QUOTE(given444 @ 2013 10 13, 22:53)
LABAI patiko tavo visas postas, istraukiau tik si fragmentai su kuriuo nesutikciau...
nemyli jo - nebutinai. anglai turi labai grazia fraze "i've got feelings for you..." taigi, manau, esant santykiams, esti ivairaus pobudzio jausmai, tam tikro tipo meile, nemanau, kad ilgalaikiai meiluziai kopuliuojasi tik lytiniais organais. tikrai ne.
dar. kodel manai, kad moterys, tokioj padety - tik guodzia save? oi dar ir kaip galima guosti save siekiant dirbtinai primesto visuomenes spaudziamos "zmonos" vaidmens. taip kad lygiai taip pat ir bunant zmona, ir ilgalaikeje partnerysteje - galima sekmingai save guosti.
dar. nemanau, kad tokiu moteru, kurios nori ateinancio draugo yra mazai.

ir ju daugeja. na kad ir as esu viena ju, ir tema apie tai buvau sukurusi gal iskelsiu kada vel i virsu. bet musu visuomene tokia dar - tokia moteri kai kurios isvadina ligone siuncia gydytis... (tarsi zmonoms jau nereikia gydytis), arba...pasveikina (ypac tos kurios daro ta pati.)
Manau, kad tai, ar moteris laiminga meilužiškuose santykiuose, ar guodžia save vardydama privalumus, priklauso nuo jos pačios. Atlikti tradiciškai ir kultūriškai neigiamai vertinamą vaidmenį nėra taip lengva, būti laiminga meiluže reikia tam tikrų vidinių savybių, leidžiančių spjauti į visuomenės normas ir tų normų atgarsį savyje, galbūt ir tam tikros situacijos - sakykim, tikrai lengviau būti meiluže po skyrybų, norint pertraukos nuo įsipareigojimų (ir tai, beje, nereiškia, kad vyro ir meilužės ryšys bus kažkoks "tuščias") nei kad esant netekėjusiai ir svajojančiai apie santuoką. Nemanau, kad procentiškai tokių meilužių labai daug, nes nėra tiek daug emociškai stiprių žmonių, tad ir sakau, kad didžioji dalis save tiesiog apgaudinėja.
Sutinku, kad žmona gali sėkmingai save guosti, pvz., kad esą tas statusas kažką nurodo ar suteikia saugumo - man asmeniškai, sakykim, netgi tas straipsnis labiau panašus į savęs guodimą (įžvelgiu agresiją meilužei, nors jai "dėkojama", ir toks dvigubumas mano akiai atrodo savęs apgaudinėjimas, ir tiek). Nors dabar pagalvojau, kad, ko gero, natūralu kiekvienam daugiau ar mažiau guosti save situacijose, kai "viena šikna negali užsėsti dviejų kėdžių", nes kiekvienoje situacijoje gali atsisukti į teigiamą jos pusę. Pvz., kai buvau netekėjusi ir "laisva", galėjau džiaugtis vienais malonumais, ir nebuvo prieinami kiti, dabar galiu džiaugtis kitais malonumais, ir užkertami keliai kitiems. Nepasakyčiau, kad vienas ar kitas statusas geresnis, geidžiamesnis, bet... rimčiau pagalvojus, esu linkusi matyti tiek viename, tiek kitame pliusus ir nesikoncentruoti į minusus. Kur čia riba, kai jau imi guosti save?