Dar pastebejau,jog daznai prisiperku mesos,pvz savaitgali pagriebiu kumpi,malimui kazka,dar kokia krutinele,kazka pagaminu,kita mesa dedu I saldikli,bet kai skubiai reik mesos,perku sviezia,nes zinau,jog grizus po darbo nespesiu atsildyti.. Ir neretai gaunas,kad saldikly uzsistovi mesa pora menesiu,tada ja isimu ir man ji buna nebeskani,su keistu kvapu ir tiesiog atiduodu sunim..
Dar pastebejau su kruopom,kad aviziniai dribsniai daznai pastoveje net ir sandariai(dariau eksperimenta),uzsinesa mazom blakutem ar kazkokiais gyviais. Matyt savy turi kazkokiu kiausineliu,kurie issirita.. Ir tada man buna bjauru valgyt bet kokias namie esancias net ir svarias kruopas,ismetu visas esamas..
Jetau.. O nepagalvojat kiek laiko sugaistat kasdien? Juk per ta laika galetumet paskaityt knyga,paziuret filma ar dar kazka,o jus trinates parduotuvese.
P.s. Tik bajorai nevalgo sildyto maisto

[/quote]
Visa laiką einu prie namų esancia mazyte maximyte, todėl ten nebūna daug zmoniu, tik tas issiruosimas is namų...
Turbut turiu to bajorisko kraujo nes visa laiką buvau labai isranki maistui


Labai patinko mintis saldyti nesuvalgyta maista, gaila kad mano saldiklis mazas tik dvi lentynos, bet manau pradziai uzteks.
[quote=Obelėlė,2014 01 21, 13:46]
Jetau.. O nepagalvojat kiek laiko sugaistat kasdien? Juk per ta laika galetumet paskaityt knyga,paziuret filma ar dar kazka,o jus trinates parduotuvese.
P.s. Tik bajorai nevalgo sildyto maisto
[/quote]
Visa laiką einu prie namų esancia mazyte maximyte, todėl ten nebūna daug zmoniu, tik tas issiruosimas is namų...
Turbut turiu to bajorisko kraujo nes visa laiką buvau labai isranki maistui
buna tas neskanu, anas neskanu
Labai patinko mintis saldyti nesuvalgyta maista, gaila kad mano saldiklis mazas tik dvi lentynos, bet manau pradziai uzteks.
[/quote]
Saldymas labai geras dalykas,as saldau net duona,surelius,kotletus,karbonadus ir pan.
Jetau.. O nepagalvojat kiek laiko sugaistat kasdien? Juk per ta laika galetumet paskaityt knyga,paziuret filma ar dar kazka,o jus trinates parduotuvese.
P.s. Tik bajorai nevalgo sildyto maisto

[/quote]
Visa laiką einu prie namų esancia mazyte maximyte, todėl ten nebūna daug zmoniu, tik tas issiruosimas is namų...
Turbut turiu to bajorisko kraujo nes visa laiką buvau labai isranki maistui


Labai patinko mintis saldyti nesuvalgyta maista, gaila kad mano saldiklis mazas tik dvi lentynos, bet manau pradziai uzteks.
[/quote]
Saldymas labai geras dalykas,as saldau net duona,surelius,kotletus,karbonadus ir pan.
QUOTE(lyrika @ 2014 01 21, 12:34)
Dar pastebejau,jog daznai prisiperku mesos,pvz savaitgali pagriebiu kumpi,malimui kazka,dar kokia krutinele,kazka pagaminu,kita mesa dedu I saldikli,bet kai skubiai reik mesos,perku sviezia,nes zinau,jog grizus po darbo nespesiu atsildyti.. Ir neretai gaunas,kad saldikly uzsistovi mesa pora menesiu,tada ja isimu ir man ji buna nebeskani,su keistu kvapu ir tiesiog atiduodu sunim..
Dar pastebejau su kruopom,kad aviziniai dribsniai daznai pastoveje net ir sandariai(dariau eksperimenta),uzsinesa mazom blakutem ar kazkokiais gyviais. Matyt savy turi kazkokiu kiausineliu,kurie issirita.. Ir tada man buna bjauru valgyt bet kokias namie esancias net ir svarias kruopas,ismetu visas esamas..
Dar pastebejau su kruopom,kad aviziniai dribsniai daznai pastoveje net ir sandariai(dariau eksperimenta),uzsinesa mazom blakutem ar kazkokiais gyviais. Matyt savy turi kazkokiu kiausineliu,kurie issirita.. Ir tada man buna bjauru valgyt bet kokias namie esancias net ir svarias kruopas,ismetu visas esamas..
mesos ir mes anksciau prisipirkdavom ir dedavom i kamera, dabar visada savaitei perkam vistienos, kiaulienos pora kepsniuku MB ir dar pora kepsniuku supjaustau mazais gabaleliais kokiam troskiniui ar pan. ir viska suvalgom per ta savaite

kruopas irgi perkam tik tada, kai pasibaigia, stengiames nekaupt ju...
del saldymo, tai esu uzsaldziusi gabaleli lazanijos, galbut siandiena ja atsisildys MB ir valgys..bus idomu ir man paragaut, nes pirmakart uzsaldziau paruosta maista

