QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 29, 07:44)
marinavau paskutini sezona su garstyciu kremu agurkus ir paprikas su jalapenais. tai labai skanu. Vyras isgyre. Bet pastebejimas tik tas,kad kokius 3 kartus marinata butinai uzvirti reikia, nes linke dangteliai pustis.
Agurkus su garstyciomis tai jau kelinti metai darau, bet jalapenu nebandziau. Sakot skanu? Reikes padaryti siemet, jei kas uzaugs
Marinata verdu viena karta, niekada niekas neissipute. Vel visoms viskas skirtingai
O del pabalusiu agurku... esu valgius ne karta gyvenime, nes apie tokia bakterija apskritai neseniai tik isgirdau. Nu kol kas gyva
O kaip tada su raugintais agurkais yra? Jie gi daznai pabala. Irgi mesti?
Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2014 01 29, 07:57)
Ten su garstyčiom tai marinuojami agurkai. Dar kai garstyčias mažam vandens kiekyje išmaišai į masę, tai visa tai stiklainyje nusėda ir bala nematė..bet kai mes pirmą kartą darėm, o mums nepasakė.. tai tą kiekį šaukšteliais į puodą...net ir atsinešus žiemą stikl atrodė, kad tos agurkų riekelės vėm....
O dabar dėl paprikų,turiu liuks receptuką sau, kur saldi, aštri paprika 6proc ace. Nekaitinama, bet man, mano aplinkai-super..
Pasirodo, kad aš tikrai nesu aštriamėgė. Sūnus paprikas aštrybes jau baigia, o aš savųjų dar kelis stiiklainiukus turiu.
Aštriųjų kažkas ne taip padaryta,nes baltos nuosėdos ant stiklainio dugno nusėdo. Visos skaidrios. Jei stiklainiuko nepaverti nesimato. Pamenu, kad viską sudėjus ant kiekv mažo stiklainiuko viršaus po šaukštelį natūralaus medaus. Gal jis nepatiko. O marinate aliejaus šaukštas. Nu nežinau, bet drumzlės dugne. Skoniui įtakos neturi. Šiemet darysiu kitokiu receptu..o gal net bandysiu tuo su 6proc actu. Tokios aštrybės jau pačios bus kaip konservantas.
Pas mane analogiska situacija su tomis drumzlemis - ant dugno, jei nepaverti, net nepastebetum.
O kas per marinatas?
Aj, beje, del kaitinimu - tai as niekada receptu, kur sterilizuoti reikia stengiuosi nedaryti, nu nepatogu man labai, taros reikia, stovek prie tu stiklainiu