Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

Na ką, spėjau ir apverkti savo negimusį vaiką ir pasidžiaugti, kad gyvas. Gydytoja patikrino ant kėdės, gimda sako vos padidėjus, ne kaip jai tai pasirodė ir nors yra prieš ankstyvas echoskopijas, padarė, laukiau kol padarys apie valandą, per tą laiką jau prisipiešiau baisiausių scenarijų. Ir ką - gyvas, širdis plaka, lyg atitinka laiką wub.gif tai kaip naujai pastojusi jaučiausi biggrin.gif na dabar laukia visokių gydytojų maratonas.

Migle, pabandyk tai domidomi parašyt, gal dar turi fraxio

http://www.supermama...;#entry67585557
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limi: 27 lapkričio 2014 - 14:04
AAAČIŪ!

Ir sveikinu kad viskas gerai tau išsirišo.
Ramybės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos kazkada cia rasiau, bet dabar vel gristu su klausimu. Man nenustate AFS, bet tyrimai ant ribos. Po eilinio vizito as gydytojus man kai pastosiu liepe gerti progesterona ir aspirina, bet ji tik iki 16sav. Kazkaip man labai baisu itariu ji bus nutraukti, bet gydytoja patikino kad uzteks ir tokio laikotarpio. Aisku jus ne gydytojos, bet ar tikrai ji gerai nutraukti tokiu laikotarpiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Markata @ 2014 11 28, 13:02)
Sveikos kazkada cia rasiau, bet dabar vel gristu su klausimu. Man nenustate AFS, bet tyrimai ant ribos. Po eilinio vizito as gydytojus man kai pastosiu liepe gerti progesterona ir aspirina, bet ji tik iki 16sav. Kazkaip man labai baisu itariu ji bus nutraukti, bet gydytoja patikino kad uzteks ir tokio laikotarpio. Aisku jus ne gydytojos, bet ar tikrai ji gerai nutraukti tokiu laikotarpiu? g.gif

O kas taip paskyrė?
Atsakyti
QUOTE(Limi @ 2014 11 28, 14:24)
O kas taip paskyrė?

Ginekologė Žaneta Kasilovskienė, siaip gydytoja labai super, labai patiko man. Bet va tas iki 16sav kazkaip man baisia skamba. Kadangi jau NL gydytojai man savo aplaidumu pabode bei nesinori dar vieno eilinio persileidimo, tai savaitei vaziavau i lietuva. Sia gydytoja man labai isrekomendavo, bei pati apie ja prisiskaiciau labai daug geru atsiliepimu. Bet va pas A niekaip neisejo patekti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Markata @ 2014 11 28, 12:02)

Klasikinė AFS nėštumo priežiūros schema - heparinas visą nėštumą ir gerą mėnesį po jo + aspirinas iki 36 savaitės.

Teko girdėti kad tarybiniais laikais, o kai kada ir dabartiniais aspiriną skiria šiaip profilaktikai, esant pasikartojantiems persileidimams. Net jeigu nėra jokių indikacijų.

Kodėl tau skirtas būtent aspirinas ir iki 16 savaitės turėjo paaiškinti gydytoja. Matau kad ji dirba privačiai - jeigu neramu, gal verta jai pasiskambinti ir pasiklausti?

Man beje AFS irgi nėra patvirtintas. Teigiamas tik kas antras tyrimas. Gydytojai rekomendavo leistis fraxiparina, visą laiką iki gimdymo ir mėnesį po jo. Argumentavo tuo, kad visgi yra tikimybė kad yra AFS. Dar sakė kad maža ką, gal man psichologinį poveikį tie vaistai turi ir nustojus vartoti staiga persileisiu. Sakiau gal tada geriau cukraus tabletes vartosiu, bus pigiau lotuliukas.gif bet visgi pasilikom prie fraxio. Aspirino nenaudoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migle): 28 lapkričio 2014 - 20:17
QUOTE(migle) @ 2014 11 28, 20:15)
Klasikinė AFS nėštumo priežiūros schema - heparinas visą nėštumą ir gerą mėnesį po jo + aspirinas iki 36 savaitės.

Teko girdėti kad tarybiniais laikais, o kai kada ir dabartiniais aspiriną skiria šiaip profilaktikai, esant pasikartojantiems persileidimams. Net jeigu nėra jokių indikacijų.

Kodėl tau skirtas būtent aspirinas ir iki 16 savaitės turėjo paaiškinti gydytoja. Matau kad ji dirba privačiai - jeigu neramu, gal verta jai pasiskambinti ir pasiklausti?

Man beje AFS irgi nėra patvirtintas. Teigiamas tik kas antras tyrimas. Gydytojai rekomendavo leistis fraxiparina, visą laiką iki gimdymo ir mėnesį po jo.  Argumentavo tuo, kad visgi yra tikimybė kad yra AFS. Dar sakė kad maža ką, gal man psichologinį poveikį tie vaistai turi ir nustojus vartoti staiga persileisiu. Sakiau gal tada geriau cukraus tabletes vartosiu, bus pigiau lotuliukas.gif bet visgi pasilikom prie fraxio. Aspirino nenaudoju.

Man ji pasake, kad mazdaug jog AFS nenustatytas (pirmas neigiamas, o po persileidimo buvo ant pacios ribos), tai profilaktiskai jo uztenka ir iki 16sav. veliau jis nera butinas. Bet man tokia paranoja po 4 persileidimu, kad tik vel kas man nenutiktu, nes taip ir psichiatrinei galima atsidurti po visu tu isbandymu. Su progesteronu irgi ji man idomiai patare, kai tik II pamatau is karto vartoti turiu pradeti, o po to kai sueina 12sav nutraukti, palaipsniui nemazinant. Zodziu ziuresiu, ka man dabar olandai suoks po histeroskopijos, nes is kazkur dar ir polipas gimdoje isitaise doh.gif
Atsakyti
QUOTE(migle) @ 2014 11 28, 21:15)
Aspirino nenaudoju.

oj, galima sakyt, baltai pavydžiu, ir aš labai nenoriu jo vartooooot, bet baisoka taip imt ir savavališkai nuspręst, man gi praktiškai kaip ir tau, AFS patvirtinimui mažokai persileidimų, ir tyrimai buvo ribiniai, tai vln nepripažinta ta liga.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti