Įkraunama...
Įkraunama...

Robotai siurbliai, plovėjai

Pas mane irgi roomba 880 biggrin.gif turiu jau kokį mėnesiuką gal smile.gif ir braava turiu smile.gif pagaliau galime vaikščioti basom kojom smile.gif labai super, kad šepečių nereikia valyti. Ir konteineris (80 kv butas) prisipildo 1 k savaitėj (na, bet mes mažai būnam namie ir kol kas su vaiku, vyras grįš, antras vaikas atsiras, bus jam daugiau darbo) smile.gif kad nepastrigtų, jei nepamirštu, uždarau duris į vonią ar kitus kambarius (į juos įleidžiu atskirai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amaya.: 16 liepos 2014 - 09:13
Sveikos,

nusprendžiau ir aš sau pasilengvinti namų ruošą, todėl renkuosi pagalbininką biggrin.gif gal kuri turite http://www.b-a.lt/p3...er-1500w-2-in-1 būtų labai įdomu kokie atsiliepimai apie ji 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Chota @ 2014 07 16, 13:30)
Sveikos,

nusprendžiau ir aš sau pasilengvinti namų ruošą, todėl renkuosi pagalbininką  biggrin.gif  gal kuri turite http://www.b-a.lt/p3...er-1500w-2-in-1  būtų labai įdomu kokie atsiliepimai apie ji  4u.gif

Tai kad jusu nuziuretas neisipaiso i musu tema, cia tik robotukai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2014 07 16, 15:03)
Tai kad jusu nuziuretas neisipaiso i musu tema, cia tik robotukai. ax.gif



atsiprasau, ne taip supratau temos pavadinima 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Na, kaip žadėjau, parašysiu palyginimą septintos ir aštuntos klasės “Roomba” siurblių.

Visų pirma- atnaujintas dizainas. Pagamintas iš aukštos kokybės plastiko, daug patvaresnis. Nežinau, gal skonio reikalas, bet “Roomba” 780 man nepatiko liečiamas ekranas, t.y. kad mygtukai įmontuoti korpuse, kur kas patogiau buvo “Roomba” 770, kur yra aiškūs atskiri mygtukai, tad, aštuntos klasės “Roomba” vėl grįžo į “doros” kelią ir vėl turi mygtukus. Man asmeniškai 770 modelio mygtukai gražesni, bet čia gal skonio reikalas ☺ Užtat 870 gražesnis paleidimo mygtukas.

user posted image

Trumpai tariant, išvaizda, apart to, kad naudojamos naujos kartos kokybiškos medžiagos, labai stipriai ir nepakito.

Tačiau viduj pokyčių jau yra nemažai ir, sakyčiau, ganėtinai svarbių.

Pradėkime nuo to, kad aštuntos klasės robotas veikia gerookai tyliau. Aišku, jei turi su kuo lyginti.. Aš kai vienu metu turėjau ir 7 ir 8 klasės siurblius, tai skirtumas akivaizdus.

Aštuntoje klasėje įmontuota naujos kartos “Aerofoce” sistema, kuri net penkis kartus (!!!) galingesnė už buvusias “Roombos” ankstesniuose modeliuose.

Dulkių konteineris atsidaro nebe į šoną, bet iš viršaus. Man asmeniškai, nešvarumų iškratymas buvo patogesnis senesniame modelyje, tačiau šis atnaujinimas sukurtas labiau ne dėl dizaino, bet dėl sandarumo. Dulkių indo ertmė, per kurią patenka nešvarumai, yra riboto dydžio, ne taip kaip ankstesniame “Roomba” modelyje, kai purtant dulkes atsidarydavo viskas, taip pat ji apgaubta papildoma guma, kas nepalieka jokių galimybių atsirasti įsiurbimo jėgos nuostoliams.

user posted image

Naujojoje klasėje- atnaujinta “Hepa” filtrų sistema. Dabar visas filtras yra vientisas, susidedantis iš trijų dalių. Anksčiau gi, buvo du atskirai montuojami filtriukai.

user posted image

Dar vienas, mano nuomone, labai svarbus atnaujinimas- kad nors ir ne itin stipriai robotai išpučia iš savęs oro srovę dirbdami, tačiau visgi, yra galimybė už savęs esančias dulkes pakelt į viršų. Naujame modelyje gi- oro išpūtimo grotelės sumontuotos taip, kad oras pučiamas į viršų, ne į apačią ir net ne tiesiai, vadinasi, dabar visos dulkės atsiranda arba “Roombos” konteineryje arba konteineryje smile.gif

user posted image

Atnaujintos kartos modelyje, akumuliatorius tarnaus gerokai ilgiau.. Jei namus tvarkysite kas antrą dieną, akumuliatoriaus pakaks apie penkerius metus ar ilgiau, o tai, mano akimis, itin reikšmingas patobulinimas, mat kai akumuliatorius susidėvi, roboto valymo laikas trumpėja, nukenčia ir roboto darbo kokybė, ko pasekoje, suprastėja tvarka namuose. Šiuo atveju, robotas gerokai ilgiau tarnaus pilnu pajėgumu.

