QUOTE(klaara @ 2013 10 22, 23:54)
Geras dėl tos senosios piligrimų gatvelės,nežinojau apie tokią Bet labai matyta pasirodė,reikės įdėmiau apžiūrėt savo foto,gal ir nežinodami ja pavaikščiojom..Klaidžiojot šiek tiek,tai ,žinok,čia Romos toks ypatumas kad dauguma bent kartelį "nugrybauja"

Dėl Trevi tai tikrai -neįsivaizduoju iš kur būtų galima "paimti" ten tą wow
Tikiu, kad ta senąja gatvele ėjote.

Nes kažkaip nori nenori į ją atsiduri. Mes irgi iškart į ją be jokių žiūrėjimų buvome pataikę, bet sugalvojome link bažnyčios žemiau nueiti, tada ir subludijome. Apie Via dei Coronari visam internete pilna info, dėl to ir užsikabinau ja pereiti.
O dėl nugrybavimų, tai aš visur nugrybauju.

Su mano orientacija nieko naujo. Tik smagiau.
QUOTE(ziulyte @ 2013 10 23, 09:51)
Trepsėk, Linole, terpsėk. Tikrai labai skaniai skaitosi
Jau buvau ir pamiršus ką toj Romoj mačiau. Tavo dėka viskas atgijo Būsiu nepopuliari, bet Trevi fontanai man labai patiko... gal dėl to, kad iki jų atsikasėm tik tamsiu paros metu. Padarė įspūdį ir minia, šurmuliuojanti aplink, ir gatvės artistai (jų ten buvo daug), ir tas žydrai žalias vanduo. Viskas man buvo įspūdinga

Mes labai nesigilindami kur einam tiesiog įvirtom į tą suspaustą erdvę, kurioje kaip kokiam katile virė tiek visko. Pasakiau wou

Smagu, kad prisiminimai atbudo.
QUOTE(jsgute @ 2013 10 23, 16:06)
Būsiu antra nepopuliari, nes man irgi šitas fontanas tikrai padarė didelį įspūdį
Ir ispaniškieji laptai patiko, nors žmonių ir ten galybė buvo

Apie ispaniškuosius laiptus netrukus papasakosiu. Man jie - meilė iš antro žvilgsnio.
QUOTE(vidiga @ 2013 10 23, 16:41)
kokie smagūs patrepsėjimai
Ačiū.
QUOTE(Thea! @ 2013 10 23, 03:02)
O kaip ten su Vatikano muziejum,dar eisit?

Labai laiku klausimas.

Kaip tik aptarinėjome sėdėdamos prie Trevi, ką darom su Vatikano muziejumi. Jei eime, tai jau reikėtų mikliai suktis, nes bilietų kasa tik iki 4 dirba. Svarstėm, kad jei einam į Vatikano muziejų, lieka nepamatyta pusė Romos. Be to nežinia, ar nebus eilės. Bet abi jautėm, kad Vatikano šiai dienai jau pakanka. taigi, vienbalsiai priimam sprendimą Vatikano muziejų palikti kitam kartui - gal kada nors.
O pačios judame link Tritono fontano.
Išeiname į plačią ir judrią Via dei Tritone gatvę. Eiti čia labai nepatinka, nes mažiausiai noriu girdėti nenustojamai lekiančių mašinų triukšmą. Ateiname iki didelės žiedinės sankryžos, kur stovi Tritono fontanas. O bet tačiau šis Bernini kūrinys aptvertas nepermatoma didžiule tvora. Turbūt remontas.

Nusivylimas, nes nieko nepešus vėl teks eiti bjauria gatve.
Tad traukiame prie dar vieno objekto - Ispanijos laiptų.
Norime kuo greičiau trauktis iš triukšmingos gatvės. Artimiausia gatvelė - Via Sistina. Žinau, kad verta praeiti šia gatve. Bet pagal žemėlapį ji turi išvesti į ispaniškųjų laiptų viršų. Aš susidariusi išankstinę nuomonę, kad laiptų grožis atsiskleidžia tik tada, jei lipi jais į viršų. Tad kenčiame triukšmą ir leidžiamės iki Via due Marcelli.
Mažumėlė ėjimo ir mes jau prie Piazza Mignalelli ir ispaniškųjų laiptų.

Dunda griaustinis, ima lyti.
Žmonės šitame mieste tuokiasi ir pirmadienį:

Vaizdas į aikštę prie laiptų - Ispanijos aikštę:

Kaip kažkas ir rašė, laiptai be gėlių. Jie įspūdžio visai nepalieka.
Be to dar ima lyti dideliais lašais. Traukiu skėtį, ir fotografuoju, Skėtis maskatuoja, nepataikau fotiko į dėklą, ant jo lyja. Dar į akis lenda rožių pardavėjas. Aš jam gal 3 kartus ne. O tas vis tiek lenda ir dar prieš pat akis atsistoja. Kad užblioviau tai užblioviau.

Ispanijos laiptais lipu pikta ir nusivylusi.