Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko imuninės sistemos stiprinimas

QUOTE (Megi @ 2004 09 04, 14:26)
Norėčiau paprašyti patarimo kaip stiprinti vaiko imuniteta.Sergame beveik visa žiemą, į darželį išename gal savaitei.Dabar yra dar maža sesutė 2 mėn.,tai neįsivaizduoju kokia manęs laukia žiema.Bandėme geriamus vaistus imunitetui stiprinti, nieko nepadėjo.Šįmet pasiskiepijome, pažiūrėsim rezultatus.Gal kas žino kokius sveikuolių kursus ar ką.... nežinau ką čia bedaryti, kad vaikas sustiprėtų.Žiūriu į sveikus vaikus ir pavydas ima, o aš vis žiūriu, kad neperpūstų, kad nesukaistų...kažką praleidau, ne taip dariau....bet ką dabar daryti? Vaikui 6 metai.Gal yra Šėmėtos kokie kursai, ar sveikuolių mokyklėlė? Gal kas turi geros patirties?

Dvi pazistamos seimos vaikams, linkusiems sirgt, gydytoju patarimu pirko ir girde po kursa RYBOMUNIL'o. Tai kazkoks vakcinos ir imuniteta stiprinancio preparato hibridas. Vienam vaikui - pasiteisino, kitam - ne. Tai ir isvadu normaliu (isskyrus 50:50) padaryt negaliu. g.gif
Kai buvau ilindusi i tema apie baseinus, ten mamytes dziaugesi , kad (cituoju) "vienintele ziema, kai vaikas nesirgo, buvo ta, ka lanke baseina"..
O gal - cia tik siaip - pamastymams, nes moksliskai nepagrista - yra psichologines ar alergines priezastys ligoms? Drauges berniukui vis pakildavo temperatura, kol issiaiskino, kad priezastis - labiau psichologine, negu fizine. Giminaiciu berniukas irgi istisai sirgo, kol i penktus metus nustate, kad alergiskas suniui (su pastaruoju skausmingai teko atsisveikint)..
Atsakyti
manajam imunitetas visuomet pasilpsta kai dantukai dygsta. tada ir sloguoja, ir kartais net antibiotiku prireikia. as gal truputi perlenkiu, bet rudeni, ziema, kai virusai sklaidosi stengiuosi neti parduotuve nesivesti. draugu visuomet paklasusiu ar nesergantys, kai i svecius ruosiasi.
Papildyta @ [mergetime]1096982492[/mergetime]
o kas del RYBOMUNIL'o tai mano kolegei jis irgi nepasiteisino. taciau kita sunu skiepijo pneumo vakcina, nes daznai bronchitai ir kt kvepavimo ligos kankino. sake, kad po to nesirgo nei karto...
Atsakyti
Savo dukrą grūdinu panašiai kaip Silvutė. Vasarą leidžiu basą. Basučių prireikia tik einant į parduotuvę. O pas močiutė kai nuvažiuojame, tai ir į parduotuvę basa eina. Leidžiu maudytis, kol apatinė lūpa dantų nebedengia, lakstyti po rasą, žaisti įvairius žaidimėlius su smėliu ir vandeniu. Rudenį pradedu duoti žuvų taukus. Vietoj kakavos geria erškėtuogių ar svarainių sirupą, atskiestą vandeniu. Beje, svarainių sirupą pasidarau pati, o maniškė kaip gardumyną suvalgo džiovintus svarainukus. Vitaminus pradedu duoti tik pavasariop, kai darželyje prasideda epidemijos. Prieš porą metų esu davusi RIBOMUNYL. Maniškei jis pasiteisino. Neprirengiu šiltai, nes kai lauke laksto ir sušyla, vėsią dieną juk nenurengsi striukės. O sušilusią kai pagauna vėjelis, tai ir "pamyli". Nakčiai taip pat neprikloju, beje, maniškė pripratusi ir klotis, ir rengtis ploniau nei tėveliai...
Jei jau pamatau įtartiną vaiką, tai prasideda vakare įvairiausios procedūros: kojyčių kaitinimas vandenyje su druka, padukų trynimas eukalipto balzamu ir vilnonės kojinytės, krūtinės trynimas eukaliptu ar degtine, įvairių vaistažolių arbatų girdymas. Jei užklumpa kosulys, maniškė prašo nakčiai uždėti jai kompresą: ant marlės užtepu košelę, sumaišytą lygiomis dalimis iš medaus ir degtinės, ant marlės uždedu polietileno gabalėlį ir minkšto vilnonio audinio skiautelę. Tada naktis būna rami. Jei įtariu prasidedančią slogą, tai užmigusiai dar panosę patrinu česnaku ir smulkiai pjaustyto česnako padedu po paklode prie nosies. Kol kas (tfu-tfu-tfu) pakanka tokių vaistų ir procedūrų.
