Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(Tuomce @ 2014 01 28, 16:11)
Kadangi cilius auginu tik del MB (as ju nevalgau) tai jis suinteresuotas - ir vazonikus ir zemes nuperka biggrin.gif o dabar jai jai seklas daiginu vis paklausia ar dar nereikia pasodint, pats paziuri ar jau uodegikiu yra islinde ir informuoja kad yra kelios  lotuliukas.gif

o mūsų šeimoje suinteresuota čiliais tik aš biggrin.gif riju viena sloinikus apsikabinusi. Na jis tik adžiką kokią valgo, nebrokija. Aš tai be čilių jau gyvenimo neįsivaizduoju, kaip narkotikai lotuliukas.gif
Atsakyti
nagi, mergaites, niekas nebeturi habaneru sekliukiu? o gal kuri Vilniete galetu jau isdygusiais daigeliais pasidalinti? Vienas lyg ir ruosias lyst i lauka, bet tik atrodo ax.gif

Avijacija,o Jusu sekliukiu daigumas sakyciau beveik 100% thumbup.gif begalo DIDELIS ACIU wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apciukas: 28 sausio 2014 - 16:35
QUOTE(apciukas @ 2014 01 28, 17:34)
nagi, mergaites, niekas nebeturi habaneru sekliukiu? o gal kuri Vilniete galetu jau isdygusiais daigeliais pasidalinti? Vienas lyg ir  ruosias lyst i lauka, bet tik atrodo ax.gif

Avijacija,o Jusu sekliukiu daigumas sakyciau beveik 100% thumbup.gif  begalo DIDELIS ACIU wub.gif

as turiu is Aviacijos habaneru, bet sitie dar neseti smile.gif jei tinka nedaiginti galiu pasidalinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuomce: 28 sausio 2014 - 17:27
QUOTE(Tuomce @ 2014 01 28, 18:26)
as turiu is Aviacijos habaneru, bet sitie dar neseti smile.gif jei tinka nedaiginti galiu pasidalinti smile.gif

tinka ir nedaiginti smile.gif man kokiu 2 seklikiu reiketu
Atsakyti
[attachmentid=231186]
QUOTE(Paladė @ 2014 01 28, 15:18)
nesijaučia tų sėklų, valgom su jom, nereikia rakinėt smile.gif

mes kai nuvažiuojam į šiltus kraštus, visada turguje perkame ir marinuotų pipiriukų, foto jie dėžutėj kairėje. Neįsivaizduoju, kas per veislė, bet mums, aštrumų nemėgėjams, jie yra labai aštrūs (kitiems jie švelnūs), pietų metų įveikiam po 1-3 vnt. ir ten nėra jokių sėklelių, nereikia nieko darinėti - imi už uodegos ir kandi. Žinočiau, kas per veislė, gal ir susigundyčiau krūmelį užsiauginti, bet bijau, kad pataikysiu ant kokios bombikės - visos burnos bus išplikytos tease.gif
Atsakyti
Tada aš išgelbėta..Jūsų dėka. Dabar nebus bėda darinėti, o sūnus baigia aštriąsias. Savo su saldžiosiomis tai aš dar turiu, o aštriųjų pusė indelio ir 1 vien raudonųjų aštrių "Helmans indelis rūsyje. Viskas..Dar kažkiek šaldiklyje šaldytų ir džiovintų maltų..bet tai ne tas pats, kas marinuota.
Vien dėl sūnaus kiek teks marinuot.
Ačiū už idėją su cielais marinuoti.Kadangi tokių nesu valgiusi, pirkusi - nežinojau mirksiukas.gif
Atsakyti
Patarkit:
Padėjau sėklas daigintis šlapiai ir šiltai praeitą ketvirtadienį. Per kiek maždaug jums iškišo juo uodegas?

Klausiu, nes sekmadienį čia buvo fors mažoras: naktį dingo šildymas, tai radiatoriai buvo lediniai (nesušalo?), o po to vyras kaip užkūrė, tai neėjo rankos priliesti, o sėklų patraukti nepatraukiau... Jos tikrai neišdžiuvo, bet ar neišvirė? blink.gif Gal mesti ir daryti per naujo?

Aj ir tiesa:

2Ditute, jūs nuostabi thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 01 28, 19:32)
Patarkit:
Padėjau sėklas daigintis šlapiai ir šiltai praeitą ketvirtadienį. Per kiek maždaug jums iškišo juo uodegas?

Klausiu, nes sekmadienį čia buvo fors mažoras: naktį dingo šildymas, tai radiatoriai buvo lediniai (nesušalo?), o po to vyras kaip užkūrė, tai neėjo rankos priliesti, o sėklų patraukti nepatraukiau... Jos tikrai neišdžiuvo, bet ar neišvirė?  blink.gif Gal mesti ir daryti per naujo?

