Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus krašto statybos 2

QUOTE(Miklioji @ 2014 01 06, 13:44)
Neoporas nėra tas pats polistirolas, jis šiltesnis.

Tai įš tikrųjų tas pats polistirolas, skiriasi tik tuo, kad yra su grafito priemaišom. Taip, jis šiek tiek šiltesnis, bet vis tiek išlieka tuo pačiu putplasčiu. Beje, putplasčio rūšių yra ir daugiau, EPS50, EPS70, EPS80, EPS100 ir t.t., visi šie putplasčiai skiriasi ne tik pagal savo stiprį, bet ir pagal šilumines savybes. Beje, fasadinis neoporas, kaip ir visi kiti putplasčiai vadinamas EPS70, tik dažnai būna kokie tai prierašai skambantys panašiai į "Neoporas".

Neoporas tai tik truputį patobulintas putplastis.
Papildyta:
Užkliuvo ir man, statybų įstatyme punktas, kad apšiltinimo sluoksnis nesiskaičiuoja. Kai mano namą matininkai matavo, ėmė matmenis su apšiltinimo sluoksniu.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 06, 15:16)
Papildyta:
Užkliuvo ir man, statybų įstatyme  punktas, kad apšiltinimo sluoksnis nesiskaičiuoja. Kai mano namą matininkai matavo, ėmė matmenis su apšiltinimo sluoksniu.

Paaiskinkit man biggrin.gif kaip matuotojas ar st incpektorius, matuodamas apsiltinta nama, nustatys kur prasideda muras, o kur EPS  biggrin.gif
Zinau ne viena atveji kai zmogeliai pasiprojektave pvz 10 ilgio siena, apsisiltine 15 cm, ir vargo kelius ejo, nes neatitinka breziniams (tiesa, cia anksteliau pora metu gal).
Dabar viskas uzkarta statytojui ant galvos, deklaracijos ect.

atstumas iki ribos matuojamas ne nuo sienos, o nuo labiausiai atsikisusios namo dalies. bet net ir tokiu atveju leidziama paklaida, pasiskambinkit i inspekcija, manimi netikekit smile.gif
tai, kad del 15 cm ar kiek ten zmogu varinejo - netikiu. matyt del kazko daugiau varinejo. wink.gif daug visokiu papildomu "bet" gali buti.
bet yra vienas ponas Dievas priduodant nama - STR. jei ten taip parasyta - priduosi nama. jei nusizengei - tada "tarkis".
as patariu kreipti demesi i pamatus, sienas, sienu apdailos tipa, stogo konstruktyva, danga, langus. viskas. konstruktorius paskaiciuoja apkrovas, architektas nupaiso, ir gauna leidima. neisivaizduoju ka ten "burti" metus laiko konstruktoriui... mes nuo pirmo vizito iki leidimo uztrukom 3 menesius.
taip nebuna kad viska viska numatytumet, ta as garantuoju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreciukaz: 06 sausio 2014 - 14:29
QUOTE(mintas @ 2014 01 06, 15:16)
Tai įš tikrųjų tas pats polistirolas, skiriasi tik tuo, kad yra su grafito priemaišom. Taip, jis šiek tiek šiltesnis, bet vis tiek išlieka tuo pačiu putplasčiu. Beje, putplasčio rūšių yra ir daugiau, EPS50, EPS70, EPS80, EPS100 ir t.t., visi šie putplasčiai skiriasi ne tik pagal savo stiprį, bet ir pagal šilumines savybes. Beje, fasadinis neoporas, kaip ir visi kiti putplasčiai vadinamas EPS70, tik dažnai būna kokie tai prierašai skambantys panašiai į "Neoporas".

Neoporas tai tik truputį patobulintas putplastis.
Papildyta:
Užkliuvo ir man, statybų įstatyme  punktas, kad apšiltinimo sluoksnis nesiskaičiuoja. Kai mano namą matininkai matavo, ėmė matmenis su apšiltinimo sluoksniu.

