Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus krašto statybos 2

QUOTE(ilta @ 2013 11 30, 23:06)
rekuperacija yra, gylį ir galingumą turėsiu pasitikslint, parašysiu vėliau, o grindys - parketas. gyvatuką vanduo šildo, cirkuliacija nuolat veikia.

4u.gif

QUOTE(Song @ 2013 11 30, 23:19)
Mus šildo geoterminis, horizontalus, rekuperacijos nėra, grindys parketas (tik katilinė, vonios ir tambūras plytelės), du gyvatukai šildomi elektra, 186 kvadratai, spalis-292 lt už visą namo elektrą. Lapkričio skaičių dar Lesto nepaskaičiavo, bet bus nelabai daugiau, apie 50 lt, manau. Laikau kiek daugiau, nei 21, nemėgstu šalt. Šildom antrą sezoną, pernai tokiu metu žmonės jau dirbo viduje ir tikrai netaupė, ištisai buvo varstomos lauko durys, džiovinosi grindys ir sienos- mokėjom apie 400-500 lt/mėn. šaltaisiais mėnesiais.

4u.gif

Vadinasi, pas mus tikrai nemazos sanaudos, kaip tokiam nedideliam namui - 140 kv.m. doh.gif Viska nurasau aukstom luboms +-4 m, nes, jei pradesiu labiau gilintis, susinervinsiu biggrin.gif doh.gif Kazkaip tikejausi, kad bus maziau rolleyes.gif
Atsakyti
O namas tikrai jau visiškai sausas? Nes jei neseniai kėlėtės, yra tikimybė, kad pirmus antrus metus, kaip man aiškino statybų žinovai, namas džiūna ir šildymo sąnaudos būna didesnės. Bent aš labai pajutau, kad dingo toks lengvas drėgmės pojūtis, kai rugsėjį siurblys pradėjo šildyti.
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2013 11 30, 23:43)
O namas tikrai jau visiškai sausas? Nes jei neseniai kėlėtės, yra tikimybė, kad pirmus antrus metus, kaip man aiškino statybų žinovai, namas džiūna ir šildymo sąnaudos būna didesnės. Bent aš labai pajutau, kad dingo toks lengvas drėgmės pojūtis, kai rugsėjį siurblys pradėjo šildyti.

Dregme antra beda doh.gif Name pastoviai 70 proc. doh.gif Ziauriai gailiuosi, kad pataupem ant rekuperacijos. Kaip siandien pamenu - sakem, ar cia sunku bus langa atsidaryt, o dabar tiek atidarinejam, kad, jauciu, puse kainos i lauka paleidziam biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2013 11 30, 21:19)
Mus šildo geoterminis, horizontalus, rekuperacijos nėra, grindys parketas (tik katilinė, vonios ir tambūras plytelės), du gyvatukai šildomi elektra, 186 kvadratai, spalis-292 lt už visą namo elektrą. Lapkričio skaičių dar Lesto nepaskaičiavo, bet bus nelabai daugiau, apie 50 lt, manau. Laikau kiek daugiau, nei 21, nemėgstu šalt. Šildom antrą sezoną, pernai tokiu metu žmonės jau dirbo viduje ir tikrai netaupė, ištisai buvo varstomos lauko durys, džiovinosi grindys ir sienos- mokėjom apie 400-500 lt/mėn. šaltaisiais mėnesiais.

Siaip jus cia nesinervuokit del elektros islaidu, as sildausi granulemis, elektra naudoju rekuperacinei sistemai, vienam gyvatukui na ir kitoms reikmems tai mano islaidos menesiui apie 200 lt. o vasaros laike, kai vandeni sildomes Elektra tai apie 350 lt.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2013 12 01, 12:05)
Siaip jus cia nesinervuokit del elektros islaidu, as sildausi granulemis, elektra naudoju rekuperacinei sistemai, vienam gyvatukui na ir kitoms reikmems tai mano islaidos menesiui apie 200 lt. o vasaros laike, kai vandeni sildomes Elektra tai apie 350 lt.

Noriukas5, idomumo delei, kiek jums sildymas uz lapkriti kainavo ir kokio ploto namas?
Atsakyti
QUOTE(Mazati @ 2013 12 01, 11:37)
Noriukas5, idomumo delei, kiek jums sildymas uz lapkriti kainavo ir kokio ploto namas?