QUOTE(Eden@ @ 2014 01 21, 14:37)
mesos ir mes anksciau prisipirkdavom ir dedavom i kamera, dabar visada savaitei perkam vistienos, kiaulienos pora kepsniuku MB ir dar pora kepsniuku supjaustau mazais gabaleliais kokiam troskiniui ar pan. ir viska suvalgom per ta savaite
kruopas irgi perkam tik tada, kai pasibaigia, stengiames nekaupt ju...
del saldymo, tai esu uzsaldziusi gabaleli lazanijos, galbut siandiena ja atsisildys MB ir valgys..bus idomu ir man paragaut, nes pirmakart uzsaldziau paruosta maista

kruopas irgi perkam tik tada, kai pasibaigia, stengiames nekaupt ju...
del saldymo, tai esu uzsaldziusi gabaleli lazanijos, galbut siandiena ja atsisildys MB ir valgys..bus idomu ir man paragaut, nes pirmakart uzsaldziau paruosta maista

o geras, va tokiu dalyku niekad nesaldziau, tikrai idomu kaip bus rezultatas

beje, zinau, akd kiti zmones perka puse kiaules ar net visa, ja ten tvarko, saldo ir turi mesos pusei metu. mes kiaulienos mazai valgom, bet gal yra aplink Kauna kazkas pansaus su vistom? mielai nusipirkciau 10 kaimisku vistu pvz, gal ir pigiau butu, ir sveikiau, skaniau. gal kazka zinot?
QUOTE(lyrika @ 2014 01 21, 12:34)
Dar pastebejau su kruopom,kad aviziniai dribsniai daznai pastoveje net ir sandariai(dariau eksperimenta),uzsinesa mazom blakutem ar kazkokiais gyviais. Matyt savy turi kazkokiu kiausineliu,kurie issirita.. Ir tada man buna bjauru valgyt bet kokias namie esancias net ir svarias kruopas,ismetu visas esamas..
Gal ne visai į temą, bet ne esmė, kad sandariai uždarot viską, faktas, kad pas jus kažkur užsilieka tų kiaušinėlių spintelėse ir jie vėl ritasi.. Labai gajūs padarai. Turite nuosekliai per kelis kartus išdezinfekuoti visas spinteles, nes kitaip užburtas ratas bus su tais gyviais.
Mes paruoštų produktų nešaldom, kažkaip išmokau nebegaminti per daug, bet visuomet turime užšaldę mėsos, nes šalia esančios parduotuvės asortimentas netenkina, į toliau esančią kasdien nevažinėsi, neapsimoka finansiškai ir labai kerta per nervus tas nuolatinis trynimasis po parduotuvę

QUOTE(lyrika @ 2014 01 21, 18:15)
o geras, va tokiu dalyku niekad nesaldziau, tikrai idomu kaip bus rezultatas
beje, zinau, akd kiti zmones perka puse kiaules ar net visa, ja ten tvarko, saldo ir turi mesos pusei metu. mes kiaulienos mazai valgom, bet gal yra aplink Kauna kazkas pansaus su vistom? mielai nusipirkciau 10 kaimisku vistu pvz, gal ir pigiau butu, ir sveikiau, skaniau. gal kazka zinot?

beje, zinau, akd kiti zmones perka puse kiaules ar net visa, ja ten tvarko, saldo ir turi mesos pusei metu. mes kiaulienos mazai valgom, bet gal yra aplink Kauna kazkas pansaus su vistom? mielai nusipirkciau 10 kaimisku vistu pvz, gal ir pigiau butu, ir sveikiau, skaniau. gal kazka zinot?
(bandau įsivaizduoti 10 vištų kameroje, netelpa net mintyse - nebent penkios į kamerą o penkios kudakuojančios į balkoną?) Jeigu rimtai - turint ribotas galimybes šaldyti, turbūt geriau paruoštą maistą užšaldyti (pvz. 50 lietinių su aplink-kaunietiška vištiena), negu žaliavą - racionaliau šaldiklio tūris panaudojamas
QUOTE(Tikrė @ 2014 01 21, 19:59)
Gal ne visai į temą, bet ne esmė, kad sandariai uždarot viską, faktas, kad pas jus kažkur užsilieka tų kiaušinėlių spintelėse ir jie vėl ritasi.. Labai gajūs padarai. Turite nuosekliai per kelis kartus išdezinfekuoti visas spinteles, nes kitaip užburtas ratas bus su tais gyviais.
Mes paruoštų produktų nešaldom, kažkaip išmokau nebegaminti per daug, bet visuomet turime užšaldę mėsos, nes šalia esančios parduotuvės asortimentas netenkina, į toliau esančią kasdien nevažinėsi, neapsimoka finansiškai ir labai kerta per nervus tas nuolatinis trynimasis po parduotuvę
Mes paruoštų produktų nešaldom, kažkaip išmokau nebegaminti per daug, bet visuomet turime užšaldę mėsos, nes šalia esančios parduotuvės asortimentas netenkina, į toliau esančią kasdien nevažinėsi, neapsimoka finansiškai ir labai kerta per nervus tas nuolatinis trynimasis po parduotuvę

