Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską

QUOTE(Amade @ 2014 01 07, 15:16)
Pvz mano jaunesnė sesuo diržo yra gavus gal kokį kartą. Tai kaip čia paaiškint? Nors ji tikrai gerokai aktyvesnis vaikas buvo. Manau, kad tiesiog tėvai išmoko į daug dalykų nekreipti dėmesio, kažką toleruoti, daugiau leisti. Kaip sakom - mokosi ir auga kartu su vaikais.  biggrin.gif 
Mano sesė irgi nuo lupimo išsisukdavo.Aš gaudavau už ją.Nemanau,kad motina kažko išmoko.Tiesiog labai mylėjo ir visą laiką laikė maža.Tai darbų neužduodavo,o jei sesė ką padarydavo,būdavo liaupsina iki negalėjimo.
Aišku,mūsų mažoji šešiametė irgi maža,nors vyresnės dukros tokių metų jau daug darbelių sugebėdavo atlikt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2014 01 07, 15:21)
Beje, čia turbūt būdavo tie, kurie baigė 8 klases tais laikais? Ir kuriems nekildavo mintis kelti ranką prieš tėvus? Ar ne?
Kiekviename laikotarpyje galima matyti tai ką norima matyti, argi ne taip?
Ar tu tikrai manai,kad galima padėti lygybės ženklą tarp laikotarpių? g.gif
Mano jaunystės laikais nebijodavom vaikščiot naktį.Net po vieną.Kitos orientacijos žmonės neidavo į paradus.Darželiuose neskaitė pasakų apie princą ir princą.Seksualinių nusikaltimų ne tik kad būdavo mažiau-jie būdavo mažiau žiaurūs.Nebuvo jokių ekonominių piramidžių ir greitųjų paskolų.Vaikystėje,o ir paauglystėje mes žaisdavom lauke-visi būriu,o ne kiekvienas prie savo kompo.Paauglystėj ir atrodydavom kaip paauglės,o ne kaip mažametės prostitutės.Pamokose nerūkydavom ir negerdavom,mokytojų nesiuntinėjom ir pabarti negąsdinom vtat'ais...Nesakau,kad žolė buvo žalesnė,o dangus žydresnis...bet bent jau sniego būdavo balto tongue.gif
Atsakyti
Man vaikystėje už moralus ir mušimą daug baisiau ignoras būdavo.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 01 07, 15:45)
Ar tu tikrai manai,kad galima padėti lygybės ženklą tarp laikotarpių?  g.gif

Daugiau dėčiau lygybės ženklą ne tarp pačių laikotarpių, bet daugiau tarp gėrio ir blogio paieškų juose.

Mano jaunystės laikais nebijodavom vaikščiot naktį.Net po vieną.

Spėju, tarp mūsų ne itin didelis amžiaus skirtumas.

Ten kur aš augau vaikščiodavome (nebuvo kas daryti), bet labai bijodavome. Būdavo daug nusikaltimų. Dabar nusikaltimų sumažėjo, nors gyventojų nesumažėjo.

Kitos orientacijos žmonės neidavo į paradus.Darželiuose neskaitė pasakų apie princą ir princą.

Neidavo. Darželiuose neskaitė ne tik mano kartai, bet ir dukrai.

Seksualinių nusikaltimų ne tik kad būdavo mažiau-jie būdavo mažiau žiaurūs.

Ten kur aš gyvenau būdavo ir nepalyginamai daugiau nei dabar (turėkite omeny, kad tada suvestinių nebuvo taigi sužinodavome tik iš kaimynų arba jei policija atvažiuodavo apklausinėti. Dabar padaugėjo vagysčių.
Nebuvo jokių ekonominių piramidžių ir greitųjų paskolų.

Nebuvo.

Vaikystėje,o ir paauglystėje mes žaisdavom lauke-visi būriu,o ne kiekvienas prie savo kompo.

Tiesa.

Paauglystėj ir atrodydavom kaip paauglės,o ne kaip mažametės prostitutės.

Būdavo visko.

Pamokose nerūkydavom ir negerdavom,mokytojų nesiuntinėjom ir pabarti negąsdinom vtat'ais...

