Ant priekinių viršutinių dantujų jau prieš pora mėn pastebėjau baltas dėmeles prie pat dantenų. Tokia eilė karoliukų baltų. iš vidinės pusės gerai nematau, bet lyg nėra. Čia kariesas?
Arbatų, sulčių ir visokių saldžių gėrimų ir užkandžių tikrai neskanaujam ištisą dieną (geriam tik vandenį, labai retai sultis), valau dantukus jau nuo 7 mėn su dantų pasta. Aišku, priežiūra galėtų būti ir kruopštesnė, be to tik neseniai nustojo valgyti naktimis(o naktį nevaliau dantukų).
Ar tikslinga įsigyti elektrinį dantų šepetėlį? Dabar naudojam Baby Comfort ant piršto užmaunamą tokį guminį, kažin kaip jis išvalo, gal reiktų keisti? Dantų pasta Chicco.
Panašios temos neradau, nors neįmanoma visko apžiūrėti- kartojasi daug.
Ačiū labai už atsakymą.
Tai gali būti baltos dėmės stadijos kariesas, o gal būt emalio hipoplazija
Nemačius sunku pasakyti. Bet kuriuo atveju odontologas kol kas nieko pagelbėti negalės. Tiesiog stebėkite dėmeles, ar jos nepradeda ruduoti.
Elektriniam šepetukui mano nuomone vaikutis dar per mažas, o be to neabejoju, kad burnos higiena pas jus stropi.

Elektriniam šepetukui mano nuomone vaikutis dar per mažas, o be to neabejoju, kad burnos higiena pas jus stropi.

Dabar atsirado naujas kremukas, kuris pagal reklamą 50 proc. sumažina šias dėmeles, bet man pačiai dėl to abejonių kyla. Kelios mano pacientukų mamos panoro pabandyti, taigi jei jos pasieks kažkokių rezultatų- apie tą stebuklą pranešiu

Pieninių dantukų būklė yra visai nesusijusi su būsimais nuolatiniais. O pats blogiausias dalykas koks dabar gali nutikti- baltos dėmelės gali pradėti ruduoti ir minkštėti.
Labą dieną, mano vaikui 3,2 m. neseniai pastebėjau, kad ant priekinių dantukų yra vos matomos tamsiai rudos demės. Salduminų gauna mažai, valom kiekvieną dieną, kas tai galetų būti. Girdėjau, kad dėl pastos būna, kur daug yra ftuoro. Noudojama COLGATE mėlyna. Ačiū už atsakimą.
QUOTE(daniele @ 2005 08 29, 18:57)
Labą dieną, mano vaikui 3,2 m. neseniai pastebėjau, kad ant priekinių dantukų yra vos matomos tamsiai rudos demės. Salduminų gauna mažai, valom kiekvieną dieną, kas tai galetų būti. Girdėjau, kad dėl pastos būna, kur daug yra ftuoro. Noudojama COLGATE mėlyna. Ačiū už atsakimą.
Negu nieks negaki atsakyti

Greičiausiai čia prasidedantis kariesas,o ne dėl to,kad dantų pastoj per daug fluoro. Reikia labai kruopščiai valyti dantukus. Gal netaisyklingai tai darai? Vien tik valyti neužtenka,reikia valyti taisyklingai. Be to nieko neduoti nei gert ,nei valgyti naktį po dantų valymo.
Čia tikrai ne florozė. Labai būtų panašu į "buteliuko" kariesą
Aišku neapžiūrėjus sunku pasakyti.

mums 9 mėn.turim jau 7 dantukus.neseniai prasikalė kapliai.jiems daugiau išlindus,pastebėjau geltonas dėmeles ant jų(po taškelį ant kiekvieno).kas tai?