Niu tą tai žinau, kad tas pats tik kiek geresnis, bet matau, kad vis tik per stipriai aš čia ,,neoporas, neoporas..." 000189.gif Peržiūrėjau konstruktyvą, tai daugiausia pas mus EPS100 putplaščio, dar yra EPS T ir EPS 70(špuntuotas)
Papildyta:
QUOTE(coco5 @ 2014 01 06, 15:07)
Na musu pradzia tokia pati- taciau iki siol turime tik architekturine dali ir deja vis dar ne visas komunikacijos salygas ir projektus... be kuriu nepradeda konstruktyvines dalies... Del to ir domejausi kiek laiko uzima dar ir ta konstruktyvine dalis rolleyes.gif

Pati konstruktyvinė dalis užtruko kažkur 3mėn. g.gif O kokių sąlygų jums trūksta?
Atsakyti
Kalbu apie namo dydzius, ilgi , ploti, o ne atstumus iki tvoros. Man ju niekada nematavo.
Kaip ir nemate kad nera katilines priesgaisriniu duru, , namas 1,2m ilgesnis ir t.t.
Teisingai, yra begale "bet", del kuriu kartais iklimpstama. O ir zinomas biurokratizmo lygis smile.gif
Pridavem patys 2 namus, tai patikekit, kiek ten cirku... biggrin.gif

p.s. Projektavimo salygas galima ir butina patiems statytojams pasiimti, kad nevaikyt uzsiemusiu konstruktoriu, jie lai skaiciuoja... mirksiukas.gif

QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 06, 13:29)
atstumas iki ribos matuojamas ne nuo sienos, o nuo labiausiai atsikisusios namo dalies. bet net ir tokiu atveju leidziama paklaida, pasiskambinkit i inspekcija, manimi netikekit smile.gif
tai, kad del 15 cm ar kiek ten zmogu varinejo - netikiu. matyt del kazko daugiau varinejo. wink.gif daug visokiu papildomu "bet" gali buti.
bet yra vienas ponas Dievas priduodant nama - STR. jei ten taip parasyta - priduosi nama. jei nusizengei - tada "tarkis".
as patariu kreipti demesi i pamatus, sienas, sienu apdailos tipa, stogo konstruktyva, danga, langus. viskas. konstruktorius paskaiciuoja apkrovas, architektas nupaiso, ir gauna leidima. neisivaizduoju ka ten "burti" metus laiko konstruktoriui... mes nuo pirmo vizito iki leidimo uztrukom 3 menesius.

Atsakyti
QUOTE(Miklioji @ 2014 01 06, 15:38)
Niu tą tai žinau, kad tas pats tik kiek geresnis, bet matau, kad vis tik per stipriai aš čia ,,neoporas, neoporas..."  000189.gif Peržiūrėjau konstruktyvą, tai daugiausia pas mus EPS100 putplaščio, dar yra EPS T ir EPS 70(špuntuotas)
Papildyta:

Pati konstruktyvinė dalis užtruko kažkur 3mėn. g.gif O kokių sąlygų jums trūksta?

Kelio projektas bei vandenys
siaip gal tiesiog del patirties stokos, pritruko organizuotumo- nieks mums nepasake, kad va neskit iskart 3 prasymus i savivaldybe, darykit ta ir ta greiciau, nes nebus pradedamas konstruktyvas ax.gif Vis kazkas islysdavo, ko mes net nebudavom pradeje daryti... Zodziu nusitese, o planuose taip pat sis pavasaris statybui pradziai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 06, 15:29)

drinks_cheers.gif dėl to ir aš skundžiausi, kodėl iki šiol nepadarydavo...Pas mus architektas kiek paplaukęs, tai pamiršta, tai neturi laiko, tai uždelsia ką padaryti, nors realiai ten nieko ypatingo nekeičiama...
Atsakyti
Del architekto paplaukimo - sudaryciau jam visas salygas sumazinti kaina uz projektavima biggrin.gif

coco: o ka del kelio projekto, ka jam projektuojat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(coco5 @ 2014 01 06, 15:48)
Kelio projektas bei vandenys
siaip gal tiesiog del patirties stokos, pritruko organizuotumo- nieks mums nepasake, kad va neskit iskart 3 prasymus i savivaldybe, darykit ta ir ta greiciau, nes nebus pradedamas konstruktyvas ax.gif Vis kazkas islysdavo, ko mes net nebudavom pradeje daryti... Zodziu nusitese, o planuose taip pat sis pavasaris statybui pradziai g.gif

