Įkraunama...
Įkraunama...

Dėmės ant dantukų

Sveiki. Mano dukrytė turi tris dantukus. Ant vieno is ju vidines puses pastebejau tamsia demele (siaip jau sunkiai leidziasi apziureti, bet faktas, kad ji nenusivalo). Ar gali buti, kad dantukas genda? Ir ka tuo atveju daryti? Aciu.
Atsakyti
Taip tikrai gali buti, kad genda dantukas. Taciau kartais tokios tamsios demeles gali ilga laika isilaikyti stabilios ir neissiplesti. Todel dazniausiai tikie defektai dar netaisomi. Patariu ta demele stebeti ir jai dides, krieptsi i vaiku stomatologa. Taip pat labai svarbi yra higiena, kad isvegtumete tolimeniu gedimu.
Atsakyti
Miela Stomatologe,
Jau seniai norejau issiaiskinti, tad noreciau isgirsti Jusu pasisakyma. Mano didziajai 15metu. Virsutiniu priekiniu dantu viduriukai pabale. Kas tai? Viena stomatologe patare juos grezt ir det pliombas. Nejau nera kitos iseities?
Atsakyti
ELLEN,man atrodo,ar nebus cia kaip mano vyresniajam g.gif Jam yra dantu floroze(atrodo taip vadinasi g.gif ).Tokios baltos demes ant dantu.Tai mum nieks neliepe grezt,o dabar kiekviena menesi einam pas stomatologa ir lakuoja dantis
Atsakyti
QUOTE (Ellen @ 2004 08 23, 18:38)
Mano didziajai 15metu. Virsutiniu priekiniu dantu viduriukai pabale. Kas tai?

G.b. ir emalio hipoplazija. Tokios demes neisnyksta.
Atsakyti
Cheburashka, gal gali placiau? Cia i privacia ar poliklinika? Ar matos rezultatas? Kiek kainuoja?
Atsakyti
Mes einam i valdiska poliklinika,taigi nekainuoja nieko.Bet ir rezultatu kol kas nematau.Dabar iskrito keli pieniniai dantys,bet tie ,kurie nauji jau auga,irgi su demem. sad.gif Nezinau,kiek laiko reiks vaiskciot i poliklinika,mes jau visa vasara ejom,tik rugpjuti ne,nes atostogavo.Lyg tai sake,kad kelis metus.Nu duok dieve,kad padetu.Stomatologe aiskino,kad pas vaika per didelis fluoro kiekis,todel dabar turim naudot pasta ,kuri yra be fluoro.Galbut tai nutiko del to,kad budamas mazas blogai isskalaudavo burna po dantu valymo ir nurydavo pastos.O be to,kai kur geriamam vandenyje yra didesne floro doze.Rekomenduojama gert daugiau kalcio,valgyt daugiau pieno produktu.Siaip gydytoja sake,kad didziausias peilis yra traskuciai (cipsai) ir coca cola.Nu bet cia ir taip visiem aisku.
Nezinau,gal pas jus ir kitokia beda,reiktu pasirodyt gydytojui kitam dar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheburashka: 25 rugpjūčio 2004 - 20:35
Tai nebutinai floroze. Taip pat gali buti emalio hipoplazija (nepilnai susiformaves emalis). Tokias demeles reikia grezti tik tada, jei jos pradeda ruduoti, arba estetiniais sumetimais- na, jei jums tai labai negrazu. O siaip tokios demeles nepakitusios gali stoveti daug metu. Tik pastoviai sekite, ziurekite ar nesiplecia, neruduoja.
Cheburashka, gal gali paklausti stomatologes, koks tai lakas?
Atsakyti
Turim sioke tokia bedele.Mazuliui pirmi 2 dantukai isdygo kai jam buvo 6 men., o daugiau ju ir nepasirodo sad.gif Nezinau nei ka ir galvot.Pirmas tokio amziaus turejo jau labai daug ir sugebedavo pats kramtyt.Ar dar laukti, o gal jau eiti stomatologams pasirodyt.Net jokiu pozymiu nesimato, kad greit turesim dar dantuku.Buvo virsui lyg ir patine ,bet tas patinimas atslugo.Nescia su juo papildomai kalcio naudojau, nes labai kleida trauke, o gal buvo dar per mazai?
Atsakyti
na as ne stomotologe, bet maniskei pirmi isdygo 4,5 men, o sekantys gal tik 8 men wink.gif bet kai pasipyle ohmy.gif 6 vienu metu dygo, po ju vel ramu ir vel po 4 men. 4 isdygo, tai va dabar ji turi 12 dantuku wink.gif

tu sakai vest pas stomotologa, ka reikejo galvot vienai forumo mamytei, kurios dukrai PIRMI dantukai isdygo PIRMO gimtadienio proga wink.gif . Taigi nusiramink ir lauk

Patys stomotologai (na gal nenusisnekesiu biggrin.gif ) pataria daryt rengena, jei nedygsta is vis dantys tik 1-1,5 metu vaikui, liepia laukt kol pasirodys

Atsipalaiduok ir pamirsk dantukus, patys isdygs kai bus metas heart.gif
Atsakyti
jau ne viena karta forume 'gyriausi' savo maziaus dantukais, bet pasikartosiu smile.gif mano lialiui dabar 15 men ir turim 4 dantis doh.gif taip kad viskas normaliai lauk lauk ir sulauksi... smile.gif (as irgi tikiuosi to pacio sulaukti)
Atsakyti
Jau keleta kartu rasiau kada dygsta pirmi dantukai wink.gif Nesijaudinkit jie tikrai pasirodys rolleyes.gif
Atsakyti