Įkraunama...
Įkraunama...

Sveikos ir laimingos

Aš psichologiškai valgyt putpelių kiaušinių negaliu doh.gif Net nesu ragavusi...buvau nusipirkus, kol karštus virtus lupau kažkoks kvapas nelabai ax.gif Pasidėjau lėkštėn ir neprisiverčiau suvalgyt.išmečiau blush2.gif Jei kas pavaišintų taip, jog neatpažinčiau jų lėkštėje, tai suvalgiusi ir sužinojusi tai, turbūt būčiau perlipus savo britkumą

Aš nežinau kam save priskirti, manau sveikai valgau ax.gif
Grynos teorijos manęs nežavi, kuriu pati savo iš to kas man žinoma, argumentuota, atrodo priimtina. Bet tarkim iš žaliavalgystės pasiskolinu žaliuosius kokteilius, glotnučius, džiovintas gyvas duoneles..nepriimtinas vien šaltas maistas ir desertai iš milžiniško kiekio riešutų. Vegetarizmas labai prie širdies, bet nesu vegetarė. Neatmetu, kad kada tapsiu, nes mėsos suvalgau progom ar kartą-du per mėnesį. .ir tai tik liesą, virtą. Dievinu žuvį. Kiaušinius valgau retai kaip mėsą.
Prie širdies ir maisto derinimas..su mėsa bulvių nevalgau ir t.t. Principų prisižiūriu smile.gif Grūdinių vartoju daug - košes įvairias valgau kasdien, dažnai brinkintas kartais pagarintas.
Bulvių visai nevalgau..nebent svečiuose nesinori atkreipt dėmesį ir jei įdėta, truputį suvalgau.
Valgau labai daug daržovių visais pavidalais, vaisių. Tai turbūt pagrindas. Mėgstu rauginto pieno produktus: jogurtą, pasukas.
Visai nevalgau gyvūninių subproduktų. Labai reta išimtis, dukart metuose pas anytą svečiuose - virtas liežuvis. Dirbau su maisto tyrimais, tai rezultatai padėjo visam gyvenimui atsigrasyt nuo subproduktų. Jokių kepenų, inkstų ir t.t. Dirbau maisto įmonėse, išmanau technologijas, žinau kokybę, tad maistą pirkdama labai renkuosi. Kiekvienas išėjimas į turgų ir parduotuvę užtrunka.

Paleo kritiškai per daug gyv.produktų - absoliučiai nepriimtina (stengiuosi, kad mano mitybioje tai sudarytų ne daugiau 5 proc.), žaliavalgystė neįrodė man dėl fermentų (nes toli gražu ne visi iš tūkstančių fermentų praranda aktyvumą prie + 42), veganizmas būtų per sunkus (žuvį būtų sunju išbraukt iš raciono).

Esu savo pačios kūrinys ir mityba įvairi smile.gif

Šiaip labiausiai prijaučiu ir racionaliausiai, pagrįstai kalba T. Colin Campbell. Daugiausia jo kkausyčiaus..bet kadangi nemėgstu jokio fanatizmo, tai gyvenu savo gyvenimą, savo galva ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 24, 12:43)

Dirbau su maisto tyrimais, tai rezultatai padėjo visam gyvenimui atsigrasyt nuo subproduktų.

o kokie jie, tie rezultatai? g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 10 24, 13:48)
o kokie jie, tie rezultatai?  g.gif  mirksiukas.gif

Blogi. Gyvuliai iki skerdimo prikaupia daug sunkiųjų metalų (kadmio, švino). Net pavieniais atvejais mėsoj būna, tai ką kalbėt apie pvz. kepenis.
Arba menkių kepenėlės - problema su dioksinais. Kam man tai valgyti žinant?
Didesnės, riebesnės, senesnės jūrinės žuvys - gyvsidabris, dioksinai, polichlorinti bifeniliai..
Domiesi ir renkiesi ką valgyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 24, 13:43)
Aš psichologiškai valgyt putpelių kiaušinių negaliu doh.gif
Esu savo pačios kūrinys ir mityba įvairi smile.gif


Ci akaip as, negaliu valgyti triusienos, nors tu mane uzmusk:)
Kaip tik ant dienu ziurejau per rusija laida apie maista. Tai su zivimis - tragedija. Geras lasisas, augntas rusojoje, laisvai, kuriu spalva naturali, isveza I Europa o patys perkasi dirbtinai augintas lasisas, privarytas antibiotiku ir maitints kombikormais su dazais, kad mesyte butu grazi, rozine doh.gif Teisingai rusai ir pasake, kad zmogus jau taip visa gamta uzsiko, kad net laisvai augancios zuvys prisikaupia metalu.
Atsakyti
Tai va..rodos suvoki naudingumą, bet neprisiverti ohmy.gif
Aš sar jokio karpačio negaliu praryti. Vieną sykį su svarbių svečių delegacija buvom prabangiam restorane ir ten kiekvienam svečiui atnešė virtuvės šefo pasididžiavimą - elnienos, stirnienos karpačio. Nebuvo kur dėtis..pradėjau valgyti ir pažaliavau, išblyškau, o bloga..nei ryti, nei spjauti.
Kolegė koją spardo man ir pašnibždom niūniuoja "ryk, žuvėdra, ryk". Viskas baigėsi tuo, kad svečiai pastebėję mano blogavimą ėmė raginti nesikankinti ir išspjauti.
Taip ir padariau visa raudonuodama iš gėdos..padavėjas greit pribėgo ir išnešė doh.gif
Suverčiau viską nestuke.gif , buvo pati pradžia. .ir ta naujiena visiems buvo netikėta, pamiršo mano nemalonumą prie stalo.
Bet daugiau nebebandysiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 24 spalio 2013 - 13:20
Rasma, nu ir nereikejo versti saves, kazkokia nesamone. As tai labai drasiai pasakau, kad sito nevalgysiu ir nesiaiskinu kodel, tai niekas nelenda, matyt man ant kaktos parasyta, kad geriau nelisti man I akis biggrin.gif Man lasisos karpacio, tai niam niam:)
Su alkoholiu tai jau labia senaiai prie manes niekas nelenda, nes zino, jei ko noresiu kada nors, tai pati pasakysiu. Paklausia tik is mandagumo, ar noreciau kokio kokteilio.
Atsakyti
Nemėgstu atkreipt dėmesio į savo pasirinkimą. Oficialiose vakarienėse, kai restoranai tiekia savo "perliukus" prisitaikau ir ragauju viską. Kažkaip galvojau sugebėsiu, bet susimoviau juodai biggrin.gif Dabar visi žino ir vis patraukia per dantį su karpačio biggrin.gif
Jei būtų savų žmonių kompanija - kolegų, draugų, tai išsisukčiau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 24, 12:58)
Blogi. Gyvuliai iki skerdimo prikaupia daug sunkiųjų metalų (kadmio, švino). Net pavieniais atvejais mėsoj būna, tai ką kalbėt apie pvz. kepenis.
Arba menkių kepenėlės - problema su dioksinais. Kam man tai valgyti žinant?
Didesnės, riebesnės, senesnės jūrinės žuvys - gyvsidabris, dioksinai, polichlorinti bifeniliai..
Domiesi ir renkiesi ką valgyti ax.gif