Na tiksliai pasakyti sunku, nes granuliu nuo sio sildymo pradzios sunaudojau 650 kg. litais bus apie 380. Lapkricio menesi iseitu kazkur 400 kg. litais butu apie 240 . Tai jusu sunaudos nera dideles sakyciau galbut net labai geros. Pas mane namas 155 kv.m. vieno auksto.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2013 12 01, 13:04)
Na tiksliai pasakyti sunku, nes granuliu nuo sio sildymo pradzios sunaudojau 650 kg. litais bus apie 380. Lapkricio menesi iseitu kazkur 400 kg. litais butu apie 240 . Tai jusu sunaudos nera dideles sakyciau galbut net labai geros.  Pas mane namas 155 kv.m. vieno auksto.

O is ko namas ir kiek apsiltintas?
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2013 12 01, 12:04)
Na tiksliai pasakyti sunku, nes granuliu nuo sio sildymo pradzios sunaudojau 650 kg. litais bus apie 380. Lapkricio menesi iseitu kazkur 400 kg. litais butu apie 240 . Tai jusu sunaudos nera dideles sakyciau galbut net labai geros.  Pas mane namas 155 kv.m. vieno auksto.

Parasiau ir tik veliau atsiminiau, juk cia granuliu iseiga ne tik namo sildymui, bet ir karsto vandens paruosimui, o kaip kazkur girdejau, kad skaiciuoti reikia kazkur apie 30 proc. granuliu sunaudojimui karsto vandens paruosimui,(jeigu pastoviai yra sildomas namas) tai is to seka, kad karstui vandeniui ruosti isnaudota apie 120 kg. granuliu pinigais 70 lt. tai lapkricio men. sildymas kainavo apie 170 lt.. Name palaikeme, gan silta ora, svetaineje-virtuveje buna 23 laipsniai, miegamajame 20. Siaip mes ziauriai daug karsto vandens isnaudojam, nes namie du mazameciai vaikai, kurie pastoviai namuose, I darzeli nepatekom, tai indeliu plovimai visokie, vaiku maudynes kiekviena vakara ir t.t.

Papildyta:
QUOTE(idealistas @ 2013 12 01, 13:38)
O is ko namas ir kiek apsiltintas?

Namas tai is arko blokeliu 18 cm., siaip is ko statai mano nuomone dideles itakos namo siltumui neturi, kazkas kitaip galvoja tebunie, kuo daugiau nuomoniu tuo geriau, nes jeigu visi galvotu vienodai, tai ir siai dienai su vezimais vazinetumem, o namas apsiltintas sekanciai; grindys 20 cm EPS 80, sienos 20 cm EPS 70, lubos 33 vata, Langai Veka Aphalaine, montavimas ne I siltinimo sluoksni, sekanti karta montuociau I siltinimo sluoksni, sandarinimui naudojau garui pralaidzias ir nepralaidzias juostas, klaidu siltinant nama padaryta.
Atsakyti
Namas tai is arko blokeliu 18 cm., siaip is ko statai mano nuomone dideles itakos namo siltumui neturi, kazkas kitaip galvoja tebunie, kuo daugiau nuomoniu tuo geriau, nes jeigu visi galvotu vienodai, tai ir siai dienai su vezimais vazinetumem, o namas apsiltintas sekanciai; grindys 20 cm EPS 80, sienos 20 cm EPS 70, lubos 33 vata, Langai Veka Aphalaine, montavimas ne I siltinimo sluoksni, sekanti karta montuociau I siltinimo sluoksni, sandarinimui naudojau garui pralaidzias ir nepralaidzias juostas, klaidu siltinant nama padaryta.

kokiu klaidu padaryta? g.gif kaip suprantu lubos siltintos perdanga? 20 cm tarp ir 10 ant?
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 12 01, 14:57)
kokiu klaidu padaryta? g.gif  kaip suprantu lubos siltintos perdanga? 20 cm tarp ir 10 ant?

Ne siltinta tarp gegniu, nes kitaip neisejo siltinti, jeigu kam projektas leidzia tai siltinkit tik perdanga, sandariau iseis.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2013 12 01, 15:27)

Pas mane praktiskai 1:1, tai fontanu (silumos taupymo atzvilgiu) nebus, kaip suprantau..
Atsakyti
QUOTE(ilta @ 2013 11 30, 22:06)
rekuperacija yra, gylį ir galingumą turėsiu pasitikslint, parašysiu vėliau, o grindys - parketas. gyvatuką vanduo šildo, cirkuliacija nuolat veikia.

Gal galetumet pasakyti koki rekuperatoriu issirinkot plokstelini ar rotacini ir kas leme apsisprendima. Aciu 4u.gif
Atsakyti