Atsakyti
O mano kai tik pradėjo pernai lankyti baseiną, užsigrūdinom thumbup.gif jau net laukiau, kad susirgtų, bo morėjau porą dienų pasedėti namie, bet kur tau laugh.gif Nežinau ar būtent baseinas padėjo, bet ankščiau buvome nuolatiniai poliklinikos pacientai smile.gif
Nors mano mama vis gąsdino, kad kai ti pradės lankyti baseiną, tada jau šakės, o mums nutiko priešingai clap.gif
Atsakyti
Nu maniskes ir basos laksto, ir maudosi, bet maziuke tik pajunta saltesni ora ir serga ( nuo rugsejo antra karta), bet as ta sirgima truputi padidinu, nes kosejancios ar sloguojancios i darzeli nenoriu leisti - ir sia savaite tik arbatos ir trynimai, apsieinam be vaistu. Ribomunil man nei vienai netiko, paskiepytos irgi abi nuo visko, tik pirmadieni dar eisim nuo gripo, bet pabandziau duoti ezuoles sulciu tabletes - tikrai padeda, dar hemeopatinej vaistinej siule kazkoki gerima su biciu pikiu, sake tas geresnis, bet jei nera alergijos.
Atsakyti
Vos dukra pradejo eiti i darzeli,tuoj susirgo ausu uzdegimu,po kurio reikejo net ausu praputimu ir sildymu.Praejus savaitei po sildymu,pradejo skaudeti gerkle...Daktare patare pabandyti "Ribomunila".Geriamas jis pagal ypatinga grafika.Bet vartoti reikia 6 men.Ar kuri mama bande ji duoti tuos 6 men.? Ar tikrai vaiko imunitetas sustiprejo?
Atsakyti
Mes tebevartojam. Istorija lygiai tokia pat, kaip ir jūsų. Geriam jau 5 mėn. Manau, verta. Per tą laiką dukra gal 2 kart slogavo. Sloga tęsėsi 1-2 d., kai anksčiau būdavo 1-2 savaites.
Atsakyti
Mano dukrai dabar penkeri. Lygiai prieš porą metų, rudenį, vartojome visą skirtą geriamų skiepų dozę. Iki tol maniškė bent porą kartų per sezoną "pareidavo" su tonzilitu, nuolatos vargino adenoiditas. Nežinau, ar tai skiepų, ar grūdinimo rezultatas, kad tos ligos atsitraukia nuo mūsų (tfu-tfu-tfu). O gal tiesiog išaugo?
Atsakyti
mes taip pat vartojam. dar tik trechia savaite. kol kas nieko nesijauchia, bet zhinau viena zhmoguti (nu ne toki jau ir zhmoguti, visa berna), kuriam dabar 10 metu ir kuriam tie vaistai labai padejo. jis buvo tikras sirgaliukas, turbut prasirgdavo didzhiaja zhiemos dali, o pavartojus - atsipirko viena sloga.
kazhkur girdejau, kad norint galutinio rezultato, reikia ji vartoti net trejus metus. nezhinau, ar tai tiesa.
Atsakyti
Vartojom, rezultatas nulinis. Jau geriau lietuviski eziuoles preparatai-nors pigiau. Kol pneumo23 nepaskiepijom, jokie imuniteto stiprikliai neveike absoliuciai. O paskiepijus jie ir nebebutini tapo.
Atsakyti
Mano dickis vartojo ta " Ribomunyla", ir vartojom gan ilgai - keleta kursu. Bet poveikio tikrai jokio geresnio nesulaukem, kaip sirgo taip ir toliau serga. Gydytoja kaip uzsukta, kiekviena karta klausdavo ar vartojam,kol viena karta neiskentus pasakiau jai, kad labai jau brangus ir jokiu rezultatu nera. Dabar nebesiulo, vartojam eziuole.
Dar atsiminiau viena dalyka. Musu gydytoja panagrinejo "Ribomunilo" sudeti ir rado dar viena vaista su tokia pat sudetim. Ji ir gerti patogiau ir trumpiau reikia, Geri 28d. po to darai menesi pertrauka ir vel 28d.geri. Ir kainuoja pigiau, uz "Ribomunila" mokejom apie 160, o uz ta kita apie 110lt. Tik gaila neatsimenu pavadinimo, lygtai is " T "raides. Jei rasiu pakuote - parasysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilma Liu: 06 spalio 2004 - 18:54
Esu sunui sugirdziusi visa kursa, deja jokio rezultato sad.gif Kiek girdejusi kitu mamu atsiliepimus tik keliem vaikucia yra padeja, nors galbut tai tik atsitiktinumas g.gif Pagalvojus butu labai paprasta jei visiems padetu, tiesiog nebebutu serganciu vaiku smile.gif
Atsakyti