į Vampyrų akademiją. Laukiu nesulaukiu antros dalies smile.gif smile.gif
Atsakyti
gal kažkiek pamokanti gyvenimiška istorija pasakojama knygoje
Marshall Alan. "Aš moku šokinėti per balas"
Atsakyti
"Aliaskos beieškant" - John Green, to paties autoriau "Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos". Mano dukrai patiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo algioshka: 23 birželio 2015 - 12:10
Laba diena merginos,

O as ka tik perskaiciau jaunos lietuviu rasytojos Rebekos Unos knyga "Atjunk". Jinai laimejo Almos Litteros organizuota konkursa (http://www.almalittera.lt/knyga/atjunk.html)

Knyga kaip ir paaugliams skirta, bet tiesa pasakius ir man, senai ne be paaugliai, labai gerai susiskaite. Nenoriu rasyti, kad tai fantastika, tai taip vadinama distopija. Nes kai pasakai fantastika, neretai zmones net nepradeda skaityti. Veiksmas vyksta ateityje, pagrindine veikeja 14mete Gryta, kuri niekaip nepripranta prie sistemos ir rekomendaciju. Realiame (fiziniame) gyvenime rekomenduojama kuo maziau emociju, judesiu, zodziu ir leitimusi. Bet "pilnai" gyventi: jausti, liestis, kalbetis, krykstauti - galima translaife.

Rekomenduoju paskaityti. Tikrai nesitikejau, kad taip idomu bus smile.gif
Atsakyti
gal yra kokia knyga paugliui apie tevus alkoholikus?
Atsakyti
Mano sesei yra 12, jinai skaito knygas kaip "Laiškai iš kapo" (Felicity Everett), Narnijos kronikas ir pan. Kažkas sakė apie knygas "Bado Žaidynės" ir kitas šios knygos dalis - manau, geriau yra pažiūrėti filmą. Harį Poterį skaityti galima ir jaunesniems, bet ten labai stora knyga - nežinau laugh.gif.


Jeigu reikės pagalbos išsirinkti knygas, paklauskite manęs smile.gif.
Atsakyti
Mano penkiolikinis sūnus perskaitė Conno Igguldeno romaną „Tyrų vilkas“. Sakė, kad geresnės knygos dar neskaitė. Pradžioj baugino, kad stora, bet kuo toliau, tuo skaitymo greičiai didėjo ir per savaitę ji buvo suryta. Tai istoriniais faktais paremta knyga apie mongolų vadą Čingischaną. Jam patiko knygos nuotykinis stilius, be jokių "gilių dvasinių psichoanalizių", kas "užknisa" kitose knygose. Turinys paprastas, siužetas įtemptas, daug kraujo... sake, kad išeitų geras filmas. Susipažino su mongolų tradicijom, gyvenimu, kovos būdais. Visiems savo klasiokams draugams rekomendavo...
Atsakyti
Vytauto Račicko "BALTOS DURYS" smile30x30.png
Atsakyti