Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(adija5 @ 2014 01 28, 22:36)
Tai užtat ir skonis nelabai,kad jau įtarimas sukeltas  biggrin.gif Šiaip tai aš irgi verčiu velniop,man irgi tos bakterijos mirkčioja...Nors pabalusius agurkėlius norėjau išverst,tai kaimynka atėmė, priedurne išvadinusi.Ir nieko,surijo,gyva...  g.gif

labiausiai man pasitikejimo nekelia, kad dariau pagal SM rasta recepta- BE PASTERIZAVIMO!!!! nuplikytas paprikas tiesiog reikejo det i stiklaini, uzpilt karstu marinatu ir uzsukt.
siaip as viska pasterizuoju, siemet jei darysiu tas su medumi- darysiu savaip... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2014 01 28, 21:44)
labiausiai man pasitikejimo nekelia, kad dariau pagal SM rasta recepta- BE PASTERIZAVIMO!!!! nuplikytas paprikas tiesiog reikejo det i stiklaini, uzpilt karstu marinatu ir uzsukt.
siaip as viska pasterizuoju, siemet jei darysiu tas su medumi- darysiu savaip... ax.gif


gal šaldytuve laikyt reikia? mano rūsys šiltas, tai aš viską pasterizuoju ar sterilizuoju. tik tokius receptus ir renkuos.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 28, 22:48)
gal šaldytuve laikyt reikia? mano rūsys šiltas, tai aš viską pasterizuoju ar sterilizuoju. tik tokius receptus ir renkuos.

kas ten buvo parasyta apie laikymo salygas- nefiksavau. dabar nebepamenu. man rodos, jos turejo ir taip laikytis... g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2014 01 28, 22:51)
kas ten buvo parasyta apie laikymo salygas- nefiksavau. dabar nebepamenu. man rodos, jos turejo ir taip laikytis... g.gif

Aš pasterizuoju visada,kad ir koks ten receptas būtų.Man ramiau smile.gif
Atsakyti
As dariau su medum. Nepabalo. Bet uzvirinau du kartus marinata. Paskui dariau marinata su aliejum - ir viskas liuks.

Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 28, 09:54)
arčiau kaip Amerikoj neradau, iš ten tingiu siųstis. Nors...  g.gif
Ateis už kokių 3 savaičių, bus vasario antra pusė, gal ir ne per vėlu g.gif Žalios marinuojamos, tai būtų pats tas.  sąlygos tokios:
Order total is between: $10.00-$25.00
Standard Airmail $7.00


Aš tai sutinku su visokiom salygom. Pasidalintume, aš nemoku iš ten siustis. Su kalba prastai. g.gif
Atsakyti
Yra toks marinatas, į kurio sudėtį įeina garstyčios ( kremas ). Tokie stiklainiai tikrai negražiai atrodo, tačiau visi giria daržovių skonį.

Uf, reikia prisiruošti ir pasėti pipirus. Vėl daug mąstymo ir burimo.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 01 29, 00:45)
Yra toks marinatas, į kurio sudėtį įeina garstyčios ( kremas ). Tokie stiklainiai tikrai negražiai atrodo, tačiau visi giria daržovių skonį.

Uf, reikia prisiruošti ir pasėti pipirus. Vėl daug mąstymo ir burimo.

