QUOTE(jsgute @ 2013 11 03, 23:52)
Paskaičiau apie Jūsų nusiteikimą prieš kelionę į Neapolį ir net susijuokiau pati sau. Panašiai aš su kolegėm galvojau apie Palermo Sicilijos saloje. Prisiskaitėm, kad nesaugu, kad viskas aptriušę, baisu, netvarkinga, kad mafijos lopšys....

Tačiau tai mūsų neatbaidė, o tik dar labiau viliojo

Ir gerai, kad surizikavom, nes Palermo praleidom superinę dieną, kurią iki šiol pamenu su malonumu
Ech kaip skaniai skaitos Tavo patrepsėjimai ir kaip gaila, kad jie jaun eina į pabaigą

Dėl Palermo, tai net neužkliuvo jis kažkaip dėl nesaugumo. O kiek mačiau reportažų ir pažįstami pasakojo, tai man pasirodė tikrai vertas dėmesio miestas.
Net mūsų Sorrente sutikti senučiukai vėliau pasakojo, kad buvo Palerme ir jiems labai patiko.
Būčiau nagus nusigraužusi, jei dėl neva pavojingo miesto būčiau atsisakiusi Neapolio. Nors mums teko pamatyti ir kitokį Neapolio veidą. Bet tikiu, kad daug suvaidino ir įteigta nuomonė apie pavojus.
Bet apie viską iš eilės.
Kol kas džiugiai nusiteikę einame pro vartus iš Dante aikštės.
Kelias atveda tiesiai prie Meno galeriją saugančių liūtų.

Seniai laikas pietauti. Pilvai vis labiau gurgia. Laikomės susitarimo ir sėdame į pirmą prieitą kavinę, tenkinančią savo kainomis.
Ji štai ten po tomis gelsvomis pavėsinėmis.

Nieko VIP neieškojome. Draugė užsisako rinkinį jūros gėrybių, aš - Margaritos picą.
Pica buvo šiaip sau. Bet būnant Neapolyje negalėjau jos neparagauti.
Pica nebrangi, gal 4 ar 5 eur. Bet sąskaitoje randame ir Coperto mokestį, ir 15 proc. priskaičiuotas už paslaugas.
Kaip bebuvo, už picą ir mažą alaus sumoku nepilnus 10 eur. Dar gauname po Neapolio žemėlapį.
Kavinukėje beveik valandą pailsinę kojas, sukame į priešais esančią galeriją.

Sukame į pasažą, kuris labai primena Vittorio Emanulle galeriją Milane.

Sekmadienis, parduotuvės nedirba, galerija visiškai tuščia. Galime niekieno netrukdomos mėgautis didelio pasažo grožiu ir didumu.

Išeiname į lauką.

Priešais - vienas svarbiausių Neapolio muziejų - Nacionalinis Archeologijos muziejus.