Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Apklausa: Kiek laiko gyvenate Paleo ritmu? (83 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nomore @ 2013 10 29, 08:22)
kad bent jau neberyju bet ko, nervui užpuolus, nes buvo pats tiesiausias kelias į momentinį nusiraminimą, kuris vėliau virsdavo dar didesniu savigraužiu, priedo prie stresų.
Mano darbas - grynai protinis, įlindus į kompą, tai būna, kad ta įtampa tokio stiprumo, kad tik atsisėdu dirbti, ir iškart galvą spaudžia, akyse juoduoja, silpna darosi... Užtai įsivedžiau tokį grafiką, kad 20 minučių padirbu, dešimt - ką nors paveikiu, pasivaikštau, gėles palaistau, pasimankštinu, ar dar ką, nes jei ištisai sėdėčiau, būtų nekas. Kortizolis, įtariu, muša aukštumas pas mane, bijau, kad visai išsiderins nervų sistema, bet kol kas nežinau, ką dar galiu padaryti smile.gif

nomore, taigi man tas labai pazistama. as buvau labai laiminga, kai spali 20 dienu isbuvau be sitokiu priepuoliu, bet paskui vel protas susimaise, prasidejo egzaminai ir visokie darbai, puoliau zemyn. viskas paleo, tik kiekis neapciuopiamas. tik kad nuo vilko ant meskos ir vel viskas is pradzios... ech. na bet jei jau 20 dienu buvo, tai manau bus ir daugiau kazkada.
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 10 29, 12:21)
nomore, taigi man tas labai pazistama. as buvau labai laiminga, kai spali  20 dienu isbuvau be sitokiu priepuoliu, bet paskui vel protas susimaise, prasidejo egzaminai ir visokie darbai, puoliau zemyn. viskas paleo, tik kiekis neapciuopiamas. tik kad nuo vilko ant meskos ir vel viskas is pradzios... ech. na bet jei jau 20 dienu buvo, tai manau bus ir daugiau kazkada.

O man tas emocinis valgymas žinokis su paleo dingo, kaip nebuvęs. Nors nebūčiau gyvenime patikėjus, kad man taip išeis. Ir tikriausiai ne tiek maiste reikalas, kiek nusiteikime. g.gif Atrodo, statai, statai tas smegenis į vietą, ir vis nenusistato, bet paskui bac - ir viskas savo vietoj, ir nesuprasi, kodėl blink.gif

Papildyta:
QUOTE(Wallis @ 2013 10 29, 12:21)
. ech. na bet jei jau 20 dienu buvo, tai manau bus ir daugiau kazkada.

Bus bus, tik nenuleisk rankų mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano ghee pastovejo ir atsirado nuosedu...Ar pas jus taip pat? Gal dar reik pavirt ar nukost geriau?
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 10 29, 10:16)
tiesa, mama sauniai laikos, tik kazka sne taip, nes i wc neina, ismatos paskesta, kiek atsimenu nera gerai...

Jos ir turi paskesti. Tai gal darzoviu per mazai? Pvz brokoli pagarinta, salotu kokiu, burokeliu?
Apie kaka "Tuštinamasi turi būti kasdien, jis turi trukti ne ilgiau nei 5 min. ir nereikalauti didesnių pastangų, po tuštinimosi turi būti tuštumo jausmas, išangė neturi būti sudirgus, išmatos turi būti „supakuotos“ (nei beformės, nei paskiri gumulėliai), jos turi paskęsti arba vos liesti vandens paviršių, spalva turi būti rusva, primenanti pienišką šokoladą"
Va teip smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif
Atsakyti
Ar čia visiems taip būna su tolerancijos saldumui praradimu? Šiandien pabandžiau paragauti galą šaukštelio medaus, natūralaus, iš pažįstamų pirkto, jokiu cukrum bitės nemaitinamos ir pan. - vos nepasidarė bloga nuo saldumo. thumbup.gif

Kaip jau anksčiau minėjau, 3 savaitę maitinuosi sveikai, be jokio cukraus ir pan., kai pagalvoju apie tai, kiek anksčiau cukraus suvartodavau, tai tikrai stebiuosi, kaip II tipo diabeto neįsivariau, buvo visiška priklausomybė.
Atsakyti
mano kraujo tyrimai. nepasakyciau, kad pradziugino. 2013 bir daryti po 2 sav paleo. spali po 4 men.
norma 2012 birz 2013 birz 2013 spa
bendras 100-199 192 174 242
trig 0-149 114 71 66
HDL >39 53 62 79
LDL 0-99 116 98 150
glucoze 65-99 88 85 84

nu nesigauna man grazus stulpeliai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ativas: 29 spalio 2013 - 18:37
isverciau I lietuviskus