Veiksmas vykdavo po mokyklos langais, mokyklos tualete, mokyklos užkaboriuose. Mokytojus siųsdavo (beje, siųsdavo ne visus, o tik tuos kurie nesugebėdavo tvarkytis). VTAT'ais negąsdinavome.

Nesakau,kad žolė buvo žalesnė,o dangus žydresnis...bet bent jau sniego būdavo balto  tongue.gif

Va ko pasiilgau tai pasiilgau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ute: 07 sausio 2014 - 17:09
QUOTE(Ute @ 2014 01 07, 16:41)
Spėju, tarp mūsų ne itin didelis amžiaus skirtumas.
Pagal tavo komentarus,tai nemanau ax.gif Nes aplink mokyklą niekas nesibūriuodavo,nerūkydavo.Mokykloj jokių dažų,auskarų,manikiūrų.
Labai sunku susigaudyt Utės postuose,nes atsako virš citatos.Gal gali pasitaisyt? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 01 07, 16:57)
Pagal tavo komentarus,tai nemanau  ax.gif Nes aplink mokyklą niekas nesibūriuodavo,nerūkydavo.Mokykloj jokių dažų,auskarų,manikiūrų.

Išsiaškinkime per a.ž mirksiukas.gif

Labai sunku susigaudyt Utės postuose,nes atsako virš citatos.Gal gali pasitaisyt? ax.gif

Dar spėjau pakeisti.
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2014 01 07, 17:10)
Dar spėjau pakeisti.
wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 01 07, 10:50)
O man atrodo,kad didžiausia nūdienos problema-tėvų nesugebėjimas nustatyti vaikui ribas ir jų laikytis. 

Atsakykit man į paprastutį klausimą,kodėl anksčiau vaikai gerbė tėvus?Nes bijojo?Nes buvo traumuojami fizinių bausmių?Nes nebuvo psichologų,psichiatrų ir viena už kitą kvailesnių diagnozių,tokių,kaip neklusnumo sindromas.
Todėl kad vaikai savo jautriais sielos radariukais jaučia,kad aš neapsiverksiu,jei pakels prieš mane ranką.Tai ir nekelia.Tfu tfu tfu.

o kai ribos vienodos 4 metus ir staiga vidury gyvenimo vaikui iškyla toks klausimas?

Nežinau ar gerbė. Aš kai ko tikrai negerbiau. Kitas klausimas - ar bijojo?

Aš irgi neapsiverksiu ir sulauks pasėkmių. Žino kokių. ir.
Yra kažkokia patologija smegenyse ar kaip kitaip įvardinti, jog vaikas nepasimoko iš savo elgesio, neturi stabdžių tuo metu, kai yra dirgiklis. Noriu pas draugę po pamokų? - einu. kai parveda klasiokės mama, o namie laukia audra - pašarosiu, pasiatsikalbinėsiu pro forma, ir po savaitės pakartosiu. nors gėda, kad mama ldi į mokyklą ir pasiima po pamokų. Bet radusi progą - elgesį pakartos.

QUOTE(Šelma @ 2014 01 07, 11:35)
Pati sugalvojo? Pasidalink  bigsmile.gif
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Nesimušti su niekuo
Susitvarkyti po savęs
Jei ko nors nori - sakyti, o ne rėkti ar zirzti
Nevarinėti mamos (jei galiu -padarau pati)
Klausyti kas sakoma

žiūriu - dabar dar atsirado punktas - nemiegoti blink.gif

QUOTE(Germinė @ 2014 01 07, 12:52)
,bet kažkaip visi užaugom,gyvenam.Ne kur psichūškėj sutraumuoti tėvų fizinio ir moralinio smurto,o čia,visuomenėj.Ir net tie išdykėliai,kurie keldavo problemų mokykloj,baigė bent 8klases,profesinėj pabaigė vidurinę,ir įgijo kokią nors specialybę.
O kas dabar?Pirmokų mokytoja savaitė nuo mokslo metų pradžios verkia,kad nesusitvarko su klase  blink.gif

nežinau ar visi. buvau siaubingoje klasėje, gal 7 bernai nebaigė vidurinės, nes ... sėdo... Vieną užmušė kalėjime, nesulaukusį 18.

