QUOTE(zivile.simona @ 2014 01 25, 20:45)
Mes atlikome alergenu tyrimą 36 alergenams i kraujo serumo. Bet jokios alalergijos neparodė. Tai ieškome privataus alergologo vilniuje ir bandysu pirmadienį pas kažkur registruotis. Tikiuosi kažką pasakys.
Kai buvo tik pirščiukas neniežėjo kurį laiką, kai pradėjo stipriai plisti atsirado ir niežulys. Bet dažniausiai niežėdavo per linkius, o ne pirštą.
Mes irgi darėm
testą. Dabar jau nepamenu kurį darėm, bet ėmiau patį plačiausią maisto. Įkvepiamų neėmiau, nes nepastebėjau staigių reakcijų. Bet kokiu atveju atsakymas buvo neigiamas. Buvau pasimetusi, nes vaikui blogai o visi tyrimai geri. Tada darėm
Food detektive testą, pasiūlė homeopatas (pats ir padarė), rado netoleravimą avižoms, kukurūzams, rugiams, kiaušiniui, ankštiniams, riešutams, citrusiniams, kviečiams, pienui, sojai, ryžiams, žuviai, mielėms. Kai viską išėmiau situacija pasitaisė.
Alternatyva šiam testui - lopo testai, jie irgi rodo uždelstas reakcijas. Tik man testas patiko labiau todėl kad jau po 20min žinojau visus atsakymus, o lopo testo atsakymų reikia laukti kelias dienas. Lopo testą daryčiau jei reikėtų įsivedinėt produktą, kurio nėra netoleravimo teste.
QUOTE(fufute @ 2014 01 26, 11:50)
Biruteja, jus savo dukrai daret maisto netoleravimo testa. Ar jusu dukrai pasireiske alergija maisto produktui, kuris buvo toleruojamas? Ar visi produktai, kurie bvo toleruojami, yra "saugus"? Ir kokio amziaus jusu dukra buvo, kaip daret testa?
Mano zuikiui planuoja daryti treciadieni maisto netoleravimo testa, tai idomu ar pasiteisins. Dabar jam 1 metai ir beveik 4 men.
Suprantat, tas maisto toleravimo testas irgi nėra panaėja. Juk ten ne visi produktai sudėti. Na aš bent jau jo dėka žinau kurie tikrai yra alergizuojantys, o kiti tai jau bandymų keliu. Pvz. ten nebuvo sorų, teko bandyt - tiko. Nebuvo kynvos, kuri irgi tiko. Kiaušinis irgi teste yra visas, o juk pasitaiko kad alergizuoja tik baltymas, o trynys tinka. Labai retai į dvi savaites kartą į maišau trynį į faršą. Lyg ir nieko. Bet labai sunku nustatyt nes visgi dar turim vieną neaktyvų židinuką, kai suprakaituoja pradeda kasytis. Bet gyvenimo kokybė po testo tikrai pagerėjo. Aišku mes dar vaikštom pas homeopatą, pas osteopatę tai irgi turi įtakos sveikimui.
Atsakant į klausimą ar visi saugūs tiko: mėsa, morkos, bulvės tiko. Valgo daug visų šių produktų tai kaip ir tinka, nors alergologė liepė išimt morkas, nematau prasmės nes valgo be reakcijų, dedu visur. Tiesa tik termiškai apdorota, žalios dar neišdrįsau. Bulvės gal ir nelabai tinka, nes kakutyje daug nesuvirškinto krakmolo, bet kol nėr reakcijų duodu.