Nors pati roboto šepečių niekad nevalydavau,- suteikdavau garbę savo vyrui, jis nuolat burbuliuodavo, kai reikėdavo išrankiot įsivėlusius plaukus iš šepečių smile.gif
“iRobot” kompanija pagalvojo apie mano vyrą- sumontavo naujus, minkštos gumos “nešvarumų surinkėjus”, kurie besisukdami veikia pinceto principu. Taip pat guma geriau pritraukia visokias mikro daleles- dėl atsirandančio elektros krūvio- visokie “mažyčiai dalykėliai” prisielektrina prie gumos ir tuomet jau įsiurbiami į konteinerį. Tiesa, ilgesnio plauko kilimus senojo modelio šepečiai labiau pašukuodavo, tačiau mintis, kad nebereikia rankioti įsivėlusių plaukų bei tų šepečių papildomai valyti- didžiulis ir neginčijamas privalumas.

user posted image

Man asmeniškai nelabai svarbus atnaujinimas, tačiau anksčiau pakrovėjas turėjo tokį adapterį per laido vidurį, dabar to adapterio nebeliko. Eina laidas su dviem galais- vienas į roboto “namelį”, kitas- į rozetę.

O apibendrinant, skaičiuojant pinigus ir įvertinant skirtumus, aš pasisakau vienareikšmiškai už naujausią modelį. Kainų skirtumas nėra toks ženklus, tačiau atnaujinimai padaryti labai esminiai- akumuliatoriaus tarnavimas, nauja įsiurbimo technologija, sandarus konteineris, trigubas “Hepa” filtras, nevalomi guminiai “šepečiai”... Kažkada juokavau, kad jei mes neitume koja kojon su inovacijom, po šiai dienai dantis mums taisytų grąžtais, kurie sukasi lygiai penkis kart per minutę.. smile.gif O va, per gerą dešimtmetį, technologijos tiek patobulėjo, kad kai kurie praeities dalykai atrodo sunkiai įtikimi.
Tad va, tokia ta mano apžvalga smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2014 07 21, 00:30)
user posted image

Na, kaip žadėjau, parašysiu palyginimą septintos ir aštuntos klasės “Roomba” siurblių.





na tikrai 8 kartos privalumu tai tikrai daug thumbup.gif vien kad ant akumo sutaupoma ir tiliau, nu super, o dar idomu pas ji yra tos sienos ar svytureliai? ar tapo dar protingesnis kad jie nereikalingi, suprogramuotas taip kaip valytu su svytureliais nors ju nera, isvalo pilnai viena kambari ir eina i sekanti ar kaip ir 7 klases pavalo biskuti viena pasitaike dyris isvaziavo i kita? o valosi ir 2 val?
Atsakyti
QUOTE(gitana.v @ 2014 07 22, 11:46)
o dar idomu pas ji yra tos sienos ar svytureliai?

870 modeliukas su sienom, o 880 su švyturėliais.
Aš turiu 870 4u.gif
Aš negaliu palygint su septintaisiais, nes neturėjau anksčiau, bet nėr super duper protingas - pavalo ir išeina, jei duris randa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 07 22, 11:58)
pavalo ir išeina, jei duris randa  4u.gif