Mes kreipėmės į firmą, tai ten vadovė rūpinasi visais popieriais įvairiose įstaigose (vežioja, derina, pildo prašymus, pas notarę su vyru padarėme įgaliojimą tokiems reikalams tvarkyti), architektas projektuoja namą, konstruktorius skaičiuoja apkrovas. Todėl mums kiek lengviau. Gal ir greičiau architektas dirbtų, bet paaiškėjo, kad kelias aukščiau už sklypą, todėl ir namą tenka dar daugiau pakelti. Dabar tik popieriuko kažkokio sulaukti ir galima bus priduoti dėl leidimo. O tuo laiku vis kažką tobuliname. Tai kokio lango atsisakome, tai įvažiavimą į garažą prašome paplatinti. Eigoje atsiranda naujų pastebėjimų g.gif Nepraraskite vilties pradėti darbus pavasarį mirksiukas.gif Tikiuosi, kad žiema nesugalvos prasidėti kovą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 06, 15:54)
Del architekto paplaukimo - sudaryciau jam visas  salygas sumazinti kaina uz projektavima  biggrin.gif

coco: o ka del kelio projekto, ka jam projektuojat?  g.gif

Sklypas pievoje, prie jo nera kelio, o tik neseniai paaiskejo, kad projektuotojui reikalingas kelio projektas del ivaziavimo i sklypa aukscio g.gif
Tai va ir aiskinuosi kaip yra is tiesu: vieni kelininkai sako, kad reikia viso kelio projekto-t.y. apie 160m nuo gatves iki musu sklypo, kiti sako uzteks tik to vertikalinio kelio projekto schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Miklioji @ 2014 01 06, 16:02)
Mes kreipėmės į firmą, tai ten vadovė rūpinasi visais popieriais įvairiose įstaigose (vežioja, derina, pildo prašymus, pas notarę su vyru padarėme įgaliojimą tokiems reikalams tvarkyti)

taip taip ir mums buvo pasiulytas tas variantas, bet tai kainuoja ax.gif Atsisakem, sakem viska patys suvežiosim, tik gal del to mus dabar kazkiek uz nosies vedzioja smile.gif
Atsakyti
Ir musu gatve, dabar pieva. O kur ieskot tu projektu, ar bent duomenu apie kelio auksti?
Galve tik bus tiesiama kazkada, bet pagal salia esancius lietaus sulinelius, matyt bus gerokai auksciau sklypo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 06, 16:23)
Ir musu gatve, dabar pieva. O kur ieskot tu projektu, ar bent duomenu apie kelio auksti?
Galve tik bus tiesiama kazkada, bet pagal salia esancius lietaus sulinelius, matyt bus gerokai auksciau sklypo  doh.gif

jei suklaidinsiu, tegu mane kas nors pataiso. Kelio projektas daromas pagal sklypo toponuotrauką, o kelio projektuotojų kaip tik ieškausi pati.
Atsakyti
Pasiskambinau, tai musu gatve dar neprojektuota, tik pazymeta. O sklypo auksti (0-li) imti is topkes. Gatves projektuot nezadu.

QUOTE(coco5 @ 2014 01 06, 15:25)
jei suklaidinsiu, tegu mane kas nors pataiso. Kelio projektas daromas pagal sklypo toponuotrauką, o  kelio projektuotojų kaip tik ieškausi pati.

Atsakyti