Man uodegas pradejo leisti po 6 paru, bet ir tai ne visos, kitos dar ilgiau stabde. As jau cia irgi virkavau, kad kai i zeme tas uodeguotas sukisau, ilgai man galvu nerode, prasikale tik vakar smile.gif t.y nuo pradejimo daiginti, iki kol sviesa pamate praejo 2 sav. Gal dar palaukit. O tai jus tas seklas tiesiogiai taip ir dedat ant radiatoriaus? as tai koki ranksluosti pakisu. Ir pravedinu karta i diena, praverus maiseli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 28 sausio 2014 - 19:54
QUOTE(ptashka @ 2014 01 28, 19:32)
Patarkit:

Klausiu, nes sekmadienį čia buvo fors mažoras: naktį dingo šildymas, tai radiatoriai buvo lediniai (nesušalo?), o po to vyras kaip užkūrė, tai neėjo rankos priliesti, o sėklų patraukti nepatraukiau... Jos tikrai neišdžiuvo, bet ar neišvirė?  blink.gif Gal mesti ir daryti per naujo?
Aj ir tiesa:

šios temos 32 psl. aprašiau, kaip dygo pernai. Išgerkit uspakajoncų ir laikykit toliau. ar maišeliuose buvo drėgna?
Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2014 01 28, 19:53)
O tai jus tas seklas tiesiogiai taip ir dedat ant radiatoriaus? as tai koki ranksluosti pakisu. Ir pravedinu karta i diena, praverus maiseli.

dabar ant rankšluostuko, nes karšti radiatoriai.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 01 28, 19:53)
Man uodegas pradejo leisti po 6 paru, bet ir tai ne visos, kitos dar ilgiau stabde. As jau cia irgi virkavau, kad kai i zeme tas uodeguotas sukisau, ilgai man galvu nerode, prasikale tik vakar  smile.gif t.y nuo pradejimo daiginti, iki kol sviesa pamate praejo 2 sav. Gal dar palaukit. O tai jus tas seklas tiesiogiai taip ir dedat ant radiatoriaus? as tai koki ranksluosti pakisu. Ir pravedinu karta i diena, praverus maiseli.

Jo jo, ant rankšluostuko, bet ten karštis vis tiek nemažas buvo karsta.gif
Ir prakvėpuoti duodu kartą į dieną.

QUOTE(Paladė @ 2014 01 28, 20:12)
šios temos 32 psl. aprašiau, kaip dygo pernai. Išgerkit uspakajoncų ir laikykit toliau. ar maišeliuose buvo drėgna?
Papildyta:
dabar ant rankšluostuko, nes karšti radiatoriai.

hihihi.gif
Gerai, einu arbatos biggrin.gif
Jo, maišelyje šlapia visada. tai sakot, tas karštis nieko baisaus joms? nes aš dabar ant palangės krašto virš radiatoriaus padėjau, bijau, kad neišvirtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 01 28, 20:17)

Jo, maišelyje šlapia visada. tai sakot, tas karštis nieko baisaus joms? nes aš dabar ant palangės krašto virš radiatoriaus padėjau, bijau, kad neišvirtų  g.gif

jei buvo šlapia, neišvirė per trumpą laiką, per kelias valandas.
Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2014 01 28, 18:48)

Ačiū už idėją su cielais marinuoti.Kadangi tokių nesu valgiusi, pirkusi - nežinojau  mirksiukas.gif

cielus marinuot tinka visi nestambūs pipirai ir paprikos. dabar turiu pridarius su medum, šeimynai tinka, varo iš rūsio visus iš eilės - pepperoncini, hamik, cayene. Stengiuos į stiklainį sudėt vieno pavadinimo, kad pati atsirinkčiau, tinkamos ar ne mūsų skoniui. Aš neauginau jelapeno, tai nuomonės apie juos neturiu. Man keistas tas medaus skonis, bet visai nieko, savotiškas, valgau. O stambesnes paprikas vakuoju įdarytas pomidorų sultyse. Irgi labai gerai - išėmei iš stiklainio, padėjai i lėkštę prie mėsos ir visas garnyras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 28, 20:56)
jei buvo šlapia, neišvirė per trumpą laiką, per kelias valandas.
Papildyta:
cielus marinuot tinka visi nestambūs pipirai ir paprikos. dabar turiu pridarius su medum, šeimynai tinka, varo iš rūsio visus iš eilės - pepperoncini, hamik, cayene. Stengiuos į stiklainį sudėt vieno pavadinimo, kad pati atsirinkčiau, tinkamos ar ne mūsų skoniui. Aš neauginau jelapeno, tai nuomonės apie juos neturiu.  Man keistas tas medaus skonis, bet visai nieko, savotiškas, valgau. O stambesnes paprikas vakuoju įdarytas pomidorų sultyse. Irgi labai gerai - išėmei iš stiklainio, padėjai i lėkštę prie mėsos ir visas garnyras smile.gif

O jums tas marinatas su medumi nepabąla? Man kai kurie stiklainiai drumzlėm nuėjo ir nežinau, nuo ko čia galėjo būti g.gif

Atsakyti