viena syki maximoje kvieciau darbuotoja,nes per permatoma maisiuka ryziuose matesi ropinejantys miniatiuriniai padareliai..tad nebutinai gali likti,galima parsinesti..
kita syki parsinesiau avizinius dribsnius,buvau neseniai isdezinfekavus viska,pripirkau indeliu uzsukamu stikliniu,tad I nauja indeli iberiau juos ir palikau. Po gero menesio kitose kruopose nebuvo,o va dribsniuose pilna knibzdejo.. O dribsnius bandziau,nes man visuomet nuo dribsniu pradedavo veistis..
Papildyta:
QUOTE(Saulius017 @ 2014 01 21, 20:25)
(bandau įsivaizduoti 10 vištų kameroje, netelpa net mintyse - nebent penkios į kamerą o penkios kudakuojančios į balkoną?) Jeigu rimtai - turint ribotas galimybes šaldyti, turbūt geriau paruoštą maistą užšaldyti (pvz. 50 lietinių su aplink-kaunietiška vištiena), negu žaliavą - racionaliau šaldiklio tūris panaudojamas
Pas mus tilptu,labai talpi 3 stalciu kamera,plius galvojam apie saldikli,nes saldom daug uogu,sriubu ruosiniu ir t.t.
O apie lietinius ideja nereali,butu ziauriai patogu

esme,kad su vyru daznai po darbo griztam 8 vakaro,kartais pusvalandziu veliau,kartais anksciau,tai nieko doro nebesugalvosi,reik kazka sildyt arba staigiai gamint kokius makaronus.
O mes kruopas šaldymo kameroje laikome. būtent dėl to, kad nuolatos užsiveisia tos kandys. Kameroje kažkaip pasiteisina. Vieną stalčiuką paskyrėm kruopom, kažkaip ramiau.
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 20, 23:28)
Mes gerimam nedaug isleidziam, ir tai bus koks mineralinio butelys kelionei ar siaip, po sunkios vakarienes. O arbatu jam nesiulot? 
Papildyta:
Idomu, kaip Ritandra sekasi pirmoji diena ekonomiskumo link
As siandien isleidau 80 lt, planuoju iki 5dienio neiti i parduotuve, dabar sedim isverte pilvais prisivalge..Tikiuosi ir treciadieni tokie pat busim, neteks sienu grauzt..

Papildyta:
Idomu, kaip Ritandra sekasi pirmoji diena ekonomiskumo link

As siandien isleidau 80 lt, planuoju iki 5dienio neiti i parduotuve, dabar sedim isverte pilvais prisivalge..Tikiuosi ir treciadieni tokie pat busim, neteks sienu grauzt..
oi sunkiai man su tuo taupymu







Pirma karta girdziu apie kruopu laikyma saldiklyje
nors karta esu uzsaldzius isbrinkintasperlines kruopas, isbrinkinau per daug, liko ir likusias uzsaldziau. Atzildzius sunaudojau agurkinei sriubai, buvo l.gerai
As duona ir batona saldytuve laikau, nedziuna


As duona ir batona saldytuve laikau, nedziuna

Kažkur apie sultis buvo kalba.
Mes stengiamės daryt ir miksus.
Rudenį spaudėm 1) grynai obuolių sultis, 2) obuolių 70% ir morkų 30%, 3) obuolių 60% ir moliūgų 40%.
Pasterizavimo metu cukraus naudojam nedaug - apie 2 valg. šaukštus 7-8 litrų puodui. Priklauso nuo obuolių rūgštingumo. Bet stengiamės vos pasaldinti, tuomet nedaug išgeri ir troškulį numalšina. Na o jei obuoliai labai rūgštus pasitaiko, tai vėliau sultis galima praskiesti virintu šaltu vandeniu.
Mums tokios sultys pasiteisina antrus metus iš eilės. Nori atsigert - ištrauki iš rusies ir turi. Nereikia sukti galvos lėkti pirkt kažko.
Mes stengiamės daryt ir miksus.
Rudenį spaudėm 1) grynai obuolių sultis, 2) obuolių 70% ir morkų 30%, 3) obuolių 60% ir moliūgų 40%.
Pasterizavimo metu cukraus naudojam nedaug - apie 2 valg. šaukštus 7-8 litrų puodui. Priklauso nuo obuolių rūgštingumo. Bet stengiamės vos pasaldinti, tuomet nedaug išgeri ir troškulį numalšina. Na o jei obuoliai labai rūgštus pasitaiko, tai vėliau sultis galima praskiesti virintu šaltu vandeniu.
Mums tokios sultys pasiteisina antrus metus iš eilės. Nori atsigert - ištrauki iš rusies ir turi. Nereikia sukti galvos lėkti pirkt kažko.