2012 birz 2013 birz 2013 spalis
bendras 4.92 4.53 6.55
trigc 2.98 1.81 1.68
HDL 1.42 1.55 2.07
LDL 2.98 2.59 3.89
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 28, 10:09)
Labas rytas, mergai. O man galvos  oda pasiuto, jau dvi dienas taip suaktyvejo niezulys, kad net nakti draskausi. Su maistu negaliu sieti, nes nieko naujo neivedziau. Valgau tik pacios darya maista. Pirkau dar viena, jau 6-aji sampuna, be sulfatu, jautriai galvos odai, nuimanti niezuli ir bla bla bla - se tau, kad nori, jautraiai odai, taip isijautrino, kad einu kartis. Man jau rankos svyra, nebezinau ka dar gero sau padaryti, nes jau ir taip pas mane labai grieztai viskas o sita nesamone nesitraukia nuo manes:(

na, galima pas alergologus prašyti alergenų mėginius padaryti-o gal ką konkretaus nustatys, taip pat, odos nuogramdos tyrimą dėl visokių ten bakterijų/erkučių, maža kas, jei sunku atspėti priežastį, tai atmetimo būdu mėginti smile.gif
ir nors nžn kas ją išprovokavo, bet tokioje būklėje gali pasidaryti alergizuojančiu ir tas maistas, kuris paprastai toks nebūna, prie pagerėjimo prisidėtų:
kuo didesni kiekiai vit A/cinko/sieros, kvercetino
išmesti iš raciono visus aštrius prieskonius, kiaušinius, citrusus, labai karštą ir labai šaltą maistą
na, cukraus/krakmolo/alkoholio ir taip tikriausiai nevartoji, nerūkyti
Golden Seal arbata
kokių nors fermentų, pvz, Vobnezym, bet geriausiai atsisiųsti AllerFree
labai svarbu neleisti įsisiūbuoti alergijai, nes paskui bus tik sunkiau ją išprašyti, tai gali tekti ir antihistamininių vaistų pavartoti, bet iš pradžių gal kokių homeopatinių galima, ir kantrybės smile.gif
Atsakyti
sveikos,
priimkit ir mane smile.gif kol kas tik skaitau skaitau ir skaitau, atsisakiau bulku , kosiu ir cukraus, nusiteikineju rimtam paleo valgymui . Bet nerandu atsakymo del riebalu - suprantu kam ir kodel ju reikia, bet .. man labai neskanu. visa gyvenima nemegau riebiai valgyt... ar labai blogai, jei valgysiu ju maziau , jei angliavandenius busiu sumazinus tiek kiek liepia ? ...
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif

Gavau moliūgo "puselę", kokie 10kg nail.gif biggrin.gif Šiandien gaminsiu Beatos moliūgų sriubytę rytojui-gal turit kokią savo mėgiamą?

SALDŽIOS BULVĖS galimos?

QUOTE(nomore @ 2013 10 29, 07:22)
kažko tas bjaurumas dingsta, dingsta pamačius nedakepusią mėsą 

Ir išvis, atidarykit kas nors paleo maitinimo įstaigą Vilniuje, a?

Gal galite pasidalinti mėsytės fermentavimo, sūdymo receptukais?

Būtų geras rolleyes.gif Kartais patinginiaut ir nueit kitų darbo vaisiais (tpfu, t.y. daržovėm) pasidžiaugt thumbup.gif

QUOTE(SOWELU @ 2013 10 29, 09:07)
Tik po 3 sav. jau galėjau šiek tiek fizine veikla užsiimti. Matyt man labai sunkus tas angliavandenių gripas buvo biggrin.gif Ir dabar dar pilnai jėgų neatgavau (tuoj 4sav. bus).

Geras, tai kažkas su manim negerai biggrin.gif Viduriai nekietėja, energijos-daug. Šiandien nubėgau veik 3km, tada dar valandą intensyvios aerobikos gavau ir dar pirtis desertui. O draugei paskambinus ar gal man kas blogai, kad internetinėj erdvėj nesireiškiu, tai sakau man viskas PUIKIAI (na, neminėjau, kad vidurius dar pučia nemažai biggrin.gif, bet gal čia nuo to, kad TIEK daug daržovių pradėjau valgyt, nes anksčiau ką-pusryčiams sumuštiakas, pietums makaronai, vakarienei kokia bandelė su pienu biggrin.gif), paklausė ji mano euforijos ir sako, o mano nuotaiką cukrus pasiglemžęs sad.gif Tai nušuoliavo mėsos pirkt, nes kiaušų ir daržovių gal iš kokių vietinių gaus smile.gif

QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 29, 09:33)
Tiesiog pasakau kad organizmas turi tam tikrą alergiją cukrui ir miltams.

Panašiai ir bandau aiškinti .

Papildyta:
QUOTE(Akutee @ 2013 10 29, 10:16)
nes ner kada skaiciuoti visko,

nes sąrašas yra ant šaldytuvo, jis vis paskaito..  

bet išties brangu ta mėsa, be bulvių daugiau susivalgo, na jiems aš verdu vis kažką +

Aš kol kas nieko neskaičiuoju, nes nežinau kaip ir kiek ten visko turi būti blush2.gif

Gal galite pasidalinti sąrašiuku?