marinavau paskutini sezona su garstyciu kremu agurkus ir paprikas su jalapenais. tai labai skanu. Vyras isgyre. Bet pastebejimas tik tas,kad kokius 3 kartus marinata butinai uzvirti reikia, nes linke dangteliai pustis.
Atsakyti
Ten su garstyčiom tai marinuojami agurkai. Dar kai garstyčias mažam vandens kiekyje išmaišai į masę, tai visa tai stiklainyje nusėda ir bala nematė..bet kai mes pirmą kartą darėm, o mums nepasakė.. tai tą kiekį šaukšteliais į puodą...net ir atsinešus žiemą stikl atrodė, kad tos agurkų riekelės vėm....
O dabar dėl paprikų,turiu liuks receptuką sau, kur saldi, aštri paprika 6proc ace. Nekaitinama, bet man, mano aplinkai-super..
Pasirodo, kad aš tikrai nesu aštriamėgė. Sūnus paprikas aštrybes jau baigia, o aš savųjų dar kelis stiiklainiukus turiu.
Aštriųjų kažkas ne taip padaryta,nes baltos nuosėdos ant stiklainio dugno nusėdo. Visos skaidrios. Jei stiklainiuko nepaverti nesimato. Pamenu, kad viską sudėjus ant kiekv mažo stiklainiuko viršaus po šaukštelį natūralaus medaus. Gal jis nepatiko. O marinate aliejaus šaukštas. Nu nežinau, bet drumzlės dugne. Skoniui įtakos neturi. Šiemet darysiu kitokiu receptu..o gal net bandysiu tuo su 6proc actu. Tokios aštrybės jau pačios bus kaip konservantas.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 29, 07:44)
marinavau paskutini sezona su garstyciu kremu agurkus ir paprikas su jalapenais. tai labai skanu. Vyras isgyre. Bet pastebejimas tik tas,kad kokius 3 kartus marinata butinai uzvirti reikia, nes linke dangteliai pustis.


Agurkus su garstyciomis tai jau kelinti metai darau, bet jalapenu nebandziau. Sakot skanu? Reikes padaryti siemet, jei kas uzaugs bigsmile.gif
Marinata verdu viena karta, niekada niekas neissipute. Vel visoms viskas skirtingai biggrin.gif

O del pabalusiu agurku... esu valgius ne karta gyvenime, nes apie tokia bakterija apskritai neseniai tik isgirdau. Nu kol kas gyva biggrin.gif

O kaip tada su raugintais agurkais yra? Jie gi daznai pabala. Irgi mesti?
Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2014 01 29, 07:57)
Ten su garstyčiom tai marinuojami agurkai. Dar kai garstyčias mažam vandens kiekyje išmaišai į masę, tai visa tai stiklainyje nusėda ir bala nematė..bet kai mes pirmą kartą darėm, o mums nepasakė.. tai tą kiekį šaukšteliais į puodą...net ir atsinešus žiemą stikl atrodė, kad tos agurkų riekelės vėm....
O dabar dėl paprikų,turiu liuks receptuką sau, kur saldi, aštri paprika 6proc ace. Nekaitinama, bet man, mano aplinkai-super..
Pasirodo, kad aš tikrai nesu aštriamėgė. Sūnus paprikas aštrybes jau baigia, o aš savųjų dar kelis stiiklainiukus turiu.
Aštriųjų kažkas ne taip padaryta,nes baltos nuosėdos ant stiklainio dugno nusėdo. Visos skaidrios. Jei stiklainiuko nepaverti nesimato. Pamenu, kad viską sudėjus ant kiekv mažo stiklainiuko viršaus po šaukštelį natūralaus medaus. Gal jis nepatiko. O marinate aliejaus šaukštas. Nu nežinau, bet drumzlės dugne. Skoniui įtakos neturi. Šiemet darysiu kitokiu receptu..o gal net bandysiu tuo su 6proc actu. Tokios aštrybės jau pačios bus kaip konservantas.


Pas mane analogiska situacija su tomis drumzlemis - ant dugno, jei nepaverti, net nepastebetum.
O kas per marinatas?

Aj, beje, del kaitinimu - tai as niekada receptu, kur sterilizuoti reikia stengiuosi nedaryti, nu nepatogu man labai, taros reikia, stovek prie tu stiklainiu ax.gif
Atsakyti
Pas mane kazkodel tik pernai su tom garstyciom toks nesusipratimas buvo. Uzpernai viskas gerai g.gif doh.gif Bet pernai ir karsciai savo dave. Rusyje silta buvo ilga laika, gal dar tas itakojo, o gal dangtelius kokius lievus nusipirkau, nes ir su marinuotais biskiuka vargau. O rauginti lyg ir nieko ir misrainem gerai buvo. Nesuprasi...
Atsakyti
Avijacija labai ačiū už sėklytes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti