QUOTE(naitas @ 2013 10 26, 00:48)
na kai dagyvensit iki 3 - 4 klasės, tai pati pamatysit, kiek "padeda" tie dokumentai. Vaikas nėra mažiau neįgalus, bet patikėkit, kai dokumentų nėra, tai mokykla yra žymiai
įgalesnė
Jūs čia tik save guodžiat. Gyvenime viskas kitaip.
Buna kad iki tos 3 klases nieko ir nelieka

Aisku buna visokiu atveju, mano postas buvo tiesiog nenukabinti nosies, kad viskas gali buti kitaip ir geriau po metu ar dvieju nei dabar atrodo, o bet taciau pasijutau kazkaip isgvaltavota...
QUOTE(Alchemie @ 2013 10 26, 18:03)
As Aspergerio sindromo nebijau, ir sunus turi du draugus aspergeriukus, bet kam jam klijuoti tai, kuo jis nera

juolab, kad jei ir turi keleta autistiku bruozu, kuriuos turi ir vyras, ir mano tevas, tai dar nereiskia, kad jis autistas ar Astergeris..tiesiog manau, kad gamta padariusi tokia hipekompensacija, jei supratimas is klausos slubuoja, suvokimas is vaizdo dvigubai geresnis, tuo ir bandom padeti vaikui...bet matydama jo draugu aspergeriuku problemas, fiksacijas ir t.t. as dziaugiuosi, kad situ dalyku jis neturi, nes na dar ir lygis skirtingas buna..kai zinau, jog jo draugas negali eiti gatve, negali vaziuoti kita masina, nei jo tecio, kaip jam vargsui mokykloje sunku eiti koridoriais tarp vaiku

o vaikinui jau 14, jau nekalbant apie maisto probelmas...nesimaudo jokiuose naturaliuose vandens telkiniuose ir t.t.man mano vaiko bedos pasirodo mazos
Beje, as vaikysteje visada buvau balta varna, gal delto, kad be tevo augau, gal del to, kad Ciurlionkeje is viso buvau svetima...velia tik man drauges pasake, kad mano kitoniskumas buvo nesuvokiamas, bet ji suvoke apie 6-8 klase, kadas nenoriu buti kaip visi, turiu nuomone ir daznai galiu padeti,, butent delto, kad turiu nuomone
bet buvimas kitokia yra sunkus, kol tai netampa tavo stirpybe
As irgi buvau keista, ir vyras, todel nenuostabu kad turim keista vaika. Beja, irgi mastom vesti i Ciurlionke, tik mane nustebinot, kad ten issiskyrete nuo kitu? man kazkaip atrodo kad Ciurlionkeje visi vaikai meniskos prigimties, ten kaip tik turetu buti tolerantiskesne aplinka, ar as klystu?
Ta paraudoninta sakini noreciau net isisreminti, prasmingai parasete.
QUOTE(LisJa @ 2013 10 27, 15:30)
O man irgi tarpais darosi "neskanus" sitie pokalbiai. Nieko bloga, tik kazkaip...Na nezinau.
Yra tikrai VISOKIU autistuku. Yra ju ir su tikrai protiniais atsilikimais, yra ir labai protingu. Yra ir tokiu, ant kuriu paprastas zmogus net nepasaytu, kad sitas vaikas autistiskas, nes tiesiog nezinotu, kur ziuret., t.y vaikas gali buti labai nezenkliai sutrikimo paliestas, lygiai taip pat, kaip vaikas turintis vien tik "nekalbiuko" diagnozes, gali turet visa kruvele is to isplaukianciu problemu, kurios jau ji daro ne vien nekalbiuku... Tarsi slypetu tokia mintis- kas blogiau arba geriau: puikiai kalbantis dvimetis autistiskas vaikas, ar visai nekalbantis penkiametis "nekalbiukas"??? Na argi protingas toks klausimas arba tokia diskusija?

Manau tikrai ne. Negali but nei "geriau", nei "blogiau" juk, nes YRA KAIP YRA, kiekviena mylim savo vaika toki, koki ji turim. Tai kartais, kai kurios cia issakytos pastabos siektiek uzgauna sirdele (bent jau man). Ypac kai lyginamas vienas vaikas su kitu (t.y -pazistu viena autista, tai va-jis tooooksss jau annoooookss-sudetingas, o va mano nekalbiukas tai nepalyginsi ar pan.).
As ne bloguoju, tikrai ne.

Tiesiog kazkaip norejosi issakyt jausmus, kylancius skaitant situs pokalbius. Tikiuosi nieko neuzgavau.
Tikiuosi ir as neuzgavau, nes tiesa sakont ne to vedina parasiau....
QUOTE(Darlingkrbe @ 2013 10 28, 09:57)
Cia judesio terapija irgi ten pat, prie Petro Povilo b.? Negirdejau tokios...
Alchemie, o suzuki smuiko pamokos kur cia tokios?
Papildyta:
Is kur cia tokia teorija apie virsmus misriojo i protini?
Skamba kazkaip nelabai logiskai. Ir nesimetykite cia forume tokiais labai "mediciniskais" issireiskimais. Labai neetiska sakyciau
Niekuo as nesimetau