O jūs prisikimškit kiek pigesnėm daržovėm, ypač šakninėm-kaliaropės, pastarnokai, ropės ir pan., lašiniai sūdyti, dar kiaušiniai gerai užkemša ax.gif

QUOTE(nomore @ 2013 10 29, 13:30)
O man tas emocinis valgymas žinokis su paleo dingo, kaip nebuvęs. Nors nebūčiau gyvenime patikėjus, kad man taip išeis.

Man tas gal labiausiai patinka-neryju visą dieną (trys valgymai sotūs), neryju naktimis, neryjy saldumynų thumbup.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2013 10 29, 15:47)
Apie kaka "Tuštinamasi turi būti kasdien, jis turi trukti ne ilgiau nei 5 min. ir nereikalauti didesnių pastangų, po tuštinimosi turi būti tuštumo jausmas, išangė neturi būti sudirgus, išmatos turi būti „supakuotos“ (nei beformės, nei paskiri gumulėliai), jos turi paskęsti arba vos liesti vandens paviršių, spalva turi būti rusva, primenanti pienišką šokoladą"

Pagalvokit tik "...pienišką šokoladą..." cool.gif O, jei man juodas labiau patinka? laugh.gif Šitą..., na, jei tamsaus šokolado spalvos, o visa kita kaip aprašyta-gerai?

Oooo, ką matau ant laktos apačioj-dar viena iš aukštukių ploja.gif Šelma, a kū-kū wub.gif

QUOTE(Pusnė @ 2013 10 29, 21:21)
sveikos,
priimkit ir mane smile.gif kol kas tik skaitau skaitau ir skaitau, atsisakiau bulku , kosiu ir cukraus, nusiteikineju rimtam paleo valgymui . Bet nerandu atsakymo del riebalu  - suprantu kam ir kodel ju reikia, bet .. man labai neskanu. visa gyvenima nemegau riebiai valgyt... ar labai blogai, jei valgysiu ju maziau , jei angliavandenius busiu sumazinus tiek kiek liepia ? ...

Kadangi angliavandenių valgysit daug mažiau, tai organizmą mokysit imt energiją iš riebalų, o iš kur jos imt, jei jų nevalgysit g.gif

Kokoso sviestas, gyvūliniai taukai (anties, kiaulės ir pan.), alyvuogių aliejus, avokadų aliejus. Neskanūs visi iš išvardintų?
Atsakyti
QUOTE(Angle @ 2013 10 29, 21:45)
na, galima pas alergologus prašyti alergenų mėginius padaryti-o gal ką konkretaus nustatys, taip pat, odos nuogramdos tyrimą dėl visokių ten bakterijų/erkučių, maža kas, jei sunku atspėti priežastį, tai atmetimo būdu mėginti smile.gif
alergenu meginiai daryti visokie ir ne karta. Nebent tas nuogramdas meginti
ir nors nžn kas ją išprovokavo, bet tokioje būklėje gali pasidaryti alergizuojančiu ir tas maistas, kuris paprastai toks nebūna, prie pagerėjimo prisidėtų:
kuo didesni kiekiai vit A/cinko/sieros, kvercetino
kvarcetino man negalima - skydliaukes problem turiu. Pagal autoimunininko (psoriaze, dermotoligija) siuloma gerti vit D nemenkomis dozemis
išmesti iš raciono visus aštrius prieskonius, kiaušinius, citrusus, labai karštą ir labai šaltą maistą
Nieko panasaus nevalgau, pas mane viskas nuimta, like tik mesa, zuvis, darzoves ir druska - viskas
na, cukraus/krakmolo/alkoholio ir taip tikriausiai nevartoji, nerūkyti
Golden Seal arbata
Kas cia per dalykas? Jis alergikams geras?
kokių nors fermentų, pvz, Vobnezym, bet geriausiai atsisiųsti AllerFree
cia sie butu?
http://www.iherb.com...ggie-Caps/3194/
Is kur palankiausia atsisiusti?
pavasari 2-u menesiu kursa sugeriau enzimu terapijos (Vobnezym).Ir dabar gal pakartoti enzimu terapija?
labai svarbu neleisti įsisiūbuoti alergijai, nes paskui bus tik sunkiau ją išprašyti, tai gali tekti ir antihistamininių vaistų pavartoti, bet iš pradžių gal kokių homeopatinių galima, ir kantrybės smile.gif
Mano kantrybe jau I pabaiga  blink.gif

Aciu uz patarimus:)
Siandien ploviau galva dar vienu, nauju sampunu ir pabaigoje perliejau lakisiaus nuoviru. Tai siandien diena pragyvenau pakankamai ramiai. Jei taip butu visada, tai jau ir nebeverkslenciau. Bijau, kad tie visi sampunai efektyvus pirmus kelis kartus, po to visas efektas baigiais.

Hippie, sakai juodas sokoladas arciau dusios nei pieniskas? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 29 spalio 2013 - 22:31