mano vakar:
2 skystai virti kiausiniai + rieke lasiniu+agurkas
sultinio su krapais, kepeneliu su morka ir agurku+rukyti lasiniai
vistienos-cukiniju kotletukai su keptom cukinijom ir agurku + rukyti lasiniai
siandien:
3 skysti kiausiniai+lasiniai
pietums bus vakariksiu kotletuku su cukinija ir pomidoru+grietine
vakarui salotos su vistiena
Mano manymu, rūkyti lašiniai tikrai nėra sveikas maistas...

Kas galite pasidalinkite kepenų pašteto receptu?

QUOTE(Basari'a @ 2013 10 18, 10:39)
Aš išverdu kepenėles (vištos) apie 0,5 kg ir 3 kiaušiniuis, viską sumalu, padruskinu, papipirinu ir vsio, paštetas gatavas. Galima ir blenderiuot. Kartais tokį darau: kepanėlės, plaučiukai (skaniau jautienos), lašinuko gabaliukas, sublenderiuoju.
mano toks:
kepenys (stambesnio gyvio: kiaulės, jaučio, avies...), šoninė (apie pusė kepenų kiekio) (čia ir papilvę galima panaudoti), išverdu (į "sultinį" įdedu morka, pastarnoką, svogūną, galima petražolės šaknį, pipirų, lauro lapų). Permalu porą kartų mėsmale (mėsas ir morką su pastarnoku), įdedu druskos, įpilu to skysčio, kur virė (perkošto), išmaišau, atšaldau.
kepenys (stambesnio gyvio: kiaulės, jaučio, avies...), šoninė (apie pusė kepenų kiekio) (čia ir papilvę galima panaudoti), išverdu (į "sultinį" įdedu morka, pastarnoką, svogūną, galima petražolės šaknį, pipirų, lauro lapų). Permalu porą kartų mėsmale (mėsas ir morką su pastarnoku), įdedu druskos, įpilu to skysčio, kur virė (perkošto), išmaišau, atšaldau.
As ir rukytu turiu, valgau saikiai, nes erzina daznai, tas parukymas..uztat tikri, kaimiski

QUOTE(rytorasa @ 2013 10 18, 10:13)
kasdien tikrai ne, tačiau, jei retkarčiais pasmaguriausim, tai nieko tokio nenutiks.
Kai turiu, tai aš paltį lašinio kabinu į rūkyklą 1-2 val. Anksčiau rūkydavau~ parą šaltu dūmu.
Dar aš čia vieną dalyką noriu pasitikslinti
Išskaičiau, kad augaluose esantis fitatų kiekis gali būti sumažintas fermento fitazės, o jei gaminant ruginę duoną ji naturaliai rauginama, tai vykstant rauginimo procesui, būna didelis fitazės aktyvumas, todėl fitatų kiekis duonoje labai sumažėja. Tai kaip tada su rugine duona, dėl fitatų sumažėjimo jau būtų galima valgyti,jei nėra alergijos?

QUOTE(AuroraBO @ 2013 10 18, 11:40)
Dar aš čia vieną dalyką noriu pasitikslinti
Išskaičiau, kad augaluose esantis fitatų kiekis gali būti sumažintas fermento fitazės, o jei gaminant ruginę duoną ji naturaliai rauginama, tai vykstant rauginimo procesui, būna didelis fitazės aktyvumas, todėl fitatų kiekis duonoje labai sumažėja. Tai kaip tada su rugine duona, dėl fitatų sumažėjimo jau būtų galima valgyti,jei nėra alergijos?

Jei grūdų problema būtų tik fitatai, tada taip, fermentavimo procesai padėtų, ir valgytume sau linksami tuos grūdus. Bet dar lieka krakmolas, glitimas, angliavandenių pertekliaus reikalai.
QUOTE(nomore @ 2013 10 18, 11:59)
Jei grūdų problema būtų tik fitatai, tada taip, fermentavimo procesai padėtų, ir valgytume sau linksami tuos grūdus. Bet dar lieka krakmolas, glitimas, angliavandenių pertekliaus reikalai.
Š...

QUOTE(nomore @ 2013 10 18, 11:59)
Jei grūdų problema būtų tik fitatai, tada taip, fermentavimo procesai padėtų, ir valgytume sau linksami tuos grūdus. Bet dar lieka krakmolas, glitimas, angliavandenių pertekliaus reikalai.
Dar yra netinkamas polinesočiųjų rūgščių Omega6-Omega3 santykis visuose grūdiniuose, dar miltai būna labai senai malti ir tie polinesotieji jau oksidavęsi. Pvz primityviose kultūrose grūdai traiškomi, smulkinami tiesiog prieš pat gaminimą.
Tačiau, jei žmogus neturi visiškai jokių problemų su sveikata, ruginės, naminiu raugu raugtos duonos riekė tikrai nėra baisus blogis.
Kviečius mokslas praėjusio šimtmečio pabaigoje smarkiai "pagerino". Ir su tuo siejamas kviečių netoleruojančių žmonių pagausėjimas. Todėl šiuolaikinių kviečių geriau neliesti.
Ačiū merginos už pašteto receptus, reiks bandyti pasigaminti