Švyturiai pasiteisina tada, kai valomų patalpų plotų suma lygi siurblio per kartą išvalomam plotui. Tarkim, jei vienas kambarys bus 80kv.m, kitas 50kv.m., o siurblio per kartą išvalomas plotas 70-90kv.m, tai jis paprasčiausiai pavalęs vieną kambarį, skubės į kitą ir neišvalys abiejų idealiai. Jei tarkim valyt norit du kambarius 30 ir 40kv.m, o siurblys per kartą išvalo 70kv.m, tada turėtų išvalęs vieną tvarkingai keliaut darbuotis į sekantį. Aš asmeniškai darau taip- siurblys kol mūsų nėra suprogramuotas tvarkyti gyvenamą erdvę, kur būnam grįžę namo, o vėliau nunešu ir palieku miegamuosiuose, tegu sau burzgia vienas uždarytas, net jei esam namie, nekažką ten jis girdisi. Tada ir tvarka ideali ir žinau kad niekur neliko nevalyta.
Kažkas minėjo dėl chaotiško darbo tai taip nėra. Roomba suprogramuota pagal specialų algoritmą, ir turi valyti vidutiniškai apie keturis kartus kiekvieną kambario vietą. Mano žiniomis, nė vienas kitas robotas nevalo po kelis kart tos pačios vietos. O mano praktika įrodė, kad vieno karto pervažiavus robotui- negana iki geros tvarkos. Gal dėl to kiti robotai ir "pravažiuoja" daugiau ploto per vieną darbo ciklą, tačiau "pravažiavimas" ne tas pats geram tvarkos palaikymui. Tas pats kaip ir Braava. Man asmeniškai nė nereik sauso valymo funkcijos, nes kai jis tiesėmis tik pravažiuoja, vistiek taip švariai neišvalo, kaip kad dirbant "šlapiu" režimu, kai tą pačią vietą pravalo du kartus važiuodamas eglutės principu pirmyn atgal. 4u.gif Tokie mano praktiniai pastebėjimai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 22 liepos 2014 - 23:11
QUOTE(Asese @ 2014 07 22, 12:58)
870 modeliukas su sienom, o 880 su švyturėliais.
Aš turiu 870  4u.gif
Aš negaliu palygint su septintaisiais, nes neturėjau anksčiau, bet nėr super duper protingas - pavalo ir išeina, jei duris randa  4u.gif

Netiesa, 880 ir svyturelius ir sienas turi. 2 prietaisiukai, kuriuose galima pasirinkti - siena arba svytureli.
Del kambariu tvarkymo as darau lygiai taip pat kaip Laukine. Pirma bendros erdves, paskui mums grizus miegamieji.
Atsakyti
Aš irgi darau taip, kaip Laukinė ir Amaya.
Iš tikrųjų laaabai džiaugiuos ir Roomba, ir Braava - neatiduočiau kaip ir skalbyklės, indaplovės ar džiovyklės.
Manęs visai netrikdo tas atseit chaotiškas Roombos važinėjimasis - juk nežiūrim atsistojusios, kaip dirba skalbyklė ar indaplovė, svarbu darbą gerai padaro.
Braavos aš irgi nenaudoju sausu režimu, nes leidžiu ją po Ruumbos.
Super pagalbininkai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 23 liepos 2014 - 07:46
QUOTE(Laukine25 @ 2014 07 23, 00:10)
Mano žiniomis, nė vienas kitas robotas nevalo po kelis kart tos pačios vietos. O mano praktika įrodė, kad vieno karto pervažiavus robotui- negana iki geros tvarkos.

Samsung valo, jei uzstatyta programa valyti iki pilno baterijos iskrovimo. Jis prazigzagina visa plota ir pradeda vel is naujo. Manau, geriausias valymo kokybes rodiklis - kiek siuksliu prisiurbia. As kasdien ryte Navibota paleidziu, ir kaskart randu apie puse talpos dulkiu.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2014 07 23, 09:05)
Manau, geriausias valymo kokybes rodiklis - kiek siuksliu prisiurbia. As kasdien ryte Navibota paleidziu, ir kaskart randu apie puse talpos dulkiu.


Nesutikčiau, nes nelygu kokie namai, yra kilimų ar ne. Vien iš kilimo robotas prirenka nemažą dalį dulkelių ir pūkelių, kurie užpildo konteinerio turinį.. Taip pat ar yra gyvūnų, vaikų.. Visą dieną namai tušti, nes šeima darbuose ar pilni- namai- trupina penki vaikai, niufaudlendas šuo šeriasi ir t.t.t. Todėl konteinerio pilnumas nevisai parodo valymo kokybę. Pas mane kai vaikai namie, robotas darbuojasi po du kart dienoj. O pilnas baterijos išsikrovimas, nesidomėjau kitais gamintojais, mane domina tik iRobot kompanija, bet žinau, kad robotų akumuliatoriams yra "nesveika" pilnas baterijos išsikrovimas, dėl to jie nedarbo metu turi nuolat būti krovimosi režime. 4u.gif
Atsakyti