Manau, kai kurioms pravers
Virtuvės įranga ir produktų talpinimo sąrašas:
Maistas
1. Duona, jos produktai
2. Grūdai, košės, dribsniai
3. Kava/arbata
4. Sausas maistas (makaronai, sausiukai, sausainiai, trapučiai)
5. Miltai, krakmolas ir kt.
6. Pusgaminiai (pusiau paruošti, reikai tik užpilti vandeniu ir pan.)
7. Koncervai
8. Aliejus
9. Užkandžiai (tortilijos, čipsai ir kt)
10. Vaiko maistelis
11. Saldumynai
Tokius gaminius geriausia laikyti ŪKINĖSE SPINTOSE .
12. Šaltai dedami produktai (mėsos, pieno produktai, šaldytos gėrybės-grybai, mėsa, uogos) savaime suprantama, šaldytuvas, šaldiklis
Indai ir įranga:
1. Stalo įrankiai (viršutinis stalčius)
2. Lėkštės (stalčius vidutinis, gana gilus,gali būti ir džiovykla virš plautuvės, bet tai jau po truputį išeina iš virtuvės rutinos, ypač pas tuos, kurie turi indaplovę.
3. Arbatos/kavos servizai (viršutinės spintelės)
4. Stiklinės (viršutinės spintelės)
5. Maži dubenėliai (viršutinės spintelės)
6. Tuščios dėžutės (žemiausias stalčius)
7. Maži reikmenys (tarkutės, atidarytuvas, kamščiatraukis ir kt. viršutinis stalčius)
8. Servetėlės (viršutinis stalčius)
9. Kavos aparatas statomas ant stalo (arba estetiškiausias vaizdas, kai yra įmontuotas į baldą)
10. Tosteris (į stalčių arba ant stalo)
11. Kumpių pjaustymo mašina (į stalčių arba ant stalo)
12. Virdulys (į stalčių arba ant stalo). Jeigu ant stalo, tada virdulį rekomenduojama pasirinkti reprezentatyvų (metalinį geriau, negu plastmasinį)
Švaros zona:
1. Šiukšlės (po plautuve, geriausia su šiukšlių skirstytuvu, dėžės su dangčiais)
2. Valymo rakandai-priemonės kaip kempinės, metaliniai šveistukai (stalčius po arba šalia plautuvės, gali būti su šiukšlių konteineriu, kuris yra sandarus, turi būti naudojami skirtukai dėl higienos)
3. Indaplovės valikliai, plovikliai (geriausia iš karto po plautuve, kur yra vandens alkūnė, naudoti kiauro stalčiaus mechanizmą)
4. Namų švaros valikliai (apatinis stalčius)
5. Rankšluosčiai (viršutinis stalčius)
6. Šiukšlių maišai (apatinis stalčius, gali būti šalia namų švaros valiklių)
7. Parduotuvės maišeliai (apatinis stalčius)
8. Gyvūnų maistas (apatinis stalčius)
9. Namų valymo įrankiai (šluota, dulkių siurblys, šiukšlių semtuvėlis. Gali būti ūkinėje spintoje, kurios plotis nuo 300-600mm
Maisto ruošimo zona:
1. Virtuviniai įrankiai (galastuvai, samčiai, skustukai, plakikliai -viršutinis stalčius)
2. Peiliai (viršutinis stalčius)
3. Pjaustymo lentos (apatinis stalčius, geriausia sudėti ne suguldytas, o pastatytas ant šono)
4. Gilūs maišymo dubenys (geriausia ūkinėse spintose, stalčiuose, kurių aukštis iki 1100mm)
5. Aliejus/actas/salotų balzamas (siauras krepšys, bet aukštas)
6. Prieskoniai (arba tarp stalviršio ir viršutinių spintelių arba viršutinėse spintelėse. Galima išnaudoti gartraukio vietą, kai jis yra įmontuojamas ir apsiųtas plokšte. Ten ideali vieta prieskoniams)
7. Popieriai kepimui, folija, kepimo rankovės (patartina po orkaite padaryti stalčiuką, jeigu ji po kaitente. Kitu atveju-apatinis stalčius)
8. Virtuviniai kombainai, mikseriai ir kt. Elektrinė įranga-ūkinės spintos.
9. Puodai, keptuvės, (vidutinis stalčius)
10. Tortų, pyragų, sausainių formos (apatinis stalčius)
11. Kočėlas, sausainių formelės (apatinis-vidurinis stalčius)
12. Kepimo milteliai ir panašaus kalibro reikmenys (apatinis stalčius)
Kad viskas tilptų ir būtų kaip įmanoma kuo geresnė tvarka, reikia naudoti skirtukus. Kuo daugiau dėsite ant stalviršio įrangos: kombainą, duoninę, tosterį, virdulį, vienkartinius rankšluosčius, prieskonines, peilius mediniame laikiklyje, tuo mažiau turėsite darbastalio. Taip pat virtuvė atrodys labai buitiškai, todėl būtų geriau turėti ją atskirą, o ne sujungtą su svetaine.