ojoj....nu ir ka valgyti tada??? doh.gif geras posakis -kuo maziau zinai, tuo maziau galva skauda biggrin.gif
o kaip sirdys? na vistu sirdeles pvz? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 10 24, 14:38)
ojoj....nu ir ka valgyti tada??? doh.gif geras posakis -kuo maziau zinai, tuo maziau galva skauda  biggrin.gif
o kaip sirdys? na vistu sirdeles pvz?  smile.gif

Aš irgi taip visiems sakydavau, jei kas klausdavo..bet iš tiesų - kuo daugiau žinai, tuo sveikesnis pasirinkimas 4u.gif
Širdžių netiria, nežinau. Mėsa tiriama. Širdis ir liežuvis yra skersaruožiai raumenys, priešingai nuo organų ir liaukų 4u.gif Tad logiškai mąstant širdis turėtų būti lyg ir neblogai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 24, 13:58)
Blogi. Gyvuliai iki skerdimo prikaupia daug sunkiųjų metalų (kadmio, švino). Net pavieniais atvejais mėsoj būna, tai ką kalbėt apie pvz. kepenis.
Arba menkių kepenėlės - problema su dioksinais. Kam man tai valgyti žinant?
Didesnės, riebesnės, senesnės jūrinės žuvys - gyvsidabris, dioksinai, polichlorinti bifeniliai..
Domiesi ir renkiesi ką valgyti ax.gif


tai kur gauti normalios zuvies? ar is vis tokiu yra? sakot, kad ja dievinat, tai kur ir kokia perkat? pgl ka atsirinkti? g.gif
Atsakyti
Dievinu žuvį, bet ne kasdien valgau..kartą-du per savaitę ir apie 100 gr per kartą..delno dydžio gabalėlį.
Aš perku šamo, sterko, karpio filė. Retsykiais renkuosi tilapijas, doradas. Upėtakiai man skanūs..būna ir lašišą valgau. Retai silkę, bet darau pati ją.
Visiškai nevalgau menkių, pangasijų, riebžuvių (sviestžuvių) ir pan.
Bet čia aš taip..
O šiaip, su saiku negalima teigti, jog kas nors labai kenkia.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 24, 13:43)
Aš nežinau kam save priskirti, manau sveikai valgau ax.gif


na, manau, mes kiekvienas apie save taip manome
QUOTE
Šiaip labiausiai prijaučiu ir racionaliausiai, pagrįstai kalba T. Colin Campbell. Daugiausia jo kkausyčiaus..bet kadangi nemėgstu jokio fanatizmo, tai gyvenu savo gyvenimą, savo galva ax.gif

Bėda tai, kad šitas dėdulė nutyli tuos dalykus, kurie į jo teoriją neįsipaišo.

Why does Campbell overlook the unique Tuoli peoples documented in the China Study, who eat twice as much animal protein as the average American (including two pounds of casein-filled dairy per day)—yet don’t exhibit higher rates of any diseases Campbell ascribes to animal foods? Why does Campbell point out the relationship between cholesterol and colorectal cancer (+33) but not mention the much higher relationship between sea vegetables and colorectal cancer (+76)? (For any researcher, this alone should be a red flag to look for an underlying variable creating misleading correlations, which—in this case—happens to be schistosomiasis infection.) Why does Campbell fail to mention that plant protein intake correlates positively with many of the “Western diseases” he blames cholesterol for—including +19 for colorectal cancers, +12 for cervix cancer, +15 for leukemia, +25 for myocardial infarction and coronary heart disease, +12 for diabetes, +1 for breast cancer, and +10 for stomach cancer?
pasižiūrėkit grafikuos Tuoli provincijos (kur daugiau vartojama gyvulinių produktų) statistiką. Pagal tai mano išvados būtų visai kitokios smile.gif


aš irgi domėjausi vegetarizmu, tačiau daug angliavandenių mityboje- tai daug gliukozės, netinkama mikroflora žarnyne, aukštas insulino lygis, o tai visai nesiderina su sveiku gyvenimu. Daug insulino- daug ligų . Metabolinis sindromas, diabetas- angliavandenių apykaitos sutrikimo pasekmės .
W. Price informacija labiau pasitikiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 24 spalio 2013 - 15:00