Vat ta karta, kur ne psichuškėje nuo tėvų smurto ir užaugino, ne kas kitas. kai pirmokas siuntinėja mokytoją ant trijų raidžių, o atėjęs tėtušis pritaria. sutik, kad tai nei švietimo sistemos, vei vtas bėdos.

Ar tu tikrai manai,kad galima padėti lygybės ženklą tarp laikotarpių?  g.gif
Mano jaunystės laikais nebijodavom vaikščiot naktį.Net po vieną.Kitos orientacijos žmonės neidavo į paradus.Darželiuose neskaitė pasakų apie princą ir princą.
Seksualinių nusikaltimų ne tik kad būdavo mažiau-jie būdavo mažiau žiaurūs.

Vaikystėje,o ir paauglystėje mes žaisdavom lauke-visi būriu,o ne kiekvienas prie savo kompo.
Paauglystėj ir atrodydavom kaip paauglės,o ne kaip mažametės prostitutės.

kas nebijojo, tas ir dabar nebijo.
o paradai daro kokią nors įtaką mažamečiams vaikams? Ir dabar neskaito.

Nu jau nežinau... metais prieš įstojant, Saulėtekyje buvo išžaginta ir nukantinta studentė... o visa kita ėjo iš lūpų į lūpas.
ai tiesa, 'žibutės" būdavo tokie įprasti tame miškelyje, kur pakeliui į paskaitas, kad net nebenustebdavom.
Pilnas kiemas vaikų. susirenka koks 15 pradinukų ir penktokų šeštokų...

tą ptįė sakydavo ir mums. tai sEjonas per trumpas, tai pankiška šukuosena negerai, tai dažų ant veido per daug...

Pagal tavo komentarus,tai nemanau  ax.gif Nes aplink mokyklą niekas nesibūriuodavo,nerūkydavo.Mokykloj jokių dažų,auskarų,manikiūrų.

būdavo. Išsidažydavome eidamos į kiną taip, kad klasiokės tėvas, budintis prie durų kino teatre - neatpažindavo. Nors matydavo dažnai mokykloje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 01 07, 18:58)
o paradai daro kokią nors įtaką mažamečiams vaikams? Ir dabar neskaito.
Neturiu visiškai jokio neigiamo nusistatymo prieš kitokios orientacijos asmenis.Turiu artimoj aplinkoj,tad ir pabendraujam artimiau.Aš prieš ankstyvą seksualinį švietimą,pabrėžiantį ,kad pora nebūtinai priešingų lyčių.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 01 07, 19:58)

Yra kažkokia patologija smegenyse ar kaip kitaip įvardinti, jog vaikas nepasimoko iš savo elgesio, neturi stabdžių tuo metu, kai yra dirgiklis.

Nesimušti su niekuo
Susitvarkyti po savęs
Jei ko nors nori - sakyti, o ne rėkti ar zirzti
Nevarinėti mamos (jei galiu -padarau pati)
Klausyti kas sakoma

žiūriu - dabar dar atsirado punktas - nemiegoti

Kažkur skaičiau, kad paauglystėje kažkaip smegeninės vingiai pasisuka ir taip nutinka.

Šaunuolė thumbup.gif Perduok linkėjimus jai wub.gif

Oi lotuliukas.gif

Skaičiau "Valstiečių laikraštyje", kad 2012 globoti paimta 144 vaikai, gražinti 110.....
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 01 07, 20:22)
Skaičiau "Valstiečių laikraštyje", kad 2012 globoti paimta 144 vaikai, gražinti 110.....
Kaži,ar taip gali būti?Kur čia taip?Per visą LT?Netikiu.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 01 07, 20:22)
Kažkur skaičiau, kad paauglystėje kažkaip smegeninės vingiai pasisuka ir taip nutinka.

Šaunuolė  thumbup.gif  Perduok linkėjimus jai  wub.gif

Oi  lotuliukas.gif

pas mus paauglystė periodiškai užplaukia. Buv 2 metus po paėmimo, ir pusmets po ligoninės.

g.gif kažkaip net neįtikėtina. Sakoma, kad grąžinama apie pusę g.gif o dabar praktiškai visi.....
Atsakyti