Sveikos,
dėka šio forumo aš apie robotus iš vis pirmą kart išgirdau ir va, jau metai kaip turiu ir Roombą ir Scoobą. Metai laiko, kaip namie netvarkau grindų, vienintelis dalykas- kartą per savaitę nuvalau dulkes ir išsiplaunu san mazgo prietaisus. Viskas. Na ir kas keletą mėnesių su paprastu siurbliu pereinu užstatytus kampus namie.
Roomba yra absoliutus gėris, tvarko man namus kasdien, suprogramuotas tam tikru laiku, kai nesame namie. Grįžtam, namai be jokių dulkių ar trupinių.
Kažkur rašė, kad pačios prasisiurbs.. siurbdavau ir aš pati, kasdien, po porą kart per dieną su siurbliu, nes mane tiesiog psichiškai veikia nešvarios grindys namie. Ir tik išsiurbi, dulkes sukelia siurblys, nes gi per vieną galą traukia, bet per kitą pučia. Tai sukelia viską.. kol baigi siurbt, dulkės grįžta atgal ant visų paviršių.. O Roomba tabletė sukasi palei žemę, todėl nepakelia visų dulkių aukštyn. Tas ypač pasijaučia ant tamsių paviršių, anksčiau nors ir kas 10min galima valyt.. Vaikai prabėga, katė ausį pasikrapšto ir telikas juodas jau apdulkėjęs

Tuo va tie robotai ir pranašesni už paprastą siurblį, nors daugiau tikrai nebenorėčiau gaišt laiko siurbdama.
Va apie scoobą, pritarčiau foto reportažo autorei
Ūžimas mane iš proto varė, bet palikdavau jį veikiantį ir eidavau darban. Balų didelių nebūdavo, bet jis toks puskvailis, su Roomba nepalyginsi. Siurblys niekad "neužsiparindavo" tarp baldų ar kėdžių kojų, o scooba ir užstringa ir kažkaip susipainioja savo trajektorijoj
Bet vistiek man jis buvo baisiai reikalingas, nė už ką nebenorėčiau plaut ir siurbt rankom grindų

Tačiau
vėlgi dėka šių Jūsų pokalbių, sužinojau gi apie Bravą.. Ir ką sau manot? Jis jau pas mane. Gavau pabandymui, ir kai parsivežiau, po 10min buvo aišku, kad pirksiu net jei reiks paskutines kelnes už jį atiduot. Sauso valymo nebandžiau, man jo ir nereik, bet tas drėgnas valymas yra absoliutus gėris. Jei kasdien Roomba mano viską sutvarko, tai dar pravalyt su brava, viskas, daugiau nieko ir nebereik. Dirba tyliai tyliai. Va šiuo metu mano vaikai miega, o Brava plauna jų kambarį

Ir pas mane labai specifiniai baldai. daug kliūčių jam užstrigt ir susipainiot, neberast palindus kaip išlyst atgal- nė kart nesuklydo, išplauna visus kampus po kelis kart, nepalieka kažkurio užkaborio mažiau aplankyto. Priežiūra minimali, šluostę jei tingi rankom plaut, galima ir skalbėnkėn įmest. Žodžiu, lenkiu galvą tai, kuri užrodė tą Roombą. Scoobą teks perleisti, o Roomba ir Brava- tobulas derinys, kuris turi būti kiekvienuose namuose, kas mėgsta tvarką ir švarą ir kam gaila laiko švaistyti namų tvarkymui.
Šveist pridžiūvusių grindų neatšveis nė vienas robotas. Arba Brava tikrai trupinių ir dulkių nesurinks, bet jei yra Roomba, kuri viską surenka, tai Bravos dar drėgnas ir kruopštus peršluostymas- yra idealu. Neįsivaizduoju savo gyvenimo be šių robotų ir gaila laiko, kurį išvaisčiau per tiek metų tvarkydama namus.
Dabar taupysiu litus ir dovanosiu mamai tokius pagalbininkus, nes gaila žiūrėt kaip vargsta kasdien tvarkydama, bet toli gražu, tokios tvarkos pas ją niekad nebūna. Nustebtumėt pamačiusios, kiek Roomba surenka po to, kai pati namus prasiurbiau.. Neįtikėtina. Ir siurbia dabar man jis kasdien, bet vis prirenka ir prirenka dulkių, trupinukų.. Atrodo švariai gyvenam, nesuvokiu iš kur. Tiesą sakant, net oras kai išsiurbia Roomba tampa švaresnis, ypač tas pasijaučia, jei uždarai duris, išsiurbi mažesnį kambarį, įėjus būna tiesiog gera kvėpuoti.
Žodžiu, merginos, kas dar svarstote, paimkite pasibandymui, bent man be problemų net į namus atvežė, viską paaiškino, pirkau "Irobot.lt" parduotuvėj.. Nuoširdžiai siūlau visoms, nes tiesiog tiek laiko prarandate, o rezultatas niekad nebus toks, koks būna kai robotai tvarko kasdien ar po du kart per dien namus , nebent vergausit švarai ir tvarkysitės pačios po kelis kart dienoje

.
Atsisakyčiau jau geriau kokios indaplovės, jei kas lieptų, bet robotų- nė už ką.
Tikiu šviesia ateitim ir labai laukiu, kada protingos galvos sukurs drabužius lyginantį

tai dar vienas darbas, kuris turi būt išbrauktas iš gyvenimo pareigų